MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για την Κυριακή 19 Ιουνίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Κυριακή 19 Ιουνίου 2022.

Evia Film Project: Μια πενθήμερη γιορτή του σινεμά στη Βόρειο Εύβοια με ελεύθερη είσοδο
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. Evia Film Project: Μια πενθήμερη γιορτή του σινεμά στη Βόρειο Εύβοια με ελεύθερη είσοδο

«Ο Δασοποιός» του Φόλκερ Σλέντορφ

Το Evia Film Project, η νέα πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, δίνει το καλοκαιρινό του ραντεβού με το κοινό, από τις 15 έως τις 19 Ιουνίου, στην Αιδηψό, τη Λίμνη και την Αγία Άννα. Στο πλούσιο πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνονται προβολές, ανάπτυξη νέων κινηματογραφικών σχεδίων, πράσινες δράσεις, ανοιχτές συζητήσεις, masterclasses, εργαστήρια για παιδιά και φοιτητές, καθώς και μία μεγάλη συναυλία.
17-19 Ιουνίου 2022
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης εδώ
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.filmfestival.gr/el/festival-gr/evia-film-project-gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFamily Weekend: 13 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά12.09.2018

Εκθέσεις 

 2. Η Ύδρα του Robert McCabe, 1950s-1960s: Ταξιδεύουμε στην Ύδρα μιας άλλης εποχής μέσα από μια έκθεση φωτογραφίας στην Ιστορική Οικία Λαζάρου Κουντουριώτη

Την Κυριακή 19 Ιουνίου στις 20:30 εγκαινιάζεται στην Ιστορική Οικία Λαζάρου Κουντουριώτη στην Ύδρα η έκθεση «Η Ύδρα του Robert McCabe, 1950s-1960s». Στα εγκαίνια, που θα γίνουν με την παρουσία του καλλιτέχνη, θα μιλήσουν ο εκδότης και συγγραφέας Άδωνις Κύρου και ο δημοσιογράφος Άγγελος Ρέντουλας. Στις φωτογραφίες του Robert McCabe οι χαρακτηριστικές ομορφιές της Ύδρας αναγνωρίζονται αμέσως. Σταθερές άγκυρες στο βλέμμα, το καμπαναριό του Μοναστηριού της Παναγίας, η προτομή του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη, ο κυματοθραύστης με πλήθος καΐκια, οι πέτρινες μάντρες. Όσο περισσότερο παρατηρεί κανείς τις φωτογραφίες, τόσο αντιλαμβάνεται γοητευτικές λεπτομέρειες, μαρτυρίες μιας άλλης εποχής, της δεκαετίας του 1950 και των αρχών του 1960: τις εγκαταλειμμένες  παλιές πέτρινες αποθήκες του λιμανιού και τα γερασμένα επιβλητικά σπίτια∙ το παλιό κτήριο του Ιστορικού Αρχείου της Ύδρας∙ το «Νεράιδα», το πλοίο-σύμβολο της εποχής∙ τα καφενεία και τα μαγαζιά της προκυμαίας, με τις μακριές ριγωτές τέντες∙ τις χειροποίητες επιγραφές των μαγαζιών∙ τις καθημερινές ασχολίες των βιοπαλαιστών∙ τα μικρά παιδιά που τριγυρίζουν ελεύθερα στο λιμάνι. Tο έγχρωμο φιλμ αποτυπώνει τα χρώματα, το φως του ήλιου αλλά και τις σκιές στους βράχους, τα σπίτια, τα καΐκια, στη θάλασσα, όλες τις ώρες της ημέρας.
Εγκαίνια: Κυριακή 19 Ιουνίου, 20:30
Διάρκεια έκθεσης: 20/6 – 31/10/2022
Ώρες λειτουργίας: Δευτ. – Κυρ. 10:00-16:00
Ιστορική Οικία Λαζάρου Κουντουριώτη – παράρτημα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, Βούλγαρη Κουντουριώτου, Ύδρα. Τηλ: 2298052421. Ε:  [email protected] | https://nhmuseum.gr/

3. Η Άλλη Θάλασσα: Ομαδική εικαστική έκθεση στο Μουσείο Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου

Το Μουσείο Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου παρουσιάζει, από τις 19 Ιουνίου έως τον Οκτώβριο του 2022, την ομαδική εικαστική έκθεση «Η Άλλη Θάλασσα», σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού. Ως ελάχιστος φόρος τιμής στην Επέτειο Μνήμης των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, σχεδιάστηκε μια ομαδική εικαστική και συμβολική εγκατάσταση, βασισμένη σε ένα αληθινό ιστορικό γεγονός: την  καθολική φυγή των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής του Τσεσμέ, λίγο πριν τα τραγικά γεγονότα του 1922. Τα περισσότερα από τα έργα, που με ελάχιστες πολύτιμες αρχειακές εξαιρέσεις υλοποιήθηκαν σχεδόν όλα για τις ανάγκες της παρούσας έκθεσης, αφορούν σε τρισδιάστατες και δισδιάστατες απεικονίσεις συμβόλων μνήμης της άλλης θάλασσας  ή πλωτών μέσων (ψαράδικων και άλλων μικρών πλοίων) που αποτέλεσαν τον τρόπο μετάβασης και διάσωσης από την Αγία Παρασκευή. Και ταυτόχρονα, τον τρόπο και το βασικό μέσο επιβίωσης από την επόμενη ημέρα.
Εγκαίνια: Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 στις 12.00
Διάρκεια: Ιούνιος-Οκτώβριος 2022
Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά 11:00 π.μ. – 2:00 π.μ
Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης Σκιάθου, Παλιό Λιμάνι, Σκιάθος. Ε: [email protected]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒατερλό: Η μάχη που έγινε συνώνυμο της απόλυτης καταστροφής και πώς σημάδεψε την Τέχνη12.09.2018

Εκδηλώσεις

4 | 3ήμερο Bazaar με χειροποίητες κούκλες από τις κρατούμενες των Γυναικείων φυλακών Θήβας και χειροτεχνίες από τα παιδιά των Φυλακών Ανηλίκων Αυλώνα

Η κίνηση πολιτών «Στάση στο Καλαμάκι» και η «Αλληλεγγύη για Όλους» οργανώνουν στον Πολυχώρο της «Στάσης στο Καλαμάκι», Παλαμηδίου 12-16 στο Κάτω Καλαμάκι, 3ήμερο Bazaar με Χειροποίητες κούκλες από τις κρατούμενες των Γυναικείων φυλακών Θήβας και Χειροτεχνίες από τα παιδιά των Φυλακών Ανηλίκων Αυλώνα. Κυριακή 19 Ιουνίου: 11.00-15.00 Πρωινός καφές – Παζάρι. Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα αποδοθούν ξεχωριστά σε κάθε δημιουργό του. Το εργαστήριο κούκλας των φυλακών λειτουργεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Λόγος και Ύφασμα» της «ΑΡΣΙΣ Κοινωνική οργάνωση υποστήριξης νέων».
Κυριακή 19/6, 11:00 – 15:00 
Πολυχώρος της «Στάσης Καλαμάκι», Παλαμηδίου 12-16 στο Κάτω Καλαμάκι. Ε: [email protected] | https://stasistokalamaki.blogspot.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒατερλό: Η μάχη που έγινε συνώνυμο της απόλυτης καταστροφής και πώς σημάδεψε την Τέχνη12.09.2018

Βιβλίο

5. Comicdom Bazaar στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Το Comicdom Bazaar επιστρέφει και πάλι την Κυριακή 19 Ιουνίου, από τις 11 π.μ. έως τις 9 μ.μ., στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, για να κάνει ακόμα πιο όμορφο το καλοκαίρι των κομιξόφιλων, με πολυάριθμα comics και related items. Χιλιάδες τεύχη από Marvel, DC, Image, Dark Horse, indies, τεράστια ποικιλία από ελληνικά, manga, Disney, ευρωπαϊκά, trade paperbacks, hardcovers, καθώς και πάρα πολλά action figures, statues, Funko Pop!, games και πάσης φύσεως collectibles, σας περιμένουν στο καλοκαιρινό Comicdom Bazaar. Μια τεράστια ποικιλία παλιών και καινούριων comics, graphic novels και merchandise για όλα τα γούστα, κατευθείαν από ιδιωτικές συλλογές συλλεκτών, σε τιμές για όλα τα βαλάντια.
Κυριακή 19/6, 11:00 – 21:00
Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 12. | www.comicdom-con.gr

6. Έκθεση Βιβλίου στο Άλσος Περιστερίου

Η Έκθεση Βιβλίου στο Άλσος Περιστερίου, μια συνεργασία του Δήμου Περιστερίου με τον Σύλλογο Βιβλιοχαρτοπωλών – Εκδοτών Αθηνών και Προαστίων, άνοιξε τις πύλες της και υποδέχεται το αναγνωστικό κοινό έως τις 3 Ιουλίου 2022, με νέες και παλαιότερες εκδόσεις για όλες τις προτιμήσεις. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις και θα συγκεντρωθούν καινούργια και μεταχειρισμένα βιβλία με σκοπό να δωριστούν, μετά το πέρας της έκθεσης, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και στις βιβλιοθήκες σχολείων του Δήμου Περιστερίου. Η φετινή έκθεση είναι αφιερωμένη στα 100 Χρόνια μικρασιατικής καταστροφής, με τίτλο «1922-2022: η προσφυγιά τότε και σήμερα».
17 Ιουνίου – 3 Ιουλίου 2022
Καθημερινά και Κυριακές: 18:30 – 23:00
Άλσος Περιστερίου, Αγίου Βασιλείου 63, Περιστέρι. Τηλέφωνο: 21 0574 4070.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b