MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις στην πόλη: 7 προτάσεις για το Σάββατο 2 Ιουλίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Σάββατο 2 Ιουλίου 2022.

Νίκος Παπαδημητρίου, Κώστας Τσώλης | Burn in: Εικαστική έκθεση 29 καλλιτεχνών στην περιοχή του Συνοικισμού Χαλανδρίου
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν προβολές για μικρούς και μεγάλους στο θερινό σινεμά ΑΒ στα Πατήσια

Ο Δήμος Αθηναίων, ανάβει τα φώτα στον Θερινό Κινηματογράφο ΑΒ, ενός από τους πιο ιστορικούς κινηματογράφους της Αθήνας, για δεύτερη χρονιά, στο πλαίσιο του Culture is Athens / Πολιτισμός είναι η Αθήνα. Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Athens Open Air Film Festival, το Athens International Children’s Film Festival, το Cinobo, τον κινηματογράφο Τριανόν και το Ιn-edit Greece, μάς παρουσιάζει σε 33 βραδιές 31 ξεχωριστές προτάσεις, με μοναδικά αφιερώματα, επανεκδόσεις αγαπημένων ταινιών αλλά και μια πολυαναμενόμενη πρεμιέρα. Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Ιουλίου στις 21:00 – «Το δικό μας αστέρι» (Apstjärnan / The Ape Star). Μυθοπλασία, Σουηδία-Νορβηγία-Δανία, 2021, έγχρ, 75’: Για τη μικρή Γιόνα, όπως και για τα υπόλοιπα παιδιά στο ορφανοτροφείο του χωριού, το μεγαλύτερο όνειρο είναι η απόκτηση μιας μαμάς. Όμως, όταν έρχεται η σειρά της Γιόνα για υιοθεσία, η υποψήφια μητέρα που εμφανίζεται αποτελεί μεγάλη έκπληξη: θα είναι η μέλλουσα μητέρα της μια τεράστια εκκεντρική γοριλίνα που ζει σε μια μάντρα; Γιόνα είναι γενναίο κορίτσι και γρήγορα οι δυο τους σχηματίζουν ένα δυνατό δεσμό αγάπης, διασκεδάζοντας στο ασυνήθιστο σπιτικό τους, όπου η Γιόνα δε βαριέται ποτέ και μαθαίνει την αξία ακόμα και των πεταμένων πραγμάτων.
Σάββατο 2/7 και Κυριακή 3/7, 21:00
Εισιτήριο: 3€. Προπώληση: viva.gr
Πού: ΑΒ (Θερινό σινεμά), Θεοτοκοπούλου 36, Πατήσια. 

2. | 12ο Athens Open Air Film Festival: Προβολή του ντοκιμαντέρ «Depeche Mode: 101» στην Τεχνόπολη

Το Athens Open Air Film Festival, ο δημοφιλής κινηματογραφικός, επιστρέφει με εορταστική διάθεση και ξεχωριστές εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα και όχι μόνο. Το Σάββατο 2 Ιουλίου, στις 22:00, το 12ο AOAFF αποχαιρετά τον Άντι Φλέτσερ, ιδρυτικό μέλος των πρωτοπόρων της electro pop, Depeche Mode, με την απαραίτητη προβολή του μουσικού ντοκιμαντέρ «Depeche Mode: 101» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με τους HYSTERIKA, το επίσημο fan club των DM στην Ελλάδα. Το Φεστιβάλ επαναφέρει την εμβληματική ταινία σε μεγάλη οθόνη, πολλά χρόνια έπειτα από την πρώτη (και μέχρι τώρα μοναδική) προβολή της στη χώρα μας και την πλαισιώνει με τις τελειότερες συνθήκες ήχου, αλλά και με ένα πολυαναμενόμενο dj set από τα έμπειρα χέρια του Γιώργου Γερανιού και του Μάρκου Φράγκου, σε μια βραδιά που η μουσική και το σινεμά θα δώσουν ευφορικό ραντεβού στην Τεχνόπολη.
Σάββατο 2/7, 22:00
Ελεύθερη Είσοδος
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι. Τηλ: 2130109300. athens-technopolis.gr.

3. | 23ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας: Προβολή του ντοκιμαντέρ της Μαρίνας Δανέζη «Sam Roma / Eίμαστε Tσιγγάνοι» στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

Μετά από δυο χρόνια  πανδημίας και αναγκαστικής αναβολής του, το 23ο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ ανοίγει τις πόρτες του στις 1,2,3 Ιουλίου 2022 στην Πανεπιστημιούπολη στα  Ιλίσια, με τρεις μέρες αλληλεγγύης και γιορτής γεμάτες συναυλίες, συζητήσεις, εκθέσεις, προβολές και άλλες πολυπολιτισμικές δράσεις ενάντια στον ρατσισμό και τον πόλεμο. Το Σάββατο 2 Ιουλίου, στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί προβολή του ντοκιμαντέρ «Στην Αυλή» (12’), σε σκηνοθεσία Αφροδίτης Καϊράκη, για την κατάληψη στέγης στο 5ο Λύκειο Αθηνών και το ντοκιμαντέρ των Μυρτώ Συμεωνίδου και Ιωάννα Παπαϊωάννου «5 1/2 χρόνια» (70’) για την την εμπειρία της δημοσιογραφικής κάλυψης της δίκης της Χρυσής Αυγής.
Σάββατο 2/7, 21:00
Τιμή εισόδου: 5 ευρώ. Για όλο το τριήμερο 10 ευρώ. Δωρεάν για άνεργους/ες, μετανάστες/στριες, πρόσφυγες/ισσες.
Χώρος: Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια | https://antiracistfestival.gr/

4. 6ο Πανόραμα Ταινιών του Τμήματος Κινηματογράφου ΑΠΘ στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Το 6ο Πανόραμα Ταινιών του Τμήματος Κινηματογράφου ΑΠΘ έρχεται, 2-3 Ιουλίου, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στην Αθήνα. Το φετινό πρόγραμμα αποτελείται από το Γενικό τμήμα, με ταινίες των φοιτητών της σχολής και το Διεθνές τμήμα στο οποίο φιλοξενούνται ταινίες δημιουργών από χώρες του εξωτερικού. Σάββατο 2 Ιουλίου: 21:00 Προβολές Γενικού, Q&A με τους δημιουργούς των ταινιών. 23:00 Προβολές Διεθνούς | Κυριακή 3 Ιουλίου, 20:45 Προβολές Διεθνούς. 21:50 Προβολές Γενικού, Q&a Με τους δημιουργούς των ταινιών.
2-3 Ιουλίου 2022
Ελεύθερη Είσοδος
Ταινιοθήκη Ελλάδος: Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, Αθήνα (Μετρό Κεραμεικός). Τηλ: +30 210 3612046 και  +30 210 3609695 (ext. 0117) | E: [email protected] |  http://www.tainiothiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 11 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν στην πόλη12.09.2018

Εκθέσεις

5. Burn in: Εικαστική έκθεση 29 καλλιτεχνών στην περιοχή του Συνοικισμού Χαλανδρίου

Νίκος Παπαδημητρίου, Κώστας Τσώλης

Από το 2019 με κέντρο μια προσφυγική κατοικία στον Συνοικισμό Χαλανδρίου, εκπρόσωποι της σύγχρονης ελληνικής τέχνης συμμετέχουν σε μια σειρά από δράσεις με κυρίαρχο στοιχείο τη διερεύνηση και επαναοικειοποίηση του δημόσιου χώρου. Φέτος, η συμπλήρωση 100 χρόνων από την τραγωδία της Μικρασιατικής Καταστροφής, αποτελεί κομβική στιγμή για την ιχνηλάτηση του τόπου και της ιστορίας του Συνοικισμού Χαλανδρίου επιτρέποντας νέες αναγνώσεις και ερμηνείες. Στην έκθεση «Burn in», η οποία θα πραγματοποιηθεί 2-5 Ιουλίου, συμμετέχουν 29 εικαστικοί και θεωρητικοί. Περιλαμβάνει εφήμερες in situ εγκαταστάσεις, performances, videos και ομιλίες στα πάρκα, στους δρόμους, στην αυλή μιας προσφυγικής οικίας του Συνοικισμού και στο συνοικιακό σινεμά Αθηνά.
2-5 Ιουλίου 2022
Ώρες λειτουργίας: 19:00-22:30 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
Είσοδος Ελεύθερη
Χώρος: Συνοικισμός Χαλανδρίου, Χρυσοστόμου Σμύρνης 10. 

6. Με βελόνι και κλωστή – Στον καμβά της ιστορίας: Έκθεση κεντήματος στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» Με βελόνι και κλωστή - Στον καμβά της ιστορίας: Έκθεση κεντήματος στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης συνδιοργανώνει με το Δήμο Αθηναίων μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και με τον συντονισμό του Γραφείου Πολιτισμού του Δημάρχου Αθηναίων, την έκθεση «Με βελόνι και κλωστή: Στον καμβά της ιστορίας» έως τις 18 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη». Διακόσια χρόνια μετά την Ελληνική επανάσταση και την δημιουργία του ελληνικού κράτους, γυναίκες από όλη την Ελλάδα αλλά και την Ομογένεια, πιάνοντας κλωστή και βελόνι ξαναβρίσκουν  την επαφή με την πλούσια παράδοση στην κεντητική, από την Κίρκη και την Πηνελόπη μέχρι σήμερα. Εμπνεόμενες από την πορεία του ελληνισμού, επέλεξαν με τα δικά τους κριτήρια πρόσωπα και γεγονότα, που ξεχώρισαν στην μακρόχρονη ιστορία του ελληνικού έθνους, κεντώντας την εικόνα μιας Ελλάδας που έχει τις ρίζες της στον μύθο, απλώνεται στα πέρατα της γης και πάλλεται δημιουργικά μέχρι σήμερα.
Διάρκεια έκθεσης: Έως 18 Σεπτεμβρίου 2022
Ωράριο: Τρίτη/Τετάρτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 11:00–16:00 και Σάββατο/Κυριακή: 10:00–15:00
Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Αθήνα. Τηλ: 21 0324 3987 | https://www.opanda.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠού να πάμε σήμερα: 8 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για το Σαββατοκύριακο 2 – 3 Ιουλίου12.09.2018

Εκδηλώσεις

7. Μυστήριο 59_Ακαδημία Χορογραφίας U(R)TOPIAS: 13 νέοι χορογράφοι παρουσιάζουν στην Ελευσίνα τα εν εξελίξει έργα τους Μυστήριο 59_Ακαδημία Χορογραφίας U(R)TOPIAS

Μια ξεχωριστή εκδήλωση στο πλαίσιο της δράσης Μυστήριο 59_Ακαδημία Χορογραφίας U(R)TOPIAS θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Ιουλίου στο X-Bowling Art Center. 13 νέοι/ες χορογράφοι παρουσιάζουν τα εν εξελίξει καλλιτεχνικά τους έργα, που αντλούν έμπνευση από την ιστορία, την κληρονομιά και τη μνήμη της πόλης της Ελευσίνας, το βιομηχανικό της παρελθόν, τον αρχιτεκτονικό της πλούτο, τον θαλάσσιο κόσμο της, καθώς και από θεματικές όπως η γυναίκα εργάτρια και το περιβάλλον. Η Ακαδημία Χορογραφίας U(R)TOPIAS υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Πατρίσιας Απέργη, έχει ως κύριο σκοπό τη δημιουργία μιας διακριτής δραστηριότητας στον τομέα του χορού, τη στήριξη νέων και ανερχόμενων χορογράφων και την καλλιέργεια ενός νέου κοινού για τον χορό, θέτοντας στο επίκεντρο την πόλη της Ελευσίνας.
Σάββατο 2/7 και Κυριακή 3/7 | Διάρκεια: 19:00-22.00
Ελεύθερη είσοδοςμε κρατήσεις θέσεων εδώ
Χώρος:  X-Bowling Art Center (Χαριλάου 12, Ελευσίνα) | https://2023eleusis.eu/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPark your Cinema: Δωρεάν προβολές για μικρούς και μεγάλους και τον μήνα Ιούλιο στο ΚΠΙΣΝ12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b