MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Τζούλιαν Μουρ: Η κορυφαία ηθοποιός είναι η νέα πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Βενετίας

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, Τζούλιαν Μουρ, θα διατελέσει πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 79ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Φωτογραφία: labiennale.org
Monopoli Team

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Τζούλιαν Μουρ θα αναλάβει χρέη προέδρου της κριτικής επιτροπής στο επερχόμενο 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Ποιοι άλλοι θα απαρτίζουν την κριτική επιτροπή

Η βραβευμένη με Όσκαρ Αμερικανίδα ηθοποιός θα ηγηθεί μιας επταμελής κριτικής επιτροπής η οποία θα αποτελείται από τρεις γυναίκες και τέσσερις άντρες, ανάμεσα τους τη Γαλλίδα σκηνοθέτρια Οντρέ Ντίγουαν, περσινή νικήτρια του Χρυσού Λέοντα για το δυστυχώς τρομερά επίκαιρο δράμα «Το Γεγονός», καθώς και η Ιρανή ηθοποιός Λέιλα Χαταμί, που έγινε γνωστή διεθνώς με την ταινία «Ένας χωρισμός» του Ασγκάρ Φαραντί.

Ο Βρετανός σκηνοθέτης και συγγραφέας Καζούο Ισιγκούρο («Μη μ’ αφήσεις ποτέ»), ο Ιταλός σκηνοθέτης Λεονάρντο ντι Κοστάντσο, ο οποίος ήταν πέρσι στη Βενετία με το δράμα «The Inner Cage», ο Αργεντινός Μαριάνο Κον, επίσης πέρσι στη Βενετία με την κωμωδία «Competencia oficial] και πρωταγωνιστές τους Πενέλοπε Κρουθ και Αντόνιο Μπαντέρας, καθώς και ο Ισπανός σκηνοθέτης και παραγωγός Rodrigo Sorogoyen θα συμπληρώσουν το πάνελ της κριτικής επιτροπής.

Η συμμετοχή της Τζούλιαν Μουρ στην ταινία «Ο Παράδεισος Είναι Μακριά» της χάρισε το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας Coppa Volpi στο Φεστιβάλ Βενετίας 2002.

Η παρουσία της Τζούλιαν Μουρ στη Βενετία

Η Τζούλιαν Μουρ, η οποία πρόσφατα πρωταγωνίστησε στην ταινία του Τζέσι Άιζενμπεργκ «When You Finish Saving the World» και στη συνέχεια θα εμφανιστεί μαζί με τον Σεμπάστιαν Σταν και τον Τζον Λίθγκοου στην ταινία του Μπέντζαμιν Κάρον «Sharper», έχει ισχυρή παρουσία όλα αυτά τα χρόνια στη Βενετία.

Η τελευταία της εμφάνιση στη Μόστρα πραγματοποιήθηκε το 2017 με την ταινία «Suburbicon» σε σκηνοθεσία Τζορτζ Κλούνεϊ. Ενώ τιμήθηκε με το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας Coppa Volpi τo 2002 για τη συμμετοχή της στην ταινία του Τοντ Χέινς «Ο Παράδεισος Είναι Μακριά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAmy Winehouse: Η ζωή της εμβληματικής ερμηνεύτριας και τραγουδοποιού γίνεται ταινία12.09.2018

Έτσι η Μουρ, η οποία έχει κερδίσει το Όσκαρ για τη δραματική ταινία «Still Alice: Κάθε στιγμή μετράει», είναι η πρώτη Αμερικανίδα ηθοποιός που έχει βραβευθεί με τα κορυφαία ερμηνευτικά βραβεία των τριών σημαντικότερων κινηματογραφικών φεστιβάλ της Ευρώπης. Το 2003 από το Βερολίνο για τις «Ώρες» του Στίβεν Ντάλντρι και το 2014 για την ταινία «Οδηγός Ευτυχίας» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ.

Πηγή: Variety

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b