MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 11 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν στην πόλη

Το Σαββατοκύριακο έφτασε και εμείς συγκεντρώσαμε 10 δωρεάν εκδηλώσεις που μπορούμε να απολαύσουμε στην Αθήνα το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Ιουλίου.

Monopoli Team

1. “Θεσμοφοριάζουσες” του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου στο Αττικό Άλσος

Ένα καλοκαίρι γεμάτο με μουσική και θέατρο υπόσχεται το πρόγραμμα του 1ου Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής στο θέατρο “Κατίνα Παξινού” στο Αττικό Άλσος, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και την αγαστή συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Χάρη Ρώμα. Το Σάββατο 2 Ιουλίου θα δούμε την Θεατρική παράσταση “Θεσμοφοριάζουσες” του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου με τους Γιάννη Μπέζο, Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Φωτεινή Μπαξεβάνη και μουσική Φοίβου Δεληβοριά.
02/07 στις 21:00
Κρατήσεις θέσεων θα γίνονται μέσω του www.ticketservices.gr.

2. «The Artpit Collection»: Το πιο πρωτότυπο εικαστικό event του καλοκαιριού στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό Συντάγματος

Ένα διαφορετικό φωτογραφικό project με τίτλο «The Artpit Collection» και υποστηρικτή το DOVE, φιλοξονείται από την 1η έως τις 3 Ιουλίου στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό Συντάγματος, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Μέσα από πορτραίτα γυναικών ή conceptual συνθέσεις, μερικοί από τους πιο δημιουργικούς Έλληνες φωτογράφους φέρνουν τη μασχάλη στο προσκήνιο, φωτίζοντας την ο καθένας με τη δική του αισθητική και δημιουργική προσέγγιση. Κάθε φωτογραφία μάς αποκαλύπτει και μια διαφορετική, προσωπική ιστορία και μας προτρέπει ν’ αγαπήσουμε το σώμα μας και ν’ αναγνωρίσουμε την πραγματική ομορφιά που κρύβεται σε κάθε σημείο του.
1-3 Ιουλίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 1/7: 11.00- 16.00, Σάββατο 2/7 και Κυριακή 3/7: 11.00 – 19.00. #DOVE #TheArtpitCollection.
Είσοδος Ελεύθερη

Χώρος: Εκθεσιακός χώρος του Μετρό Συντάγματος. 

3. Συναυλία με το συγκρότημα USURUM στο Άλσος Παγκρατίου

Με ανανεωμένο ήχο και νέα σύνθεση, οι Usurum θα εμφανιστούν στο πιο urban θέατρο της πόλης στη μέση του καλοκαιριού! Στο live θα παρουσιάσουν τραγούδια από τη μέχρι τώρα δισκογραφία τους, ενώ θα ακουστούν και νέα ακυκλοφόρητα κομμάτια τους.
02/07 στις 21:00
Άλσος Παγκρατίου

4. Η Yasmin Levy στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Yasmin Levy έρχεται στην πρώτη από τις φετινές συναυλίες της σειράς Parklife, μιας σειράς που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα μουσικών επιλογών για όλα τα γούστα και πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).Κόρη Τούρκων μεταναστών με σεφαραδική καταγωγή, η Levy καθιερώθηκε εκμοντερνίζοντας το Ladino (μεσαιωνικό είδος τραγουδιού στα «εβραϊκά» ισπανικά) με στοιχεία φλαμένκο και παραδοσιακής τουρκικής μουσικής. Το αποτέλεσμα είναι ένα εντελώς νέο λήμμα στη world music, που υπηρετεί εδώ και πάνω από 15 χρόνια και την έχει μετατρέψει σε διεθνή σταρ.
02/07 στις 21:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

5. Μήδεια του Ευριπίδη από την Εφηβική Θεατρική Ομάδα «Εμείς και Εμείς» στην Πλατεία Κουμουνδούρου

Μια ομάδα νεαρών κοριτσιών 10-13 χρονών, σαν μια ροκ/πανκ μπάντα, παρουσιάζει το αριστούργημα του Ευριπίδη,  σε σκηνοθεσία Αλίκης Δανέζη και θέτει προβληματισμούς, αναδεικνύοντας τις διαφορετικές πτυχές της γυναικείας φύσης, τη δύναμή της αλλά και την ευαισθησία της.
02/07 στις 21:00
Πλατεία Κουμουνδούρου

6. 12o Athens Open Air Festival: Προβολή του “101” των Depeche Mode στην Τεχνόπολη

Το βράδυ του Σαββάτου 2 Ιουλίου, στην κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, το 12ο Athens Open Air Film Festival και οι Hysterika φιλοξενούν έναν φόρο τιμής στον Andy Fletcher, ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος των Depeche Mode, και φέρνουν για ένα μόνο βράδυ σε μεγάλη οθόνη και ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια το θρυλικό μουσικό ντοκιμαντέρ «Depeche Mode: 101». Θα προηγηθεί dj set.
02/07 στις 22:00
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

7. Jazz στην Πλατεία: Αλεξάνδρα Σιετή Quartet στην Πειραιώς 260

Πέντε ξεχωριστά ελληνικά τζαζ σχήματα, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του διακεκριμένου σαξοφωνίστα Δημήτρη Τσάκα, δίνουν την επίγευση των παραστάσεων και ζωντανεύουν μαγικά τις βραδιές μας στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου. Την αρχή κάνει το Αλεξάνδρα Σιετή Quartet (Αλεξάνδρα Σιετή φωνή, Γιώργος Κοντραφούρης organ, Μιχάλης Τσιφτσής κιθάρα, Βασίλης Ποδαράς ντραμς).
02/07 στις 23:00
Πειραιώς 260 (Πλατεία), Ταύρος

8. “Untitled for now: an old fable” στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Το Co-OPERAtive, το πρώτο διαπολιτισμικό φυτώριο όπερας νέων στην Ευρώπη, παρουσιάζει την παράσταση μουσικού θεάτρου “Untitled for now: an old fable”, σε μουσική Άντη Σκορδή και σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση. Βραβευμένο με το Εκπαιδευτικό Βραβείο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Fedora 2019, το πρόγραμμα Co-OPERAtive φέρνει την όπερα κοντά στο νεανικό κοινό, αναδεικνύοντας παράλληλα τη διαπολιτισμική ποικιλομορφία της σύγχρονης Αθήνας και τη σπουδαιότητα της κοινωνικής συνοχής. Στο πλαίσιο του προγράμματος, μια μεικτή ομάδα Αθηναίων εφήβων και ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούντων άσυλο πραγματοποίησε συναντήσεις σε εβδομαδιαία βάση υπό την καθοδήγηση καλλιτεχνών και εκπαιδευτικών από τον χώρο της μουσικής, του θεάτρου, του χορού και της όπερας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την παρουσίαση του καλλιτεχνικού αποτελέσματος που προέκυψε μέσα από τη δημιουργική διαδικασία των εργαστηρίων. Προτάσσοντας τη συνεργατική φύση της όπερας, το Co-OPERAtive σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε σε στενή συνεργασία με δύο οργανώσεις-εταίρους, το Κοινωνικό ΕΚΑΒ και την Ευρωπαϊκή Έκφραση.
03/07 στις 20.30
Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

9. Ευρυδίκη – Μύρωνας Στρατής στην Βίλα Ζωγράφου

Η Ευρυδίκη συναντά φέτος το καλοκαίρι επί σκηνής τον Μύρωνα Στρατή και στήνουν μαζί ένα live party! Ενώνουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας μία μουσική γιορτή με τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία όπως “Το μόνο που θυμάμαι”, “Πόσο λίγο με ξέρεις”, “Μίσησέ με”, “Ζηλιάρης Ουρανός”, “Πάνω απ’ όλα”, “Μικρή μου Αγάπη”, “Πριν Μας δει κανείς” αλλά και ευφάνταστες διασκευές σε αγαπημένα ποπ και ροκ κομμάτια. Στο πλαίσιο του Ζωγράφου Summer Festival vol.3 – 2022.
03/07 στις 21:00
Βίλα Ζωγράφου, Γεωρ. Ζωγράφου 13

10. 12ο Athens Open Air Film Festival: Προβολή της ταινίας “Ατίθαση Καρδιά” στην Τεχνόπολη

Το Athens Open Air Film Festival, ο αγαπημένος κινηματογραφικός θεσμός που για περισσότερα από 10 χρόνια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καλοκαιρινής, πολιτιστικής εμπειρίας κατοίκων και επισκεπτών της πόλης και συνδιοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) επιστρέφει με εορταστική διάθεση και ξεχωριστές εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα και όχι μόνο. Την Κυριακή 3 Ιουλίου θα δούμε την αριστουργηματική “Ατίθαση Καρδιά” του Ντέιβιντ Λιντς (Wild At Heart, 1990 | 125’).  Η είσοδος επιτρέπεται σε άτομα άνω των 18 ετών.
03/07 στις 21:00
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι – Είσοδος από οδό Ιάκχου

11. Φεστιβάλ στη Θάλασσα 2022: Η Ματούλα Ζαμάνη στα Λιπάσματα της Δραπετσώνας

Το Φεστιβάλ στη θάλασσα 2022 πιάνει το δυναμικό παλμό του φετινού καλοκαιριού και ανοίγει μία νέα σκηνή μπροστά από το εμβληματικό φουγάρο και δίπλα στο Σιλό του Πολυχώρου Λιπασμάτων. Από τις 20 Ιουνίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσει δεκάδες εκδηλώσεις, συναυλίες και θεατρικά, θα φιλοξενήσει το ιστορικό “Schoolwave”, ενώ για 9 βραδιές του Ιουλίου “θα καταλάβει” όλο τον Πολυχώρο Λιπασμάτων με κάθε μορφής καλλιτεχνική δημιουργία στο 2ο “Street Art Lipasmata Festival”! Την Κυριακή 3 Ιουλίου θα απολαύσουμε την Ματούλα Ζαμάνη σε μία μοναδική συναυλία.
03/07 στις 21:00
Εργοστάσιο Λιπασμάτων Δραπετσώνας

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b