MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 8 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για το Σαββατοκύριακο 2 – 3 Ιουλίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε το Σαββατοκύριακο 2 – 3 Ιουλίου 2022.

Monopoli Team

Σάββατο 2 Ιουλίου

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Iggy Pop και Liam Gallagher στο Release Athens 2022

Το Release Athens 2022 υποδέχεται δύο αληθινούς θρύλους του rock’n’roll σε μια ανεπανάληπτη βραδιά. O Iggy Pop, μοναδικός και ασύγκριτος, επιστρέφει μετά τη θριαμβευτική εμφάνιση του 2019 για να μάς χαρίσει ένα greatest hits show γεμάτο από τη δική του αστείρευτη ενέργεια. Ο Liam Gallagher, φωνή και ψυχή των Oasis κι ένας από τους τελευταίους πραγματικούς rock stars της εποχής μας, έρχεται στην Ελλάδα ακριβώς τη στιγμή που η solo καριέρα του απογειώνεται. Οι Sleaford Mods και The K’s, θα πλαισιώσουν τον Iggy Pop και τον Liam Gallagher απόψε, στην Πλατεία Νερού.
Σάββατο 2/7, 17:00
70€
Πλατεία Νερού, διασταύρωση Λ. Συγγρού και Λ. Ποσειδώνος, Φάληρο

2. Μίσα Μάισκι και Λιονέλ Μπρενγκιέ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Ηρώδειο

Ο Μίσα Μάισκι συμπράττει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών για μια μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Η συναυλία ανοίγει με ένα από τα σημαντικότερα συμφωνικά έργα του επιφανούς εκπροσώπου της ελληνικής Εθνικής Σχολής, Αντίοχου Ευαγγελάτου. Στη συνέχεια, ο θρυλικός τσελίστας Μίσα Μάισκυ ερμηνεύει το επικών διαστάσεων Κοντσέρτο του Τσέχου Ρομαντικού, Αντονίν Ντβόρζακ. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, ο ανερχόμενος Γάλλος μαέστρος Λιονέλ Μπρινγκέ διευθύνει την επική και διαχρονικά δημοφιλή 2η Συμφωνία του Σεργκέι Ραχμάνινοφ, κορωνίδα του συμφωνικού του έργου.
Σάββατο 2/7, 21:00
5-70€
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

3. Περιπλανώμενο: Οι ΤΑΚΙΜ στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Το μουσικό σχήμα ΤΑΚΙΜ, που αποτελείται από πέντε σημαντικούς δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής παράδοσης, επανέρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, αυτή τη φορά στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου. Παρέα με τους Ελένη Βιτάλη, Κώστα Τριανταφυλλίδη και Σοφία Παπάζογλου μάς προσκαλούν σήμερα, σε μια περιπλάνηση στις μουσικές της Ελλάδας.
Σάββατο 2/7, 21:30
5-25€
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, Παλαιά Επίδαυρος, Αργολίδα

ΘΕΑΤΡΟ

4. Άνοιξη, της Γιούλας Μπούνταλη στην Πειραιώς 260

Η Γιούλα Μπούνταλη παρουσιάζει την παράσταση «Άνοιξη» στην Πειραιώς 260. Yπάρχει αντρικός και γυναικείος «προορισμός», έμφυλες κλίσεις και ταλέντα; Είναι οι θετικές επιστήμες, η μηχανολογία, η αρχιτεκτονική, η φαρμακευτική κατάλληλες για ένα κορίτσι; Άνοιξη 1960, Μεσολόγγι. Μια ομάδα μαθητριών του Γυμνασίου Θηλέων διασχίζει τους δρόμους της πόλης αντιδρώντας στην ίδρυση Πρακτικού Γυμνασίου στο Αρρένων που θα απέκλειε τις ίδιες από τα μαθήματα θετικής κατεύθυνσης. Μια ιστορία γυναικών που γεννήθηκαν αμέσως μετά τον Πόλεμο σε μια κλειστή επαρχιακή κοινωνία και οραματίστηκαν έναν ρόλο ισότιμο με τους άντρες. Κορίτσια αυτόφωτα και γι’ αυτό παράξενα για την εποχή τους αλλά και για την δική μας, με τους έμφυλους ρόλους να ορίζουν ακόμη, παρά τον επιδερμικό τους μετασχηματισμό, το κυρίαρχο εθνικό αφήγημα. Μια πρωτότυπη παράσταση βασισμένη σε μια αληθινή (κι αληθινά ελληνική) ιστορία.
Σάββατο 2/7, 21:00
5-17€
Πειραιώς 260 (Χώρος Ε), Ταύρος, Αθήνα

5. Θεσμοφοριάζουσες, του Αριστοφάνη στο Αττικό Άλσος

Η πάντα επίκαιρη κωμωδία του Αριστοφάνη, «Θεσμοφοριάζουσες», σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, έχει ξεκινήσει την καλοκαιρινή της περιοδεία σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας και απόψε κάνει στάση στο Θέατρο Αττικού Άλσους. Οι «Θεσμοφοριάζουσες» αποτελούν ένα από τα τρία έργα γυναικών του ποιητή, μαζί με τις «Εκκλησιάζουσες» και τη «Λυσιστράτη». Μία προσπάθεια του Αριστοφάνη να παρωδήσει τον μεγάλο Ευριπίδη, με βάση την συμπεριφορά των Αθηναίων γυναικών στην διάρκεια μιας μεγάλης μυστικιστικής γιορτής αποκλειστικά γυναικείας, τα Θεσμοφόρια. Ο Αριστοφανικός λόγος, πάντα επίκαιρος και ηθογραφικός, μας θυμίζει ότι, ενώ έχουμε προοδεύσει σε διάφορους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας, ως κοινωνικά και πολιτικά όντα υστερούμε ακόμα και σήμερα και αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας στο σημαντικό κείμενο του.
Σάββατο 2/7, 21:00
Από 15€
Θέατρο Αττικού Άλσους, Περιφερειακός Πολυγώνου – Γαλατσίου

Κυριακή 3 Ιουλίου

ΘΕΑΤΡΟ

6. Ακούω ήχον κώδωνος, σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας

Η παράσταση «Ακούω ήχον κώδωνος» του Μποστ, σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου, συνεχίζει την καλοκαιρινή της περιοδεία με στάση απόψε στο Κατράκειο Θέατρο στη Νίκαια. Αποτελεί μια συρραφή αποσπασμάτων από ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής του Μποστ – θεατρικά, πεζά, ποιήματα, λεζάντες, διαφημίσεις, τραγούδια, επιθεωρησιακά νούμερα – που έκανε ο ίδιος ο Θανάσης Παπαγεωργίου θα γιορτάσει το Θέατρο Στοά την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυσή του. Η Φαύστα, ο Γιάννης, το Ριτσάκι, η Μήδεια, ο Ιάσων, η Καλόγρια, η Μαρία Πενταγιώτισσα, ο Κολόμβος, ο κ. και η κ. Ιατρού, ο πάτερ Αμβρόσιος, ο Πάρις, η Μαριάνθη, συνολικά 20 ήρωες του Μποστ, συναντιόνται στους γάμους του Ριτσακίου με τον Πάρι, αμφότεροι ανευρεθέντες μέσα στην κοιλιά ψαριών! 15 ηθοποιοί και μια μικρή λαϊκή ορχήστρα αποτελούμενη από τους ίδιους τους ηθοποιούς του θιάσου με διευθυντή τον Διονύση Τσακνή, θα παραβρεθούν στον γάμο, ο οποίος όμως θα έχει τραγική κατάληξη από την ξαφνική εμφάνιση του Κολόμβου, «που πήγε κι ανακάλυψε την Αμερική» και καθόρισε το μέλλον ολόκληρης της ανθρωπότητας, αλλά και από τη γνωστή απόφαση της Μήδειας να σφάξει τα παιδιά της, λόγω της ερωτικής διαγωγής του Ιάσονα.
Κυριακή 3/7, 21:30
17-20€
Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, Πάροδος Ακροπόλεως, Νίκαια

7. Mamma Mia! στο City Garden Festival

Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ Mamma Mia!, που έχουν λατρέψει εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο για την ίδια την παράσταση, αλλά και για τα αγαπημένα τραγούδια των ABBA και έχει αναδειχτεί παγκοσμίως ως το πιο διασκεδαστικό feel good μιούζικαλ όλων των εποχών, παρουσιάζεται φέτος το καλοκαίρι, σε απόδοση κειμένου, στίχων και σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου, στο City Garden Festival, που μεταμορφώνεται σε μια όμορφη καλοκαιρινή πλατεία ενός ελληνικού νησιώτικου χωριού, για να υποδεχτεί το κοινό.
Κυριακή 3/7, 21:00
10-50€
Christmas Theater, Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου Βεϊκου 137, Γαλάτσι

8. Η μεγάλη πλεκτάνη, του Jordi Galceran στο θερινό Θέατρο Λαμπέτη

Ένας διεφθαρμένος υπουργός. Μια υπάλληλος της εταιρίας φυσικού αερίου με οικογενειακά προβλήματα. Ένα κολ γκερλ με άποψη. Ένας ανάπηρος πατέρας και ένας άντρας αίνιγμα. Ακούγεται σαν ανέκδοτο, αλλά είναι πολύ περισσότερα…Είναι οι ήρωες της πολύ έξυπνης κωμωδίας του Jordi Galceran, «Η μεγάλη πλεκτάνη» (Fuga), σε σκηνοθεσία Σταύρου Στάγκου και παραγωγή της Erofili Productions, που θα περιοδεύσει στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι, ξεκινώντας από το θερινό Θέατρο Λαμπέτη.
Κυριακή 3/7, 21:30
Από 12€
Θέατρο Λαμπέτη, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 106, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b