MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΑΥΡΗ ΚΩΜΩΔΙΑ

Το αίμα νερό γίνεται, του Οδυσσέα Κριθαριώτη στον Πολυχώρο Αλεξάνδρεια

Η παράσταση «Το αίμα νερό γίνεται», σε σκηνοθεσία-συγγραφή Οδυσσέα Κριθαριώτη, παρουσιάζεται, αυτό το καλοκαίρι, από τη θεατρική ομάδα Genesis στο κηποθέατρο του Πολυχώρου Αλεξάνδρεια.

Monopoli Team

Η νέα θεατρική παράσταση «Το αίμα νερό γίνεται», σε σκηνοθεσία και συγγραφή του Οδυσσέα Κριθαριώτη, παρουσιάζεται, στο κηποθέατρο του Πολυχώρου Αλεξάνδρεια, κάθε Παρασκευή από τις 8 Ιουλίου ως το τέλος της θερινής σεζόν.

Δυο λόγια για το έργο

Το έργο αποτελεί θέατρο του παραλόγου και θίγει τη σχέση ανάμεσα σε δύο βαμπίρ, που επιβιώνουν στο σήμερα, με όλες τις δυσκολίες των καιρών της σύγχρονης εποχής. Μέσα από μια αλληγορία καταστάσεων, σατιρίζονται συμβάντα της κοινωνικής κατάστασης των ανθρώπων, όπως αυτή, έχει διαμορφωθεί στις μέρες μας, όπου επηρεάζει άμεσα τη ζωή των βαμπίρ. Ένα νέο Ελληνικό έργο, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελληνική σκηνή,  με πληθώρα κοινωνικών μηνυμάτων, για την βία, τις διάφορες συγκρούσεις μεταξύ ανθρώπων και όχι μόνο, τον ρατσισμό, τις προκαταλήψεις, αλλά και τις δυσκολίες που φέρνει η εξέλιξη, με τον άνθρωπο να είναι ένας ανέτοιμος διαχειριστής της. Ένα ευφυέστατο κείμενο, που προκαλεί άφθονο γέλιο, λίγο φόβο αλλά και στιγμές συγκίνησης στο κοινό.

Υπόθεση

Ο Κόμης Κορνήλιους και η Ελβίρα, είναι ζευγάρι. Ένα ασυνήθιστο για την εποχή ζευγάρι αφού και οι δύο τους είναι βαμπίρ. Το χειρότερο όμως της υπόθεσης είναι ότι επέλεξαν, οι οικογένειές τους, πίσω από πολλά-πολλά χρόνια, να έρθουν και να μεγαλώσουν στη χώρα μας. Τώρα, στη σύγχρονη εποχή των media, της ανεξέλεγκτης κοινωνικοποίησης και του άμετρου πλουραλισμού, όπου τα πράγματα δείχνουν δύσκολα για την επιβίωσή κάθε γήινης οντότητας, οι δυο τους μοιάζουν να έχουν προσαρμόσει τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής τους, ενώ ένας απρόσμενος χωρισμός, θα τους φέρει σε κοινωνική επαφή με τον κόσμο των ανθρώπων και θα ταράξει περισσότερο τα ήδη ταραγμένα νερά της καθημερινότητάς τους.

Η θεατρική ομάδα Genesis

Η Genesis Theater Group, δραστηριοποιείται στο θέατρο από το 2014. Πλέον μετράει πίσω της πληθώρα παραστάσεων σε γνωστά θέατρα της Αθήνας και της επαρχίας και έχοντας αλλάξει πολλά από τα πρόσωπά της, αλλά κρατώντας την ίδια φιλοσοφία, της αγάπης της για το θέατρο, τον πολιτισμό και τους θεατές της, συνεχίζει να προάγει τον πολιτισμό. Στο δρόμο που χάραξε η περσινή της δουλειά, με τις παραστάσεις του έργου ”Αλύτρωτες Ψυχές”, το δημιουργικό μας σύνολο, συνεχίζει με ένα νέο έργο, τη μαύρη κωμωδία ”το αίμα νερό.. γίνεται”.

 Σκηνοθετικό σημείωμα

«Το αίμα νερό γίνεται» δεν είναι απλά μια μαύρη κωμωδία παρεξηγήσεων και τυχαίων περιστατικών. Πίσω από την τραγελαφική ιστορία των πρωταγωνιστών μας, σατιρίζονται κωμικοτραγικές καταστάσεις και συμβάντα της εποχής μας, η οποία πολλές φορές παίρνει αέρα σουρεαλισμού, όταν ακόμα και τα πιο απίθανα σενάρια επιστημονικής φαντασίας βλέπουμε να συμβαίνουν στην πάροδο του χρόνου. Διώξτε τις προκαταλήψεις και απολαύστε το παράλογο σε μια αντικειμενικά, ιδιαιτέρως ευχάριστη, μαύρη κωμωδία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑO Γυάλινος Κόσμος, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη σε καλοκαιρινή περιοδεία12.09.2018

Άλλες Παραστάσεις:
  • 20 Ιουλίου Άλσος Βεΐκου
  • 31 Ιουλίου Ναύπλιο
  • 3 Αυγούστου Αίγινα
  • 1 Σεπτεμβρίου Ρέθυμνο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Οδυσσέας Κριθαριώτης
Σκηνοθεσία: Οδυσσέας Κριθαριώτης

Σκηνικά: Παναγιώτης Μπαμπάς, Οδυσσέας Κριθαριώτης
Κοστούμια: Δανάη Γιαννουλάκη

Παίζουν: Μανώλης Μαμαλάκης, Ελένη Μυλωνά, Αποστολία Σωτηρίου

Τιμές Εισιτηρίων: 10 ευρώ το κανονικό και 8 ευρώ το μειωμένο (Φοιτητές, ΑΜΕΑ, Συνταξιούχοι, Άνεργοι , Ατέλειες κλπ). Γενική είσοδος 8 ευρώ για την επαρχία.
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 8 Ιουλίου 2022
Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή στις 21:00
Πληροφορίες Χώρου: Πολυχώρος Τέχνης Αλεξάνδρεια, Κήπος, Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής, Αθήνα. Τηλ.: 2121007079 | email: [email protected] | https://www.facebook.com/AlexandreiaPolychorosTechnes/
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b