MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Πρεμιέρες: O έρωτας στα χρόνια του εμφυλίου

Ο βομβαρδισμός των νέων ταινιών συνεχίζεται με μια σειρά από φεστιβαλικά ερωτικά δράματα αλλά και με ένα «βαρύ τίτλο» από τις ΗΠΑ.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Εμφύλιος πόλεμος

Ο λόγος για τον «Εμφύλιο πόλεμο» του Άλεξ Γκάρλαντ («Από μηχανής», «Αφανισμός») που περιγράφει μια πολύ δυσοίωνη πραγματικότητα από το μέλλον των ΗΠΑ, οι οποίες πλήττονται από εμφύλιο πόλεμο που έχει χωρίσει τη χώρα στα δύο.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Αμπιγκέιλ

Το κράμα τρόμου- κωμωδίας σημαδεύει το «Αμπιγκέιλ» των Ματ- Μπετινέλι Όλπεν και Τάιλερ Τζιλέτ, δίδυμο που μας είχε δώσει πριν από μερικά χρόνια το επίσης αιματοβαμμένο κωμικό θρίλερ «Είσαι έτοιμος;».
Κριτική και αίθουσες προβολής

Αρπαγή

Με την «Αρπαγή», ένα σύγχρονο δράμα για την έλλειψη επικοινωνίας, η Ιρίς Καλτενμπάκ κέρδισε το πρώτο βραβείο στο πρόσφατο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Σπίθα στη θάλασσα

Η «Σπίθα στη θάλασσα» του Βέλγου Ντόμιεν Χάουγκε είναι ένα ακόμη ελπιδοφόρο σκηνοθετικό ντεμπούτο που βραβεύτηκε στο περσινό φεστιβάλ του Βερολίνου.
Κριτική και αίθουσες προβολής
Aίθουσες προβολής

Περασμένο καλοκαίρι

Με το «Περασμένο καλοκαίρι» η Κατρίν Μπρεγιά διασκευάζει τη δανέζικη «Βασίλισσα της καρδιάς» που είχε θέμα την ερωτική σχέση μια δικηγόρου με τον 17χρονο γιο του συζύγου της από τον πρώτο του γάμο.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Μη μου λες ψέματα

Στο «Μη μου λες ψέματα» ο Ολιβιέ Πεϊγιόν βασίζεται στο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Φιλίπ Μπεσόν για να δώσει την ιστορία ενός άντρα που αναζητά τα ίχνη του πρώτου του έρωτα.
Αίθουσες προβολής

Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba

Το ιαπωνικό «Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba» του Χαρούο Σοτοζάκι αποτελεί διασκευή του ομότιτλου διάσημου manga του Κογιοχάρου Γκοτούγκε.
Αίθουσες προβολής

Ένα φλιτζάνι καφέ και καινούργια παπούτσια

Το κοινωνικό δράμα «Ένα φλιτζάνι καφέ και καινούργια παπούτσια» σε σκηνοθεσία Γκέντιαν Κότσι τιμήθηκε με βραβείο κοινού στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
Αίθουσες προβολής

Χαίρε, Μαρία

Με το αιρετικό «Χαίρε, Μαρία» το 1985 ο Ζαν Λικ Γκοντάρ πραγματοποίησε μετωπική επίθεση κατά της καθολικής εκκλησίας προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.
Aίθουσες προβολής

Η Μία κι εγώ

Τέλος, το animation «Η Μία κι εγώ» είναι ένα παιδικό παραμύθι που βασίζεται σε τηλεοπτική σειρά.
Aίθουσες προβολής

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b