MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 7 προτάσεις για την Πέμπτη 7 Ιουλίου

Συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη, την Πέμπτη 7 Ιουλίου.

«Στου Μποχώρη», στο Θέατρο του Αττικού Άλσους
«Στου Μποχώρη», στο Θέατρο του Αττικού Άλσους
Monopoli Team

1.«Στου Μποχώρη», σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη στο Θέατρο «Κατίνα Παξινού» του Αττικού Άλσους

To 1o Φεστιβάλ Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιείται στο Θέατρο «Κατίνα Παξινού» του Αττικού Άλσους και περιλαμβάνει ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα παραστάσεων και συναυλιών, με ελεύθερη είσοδο. Την Πέμπτη, 7 Ιουλίου θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση με τίτλο «Στου Μποχώρη», σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη, με τους Κώστας Αρζόγλου, Πέμυ Ζούνη κ.α.
07/07 στις 21:00
Θέατρο Αττικού Άλσους «Κατίνα Παξινού»
Κρατήσεις θέσεων θα γίνονται μέσω του www.ticketservices.gr.

2. Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού, του Ιάκωβου Καμπανέλλη στο Θέατρο Γκράβας

Το Θέατρο Πρόβα συμμετέχει στον εορτασμό του έτους Καμπανέλλη, 100 χρόνια από τη γέννηση του , μ ε το έργο « Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού . Η Μαίρη Ραζή και ο Σωτήρης Τσόγκας πρωταγωνιστούν στη διαχρονική, κωμικοτραγική κοινωνική σάτιρα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία του Παντελή Παπαδόπουλου, σκηνικά κοστούμια της Λαμπρινής Καρδαρά, πρωτότυπη μουσική του Διονύση Τσακνή.
07/07  στις 21:00
Θέατρο Γκράβας, Ταϋγέτου 60, Γκράβα

3. Αισωπομαχίες: Παιδική παράσταση από την ομάδα «Μικρός Νότος» στον Λόφο Λαμπράκη

photo: Tasos Vrettos

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος γιορτάζει 10 χρόνια πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων παρουσιάζοντας τη νέα της επετειακή παράσταση «Αισωπομαχίες: 5 μύθοι του Αισώπου». Mε κέντρο της παράστασης την ανάγκη των ανθρώπων για συνύπαρξη, μία παρέα -οι ηθοποιοί και τα παιδιά μαζί- μιλάνε μέσα από ιστορίες και μύθους με ζώα, για αξίες ανεκτίμητες, όπως η ειρήνη, η δικαιοσύνη, η φιλία, η εργατικότητα, η δύναμη της σκέψης, η αλληλεγγύη, η αγάπη, η γενναιότητα, η συμφιλίωση… «Το Τζιτζίκι και το Μυρμήγκι», «Oι δύο Τράγοι», «Ο Βοριάς και ο Ήλιος», «Ο Κάβουρας και το Φίδι», «Ο Λαγός και η Χελώνα» συνθέτουν τη διαδραστική, μουσική παράσταση, σε κείμενα και σκηνοθεσία της ομάδας και του Πέτρου Δαμουλή.
07/07 στις 20:30
Λόφος Λαμπράκη, Λεωφ. Βουλιαγμένης 46, Αθήνα

4. Οι γείτονες από πάνω, του Σέσκ Γκέϊ στη 3η Μαρίνα Γλυφάδας

Η ζωή ενός παντρεμένου επί 15 χρόνια ζευγαριού ταράζεται από τη μετακόμιση των νέων του γειτόνων στο έργο του Ισπανού συγγραφέα Σεσκ Γκέι, που μεταφέρεται στην ελληνική πραγματικότητα. Κατάλληλο άνω των 16 ετών. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γλυφάδας 2022.
07/07 στις 20:30
3η Μαρίνα Γλυφάδας

5. Jazz στην Πλατεία: Μάνος Θεοδοσάκης Quartet στην Πειραιώς 260

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, πέντε ξεχωριστά ελληνικά τζαζ σχήματα, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του διακεκριμένου σαξοφωνίστα Δημήτρη Τσάκα, δίνουν την επίγευση των παραστάσεων και ζωντανεύουν μαγικά τις βραδιές μας στην Πειραιώς 260.Στις 5 – 7 Ιουλίου θα ακούσουμε το Μάνος Θεοδοσάκης Quartet (Μάνος Θεοδοσάκης τρομπέτα, Απόστολος Λεβεντόπουλος κιθάρα, Γιώργος Γεωργιάδης μπάσο, Γιάννης Παπαδούλης ντραμς).
07/07 στις 23:00
Πειραιώς 260 (Πλατεία), Ταύρος

6. Music to Watch: Μαγνητοσκοπημένη συναυλία με τη Βασιλική Ορχήστρα Concertgebouw στον Κήπο του Μεγάρου

Οι προβολές στον θερινό μουσικό κινηματογράφο του Μεγάρου στον Κήπο ολοκληρώνεται με τη Βασιλική Ορχήστρα Concertgebouw του Άμστερνταμ υπό τον Andris Nelsons. Το φημισμένο ολλανδικό σύνολο και ο πιανίστας Yefim Bronfman  σε ένα από τα πιο αγαπημένα κοντσέρτα για πιάνο όλων των εποχών, το «Αυτοκρατορικό» του Ludwig van Beethoven. O ρωσικής καταγωγής βιρτουόζος του πιάνου θα ερμηνεύσει επίσης τη Σπουδή αρ. 8 σε φα μείζονα του Frédéric Chopin. Το πρόγραμμα της Concertgebouw περιλαμβάνει επίσης τρία συμφωνικά έργα, γραμμένα όλα σε διαφορετικό ύφος: τη Σεχραζάντ του Nikolai Rimsky-Korsakov, την Ορχηστρική εισαγωγή από το έργο «Τα ερείπια των Αθηνών» του Beethoven και τον Σλαβικό χορό σε λα ύφεση μείζονα του Antonín Dvořák.
07/07 στις 20:30
Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας

7. Μυστήριο 23_Σινέ-Ελευσίς-IN SITU realities: Το πρώτο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Ελευσίνας

Το πρώτο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Ελευσίνας και της ευρύτερης περιοχής εγκαινιάζει η 2023 ΕΛΕVΣΙΣ Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, μετατρέποντας από τις 7 έως τις 10 Ιουλίου την Ελευσίνα σε υπαίθριο κινηματογράφο. Την Πέμπτη 7 Ιουλίου θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της Μαρίας Ηλιού “Σμύρνη, Η Καταστροφή μίας κοσμοπολίτικης πόλης 1900-1922” (2012). Μέσα από άγνωστο αρχειακό φωτογραφικό και φιλμικό υλικό που ανακαλύφθηκε και συντηρήθηκε από την μη κερδοσκοπική εταιρεία ΠΡΩΤΕΑΣ & PROTEUS NY INC, στην Αμερική και την Ευρώπη, η σκηνοθέτις Μαρία Ηλιού, ο ιστορικός σύμβουλος Αλέξανδρος Κιτροέφ και οι συνεργάτες τους, ξεδιπλώνουν μια συναρπαστική ιστορία σε μια ταινία ντοκιμαντέρ που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μουσείο Μπενάκη το 2012.
07/07 στις 21:00
Πάρκινγκ Παλαιού Ελαιουργείου, Ελευσίνα
Είσοδος Ελεύθερη με προαιρετική κράτηση θέσης εδώ.
Πληροφορίες μετάβασης από και προς Ελευσίνα: 2023eleusis.eu & aiff.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌλη η Ελλάδα, ένας πολιτισμός: Για τρίτο καλοκαίρι σε 66 μνημεία12.09.2018

Περισσότερες προτάσεις στην κατηγορία Free City

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b