MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονος

Mourn Baby Mourn, της Κατερίνας Ανδρέου στην Πειραιώς 260

Το χορογραφικό σόλο της Κατερίνας Ανδρέου, «Mourn baby mourn» / «Θρήνησε, μωρό μου, θρήνησε», παρουσιάζεται στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2022.

Φωτογραφία: Jacob Garet
Φωτογραφία: Jacob Garet
Monopoli Team

Έχοντας διακριθεί με το ευρωπαϊκό Prix Jardin d’Europe 2016, μετά την παράσταση «A Kind of Fierce», διεθνή συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, και με σημαντική πορεία στην ευρωπαϊκή σκηνή του Xορού, η Ελληνίδα Κατερίνα Ανδρέου ταράζει και πάλι τα νερά με τη Γαλλοελβετική, πολλά υποσχόμενη, παραγωγή, «Mourn baby mourn» / «Θρήνησε, μωρό μου, θρήνησε», που θα παρουσιαστεί στις 8 και 9 Ιουλίου στον Χώρο Ε της Πειραιώς 260.

Τι απομένει σήμερα απ’ όσα οραματίστηκαν και υποσχέθηκαν οι δεκαετίες του ’80 και του ’90; Τι κάνουμε με τη μελαγχολία και το αδιέξοδο μιας απογοήτευσης που έρχεται από την ακύρωση του μέλλοντος που υποσχέθηκαν;

Με το Mourn baby mourn και όχημα την ιδέα του θρήνου, η δημιουργός  εξερευνά τη δική της, αυθεντικά γυναικεία και πολιτική φωνή σ’ ένα χορογραφικό σόλο, που ζητά να ξορκίσει την κατάθλιψη μιας ολόκληρης εποχής.

*8 Ιουλίου: Μετά την παράσταση ακολουθεί συζήτηση με την Κατερίνα Ανδρέου. Συντονίζει η Παρασκευή Τεκτονίδου.

Λίγα λόγια για την Κατερίνα Ανδρέου

Γεννημένη στην Ελλάδα, η χορεύτρια και χορογράφος Κατερίνα Ανδρέου αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Με υποτροφία του Ιδρύματος Πράτσικα, παρακολούθησε το πρόγραμμα ESSAIS στο Εθνικό Κέντρο Σύγχρονου Χορού (CNDC) της Ανζέ το 2011, υπό τη διεύθυνση της Emmanuelle Huynh, και απέκτησε μεταπτυχιακό στην έρευνα και τη χορογραφία από το πανεπιστήμιο Paris 8. Το 2015, υπήρξε υπότροφος Danceweb στο φεστιβάλ ImPulsTanz της Βιέννης. Ως χορεύτρια, έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με τους DD Dorvillier, Anne Lise Le Gac, Λενιώ Κακλέα, Bryan Campbell, Emmanuelle Huynh.

Στο έργο της, η Ανδρέου εξερευνά καταστάσεις παρουσίας που πηγάζουν από μια διαρκή διαπραγμάτευση μεταξύ αντιτιθέμενων κόσμων, όπως η εξουσία και η αυτονομία, η επικοινωνία και η λογοκρισία, ενώ αναζητά μια ψευδαίσθηση ελεύθερης βούλησης επί σκηνής.  Συχνά σχεδιάζει τον ήχο των δικών της παραστάσεων, θεωρώντας τον ήχο και τη μουσική ως επιτελεστικό και δραματουργικό εργαλείο. Σήμερα ζει και δημιουργεί στη Γαλλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆξονες, σε χορογραφία του Αντώνη Φωνιαδάκη στην Πειραιώς 26012.09.2018

Συμπαραγωγή:

Centre chorégraphique national de Caen en Normandie – διεύθυνση Alban Richard, στο πλαίσιο του Artiste associé, Les SUBS – lieu vivant d’expériences artistiques, Lyon, ADC Genève, Rencontres chorégraphiques internationales de Seine-Saint-Denis, La Soufflerie de Rézé, La Place de la Danse – CDCN Toulouse / Occitanie, στο πλαίσιο του Accueil Studio, centre chorégraphique national Montpellier – Occitanie / διεύθυνση Christian Rizzo, Centre Chorégraphique National d’Orléans στο πλαίσιο του l’accueil studio

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνικά: Yannick Fouassier
Φωτισμοί: Yannick Fouassier

Παίζουν: Κατερίνα Ανδρέου

Τιμές Εισιτηρίων: Διακεκριμένη Ζώνη 17€ • Ζώνη Α΄ 12€ • Φοιτητικό/ 65+/ Καλλ. Σωματείων 10€ • Ανέργων/ Σπουδαστικό Καλλ. Σχολών 5€
Διάρκεια Παραστάσεων: 8-9 Ιουλίου 2022
Σενάριο: Κατερίνα Ανδρέου
Πληροφορίες: Προπώληση: viva.gr
Παραστάσεις: Παρασκευή 8/7 και Σάββατο 9/7 στις 21:00
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/dance/mourn-baby-mourn/katerina-andreou/
Πληροφορίες Χώρου: Πειραιώς 260, Καλλιθέα, Πειραιώς, 260, Τηλ. 21 0928 2900. http://aefestival.gr/
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b