MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Χαμένη ζωή, μετέωρες ελπίδες

Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες την Πέμπτη 30 Ιουνίου με μια ματιά.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Χαμένη κόρη

Η «Χαμένη κόρη» της Μάγκι Τζίλενχαλ που βασίζεται στο μυθιστόρημα της Φεράντε δεν είναι μόνο η ταινία που «γυρίστηκε στις Σπέτσες» ή/και «προτάθηκε για 3 όσκαρ». Πριν και πάνω από όλα είναι μια μικρή το δέμας (αλλά μεγάλη στις βασικές λεπτομέρειες της) ταινία κι ένας συγκινητικός ύμνος για την προσπάθεια τόσων και τόσων γυναικών να βρουν τη θέση τους σε μια παρωχημένη και άκαμπτη πατριαρχική κοινωνία.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Μαϊσάμπελ

Ακόμη μια γυναικεία ταινία με στιβαρή πολιτική θέση είναι το ψύχραιμο «Μαϊσάμπελ» της ισπανίδας Ισιάρ Μπολέιν που καταπιάνεται με μια αυθεντική ιστορία η οποία σχετίζεται με την ένοπλη δράση της ΕΤΑ.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Τρία πατώματα

Η επιστροφή του Νάνι Μορέτι στο σινεμά έρχεται με το «Τρία πατώματα», επτά χρόνια μετά το δράμα «Η μητέρα μου» και θυμίζει την ουμανιστική προβληματική των παλιών δημιουργιών του.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ουπς 2! Ο Νώε Ξαναέφυγε

Το animation που φιλοδοξεί να χαρίσει στιγμές γέλιου σε μικρούς και μεγάλους θεατές είναι το ευρωπαϊκό «Ουπς 2! Ο Νώε Ξαναέφυγε».
Κριτική και αίθουσες προβολής

Τζο ο Λεμονάδας

Στα 60ς εντοπίζεται και η παλαβή σάτιρα «Τζο ο Λεμονάδας» του τσεχοσλοβάκου Όλντριχ Λίπσκι, που κάνει φτερά και πούπουλα την μυθολογία της Άγριας Δύσης.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Blowup

Επανέκδοση μεγάλης αξίας είναι το αξεπέραστο και ακόμα μοντέρνο «Blowup» του Μικελάντζελο Αντονιόνι που προσφέρει μια θαυμάσια αλληγορική ιστορία από το Swinging London των 6Os.
Κριτική και αίθουσες προβολής.

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b