MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες για το Σάββατο 9 Ιουλίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις, χορό και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Σάββατο 9 Ιουλίου 2022.

O DJ Tiesto στο Primer Music Festival
Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Τα Κυπο-Θεατρικά: Ο Νίκος Κυπουργός μαζί με εκλεκτούς καλεσμένους στη Μικρή Επίδαυρο

Φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή

Μια ατμοσφαιρική βραδιά αφιερωμένη στο πολύπλευρο έργο του Νίκου Κυπουργού για το θέατρο, που εκτείνεται από το αρχαίο δράμα ως το μιούζικαλ, παρουσιάζεται στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2022, υπό τη μουσική διεύθυνση του διακεκριμένου συνθέτη και τη σκηνοθετική επιμέλεια του Θοδωρή Αμπαζή. Μέσα από απρόσμενες συναντήσεις, οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι, Γιάννης Διονυσίου, Χρήστος Θηβαίος, Μαρία Κατριβέση, Δημήτρης Πακσόγλου, Μαρίνα Σάττι, Ερασμία Μαρκίδη και Έλενα Παπαδημητρίου, θα μας αποκαλύψουν τα πολλά πρόσωπα της μακρόχρονης πορείας του, μέσα από άγνωστα και αγαπημένα τραγούδια του.
Σάββατο 9/7, 21:30
5-25€
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, Παλαιά Επίδαυρος, Αργολίδα

2. Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στο Αίθριο Θέατρο Αμαρουσίου

Απόψε στο Μαρούσι, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, με τραγούδια που έχουν χαραχθεί βαθιά στην ψυχή μας, θα μάς γεμίσει με όμορφα συναισθήματα, μοναδικές μελωδίες και καλή διάθεση για να συνεχίσουμε το καλοκαίρι μας. Για φέτος, το δίωρο πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει μαζί με την ομάδα των μουσικών και συνεργατών του, μάς ταξιδεύει από τα διαχρονικά “Άγγιγμα Ψυχής” και “Πάρτι”, μέχρι τα απόλυτα αγαπημένα “Δεν Φεύγω” και “Βυθός” και από τα ξεσηκωτικά “Για Σένα”, “Χωρίς Αναπνοή” και “Χέρια Ψηλά” μέχρι το “Όλα ή Τίποτα”, “το Καλοκαίρι μου” και το “Κομμένα τα πρέπει”. Την “Σαϊτιά” και τη “Εκδρομή” μέχρι και τα άλλα πρόσφατα αγαπημένα τραγούδια “Χορεύω”, “Μην αργείς” και “Κανένας μόνος”. Μαζί του η τραγουδίστρια Μελίνα Μακρή.
Σάββατο 9/7, 21:00
10€
Αίθριο Θέατρο Αμαρουσίου, Λεωφόρος Κηφισίας 219, Μαρούσι

3.Ο Tiesto στο Primer Music Festival


Ο TIESTO “ηγείται” της dance ημέρας του φεστιβάλ (Σάββατο 9 Ιουλίου). Ο τιτάνας της ηλεκτρονικής μουσικής με την ασύλληπτα επιτυχημένη πορεία από το 2000 ως σήμερα (η οποία τον έφερε μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας), θα παρουσιάσει το state of the art show του στην τεράστια οθόνη της σκηνής του φετινού Primer Music Festival. Στο line-up της ημέρας θα βρεθούν επίσης ο Jan Blomqvist (δημιουργός της “συναυλιακής techno”), ο Sonny Fodera (από τους πλέον ανερχόμενους house producers/DJs) και άλλα εξαιρετικά όνοματα που θα ανακοινωθούν.
Σάββατο 9/7 οι πόρτες ανοίγουν στις 17:00
Πλατεία Νερού

ΧΟΡΟΣ

4. Mourn Baby Mourn, της Κατερίνας Ανδρέου στην Πειραιώς 260

Έχοντας διακριθεί με το ευρωπαϊκό Prix Jardin d’Europe 2016, μετά την παράσταση «A Kind of Fierce», διεθνή συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, και με σημαντική πορεία στην ευρωπαϊκή σκηνή του Xορού, η Ελληνίδα Κατερίνα Ανδρέου ταράζει και πάλι τα νερά με τη Γαλλοελβετική, πολλά υποσχόμενη, παραγωγή, «Mourn baby mourn» / «Θρήνησε, μωρό μου, θρήνησε», που παρουσιάζεται για τελευταία φορά σήμερα, στον Χώρο Ε της Πειραιώς 260. Τι απομένει σήμερα απ’ όσα οραματίστηκαν και υποσχέθηκαν οι δεκαετίες του ’80 και του ’90; Τι κάνουμε με τη μελαγχολία και το αδιέξοδο μιας απογοήτευσης που έρχεται από την ακύρωση του μέλλοντος που υποσχέθηκαν; Με το Mourn baby mourn και όχημα την ιδέα του θρήνου, η δημιουργός  εξερευνά τη δική της, αυθεντικά γυναικεία και πολιτική φωνή σ’ ένα χορογραφικό σόλο, που ζητά να ξορκίσει την κατάθλιψη μιας ολόκληρης εποχής.
Σάββατο 9/7, 21:00
5-17€
Πειραιώς 260 (Ε’), Καλλιθέα

5. Out of Spring a walk on the wild side στο Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ

Το “Out of Spring a walk on the wild side” εκκινεί από μια αντιδιαστολή: από τη μια το διαχρονικό μουσικό έργο του Igor Stravinsky, The Rite of Spring και στον αντίποδα το χορογραφικό έργο του Vaslav Nijinsky, έργο που αρχικά κατακρίθηκε και δεν καταγράφηκε ποτέ στην ολότητά του. Δουλεύοντας με τις έννοιες της ανασύστασης, της αντιγραφής και του αν-αρχείου η ομάδα κάνει μια τριπλή απόπειρα επαναπροσέγγισης του έργου, της αναπαράστασης και της περιγραφής του. Οι τρεις ερμηνευτές αναδιπλώνουν το υλικό και την μετα-πληροφορία που φέρει η ίδια η μυθολογία του έργου, και αναρωτιούνται για το τι θυσιάζεται σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Κάνοντας χρήση ready-made υλικών και ενός flipbook εικόνων από μεταγενέστερες εκδοχές του έργου, προσπαθούν να αγγίξουν εκ νέου εκείνη την περιοχή ενός “σκανδάλου” ή ενός “νέου είδους αγριότητας”, έτσι όπως αρχικά περιγράφηκε και να προσεγγίσουν τα μη-κανονικοποιημένα, queer χαρακτηριστικά του πρωτότυπου έργου. Πως εμφανίζεται η αγριότητα στην σκηνή μέσα από τις ρωγμές των πολλαπλών και κατακερματισμένων εκδοχών;
Σάββατο 9/7, 21:00
8-10
Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b