MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 13 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 18-19 Ιουνίου 2022.

Kids Dream Festival 2022 στο Άλσος Γουδή
Monopoli Team

Θέατρο

1. «Το κλειδί της μουσικής πολιτείας»: Παιδικό μιούζικαλ από την ομάδα «Τα Μηλαράκια» στο Γήπερο Κονίστρας (Πετράλωνα)

Ολόκληρη η Αθήνα στο κέντρο και τις γειτονιές της, φέτος το καλοκαίρι, μετατρέπεται σε μια μεγάλη σκηνή τέχνης και πολιτισμού, με συναυλίες, αφιερώματα και παραστάσεις θεάτρου και μουσικής για μικρούς και μεγάλους, που θα φιλοξενηθούν σε πλατείες, ανοιχτούς χώρους, άλση και θέατρα της πόλης, με ελεύθερη είσοδο. Το Σάββατο 18 Ιουνίου, στις 20:30, στο Γήπεδο Κονίστρας στα Πετράλωνα, θα πραγματοποιηθεί η παράσταση «Το κλειδί της μουσικής πολιτείας»:Παιδικό μιούζικαλ από την θεατρική ομάδα «Τα Μηλαράκια» σε σκηνοθεσία Aνδριανής Μπαρτσώτα. Τα παιδιά γνωρίζονται με τη μουσική και μαθαίνουν τη μουσική ορολογία της. Οι νότες ζωντανεύουν και μαγεύουν με τις μελωδίες τους μέσα από το πιο διασκεδαστικό τρόπο, το θέατρο και τη μουσική.
Σάββατο 18/6, 20:30
Ελεύθερη Είσοδος
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

2. «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες»: Στη  νέα παράσταση του Ηλία Καρελλά ο Καραγκιόζης συναντά τον Βερν

Η παράσταση ««Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες» του σκιοπαίκτη και σκηνοθέτη Ηλίας Καρελλά παρουσιάζεται, από τις 19 Ιουνίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στο Σινέ Γαλάτσι. Το διαχρονικό μυθιστόρημα του Βερν μεταμορφώνεται σε ένα πολύχρωμο παραμύθι για παιδιά, γεμάτο χιούμορ και περιπέτεια. Στην ειδική διασκευή για Θέατρο Σκιών, στους ρόλους του Φιλέα Φογκ και του Πασπαρτού συναντάμε τον Μπαρμπα-Γιώργο και τον Καραγκιόζη αντίστοιχα. Υπόθεση: Ο ξακουστός θείος του Καραγκιόζη, ο Μπάρμπα-Γιώργος, στοιχηματίζει μια μέρα στο καφενείο του χωριού, ότι θα καταφέρει να κάνει το γύρο του κόσμου σε 80 μόλις ημέρες! Η περιπέτεια ξεκινά έχοντας στο πλευρό του τον πολυμήχανο ανιψιό του Καραγκιόζη. Ταξιδεύοντας με τρένα, καράβια, ελέφαντες και αερόστατα, οι πρωταγωνιστές θα περάσουν πολλές δυσκολίες, εμπόδια, τυφώνες και καταιγίδες! Θα καταφέρει άραγε ο Μπάρμπα-Γιώργος να γυρίσει πριν ο χρόνος τελειώσει κερδίζοντας το στοίχημα;
Κυριακή 19/6, 21:00
Εισιτήριο: 10€. Προπώληση: viva.gr.
Σινέ Γαλάτσι – Θερινός, Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι. Τηλέφωνο: 21 0213 8119.

3. «O Ραφτάκος των λέξεων»: Η sold-out παράσταση της ομάδας Μικρός Νότος στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού

Σε φιλόξενους υπαίθριους χώρους, με μικρές ομάδες θεατών για μέγιστη ασφάλεια, η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος θα ζωντανέψει το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Ο Ραφτάκος των λέξεων», σε θεατρική διασκευή της Τίνας Γιωτοπούλου και σκηνοθεσία του Γιώργου Τζαβάρα. Υπόθεση: Κάποτε σε μια μικρή πόλη που έμοιαζε ακόμα με χωριό ζούσε ένας ράφτης μοναδικός. Μοναδικός όχι μόνο επειδή δεν υπήρχε άλλος ράφτης στην πόλη μα επειδή ο ράφτης αυτός έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις! Διάλεγε προσεχτικά τις λέξεις του για κάθε έναν κάτοικο ξεχωριστά κι έτσι φορώντας τα ρούχα του περνούσαν τους χειμώνες τους ζεστοί και τα καλοκαίρια πάντα δροσεροί. Ο καιρός όμως πέρασε, η πόλη μεγάλωσε κι οι κάτοικοι έγιναν βιαστικοί και ξεχασιάρηδες και ξέχασαν τον Ραφτάκο. Κι έπεσε ένας χειμώνας τόσο βαρύς που κανένα από τα καινούρια τους ρούχα δεν μπορούσε να τους ζεστάνει. Τότε θυμήθηκαν τον Ραφτάκο τους που τόσο ωραία έπλεκε τις λέξεις και ξαναζεστάθηκαν. Γιατί οι λέξεις είναι αυτές που ζεσταίνουν, δροσίζουν και παρηγορούν τελικά κάθε καρδιά.
Σάββατο 18/6, 18:45
Εισιτήριο: 10€ προπώληση, 12€ ταμείο. Σημείο προπώλησης: ticketservices.gr
Χώρος: Αισθητικό Δάσος Υμηττού (Πίσω από την Μονή Καισαριανής). 

4. Ο Δράκος των Χρωμάτων: Μια παράσταση-παιχνίδι για παιδιά 3-7 ετών στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους

Η Ομάδα Μορφές Έκφρασης παρουσιάζει την πρωτότυπη παράσταση-παιχνίδι για μικρά παιδιά 3 έως 7 ετών, «Ο Δράκος των Χρωμάτων», σε σύλληψη-κείμενο-τραγούδια και σκηνοθεσία  Άννας Σεβαστής Τζίμα. Τα χρώματα, η διαφορετικότητα, ο σεβασμός και η χαρά της ζωής συναντιούνται σε μια παράσταση που σηκώνει «κυριολεκτικά» τα παιδιά από τις καρέκλες τους και τα οδηγεί σε ένα απολαυστικό θεατρικό παιχνίδι. Μια φορά κι έναν καιρό ένας δράκος λιχούδης και πεινασμένος τριγυρνούσε στο πολύχρωμο δάσος… Μα με τόσα χρώματα γύρω του και τόσο που πείναγε η κοιλιά του, δεν άντεξε για πολύ άνοιξε το στόμα του και έφαγε όλα τα χρώματα. Τι θα συμβεί όμως τώρα που ο κόσμος έμεινε χωρίς χρώματα;
Σάββατο 18/6, 19:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 10€, οικογενειακό (3+ άτομα) 8€. Προπώληση: ticketservices.gr
Βοτανικός Κήπος Διομήδους, Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι. Πληροφορίες: Τηλ: 210 3464903 – 210 3464002.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν12.09.2018

Παιδικό Βιβλίο

5. «Ο Γκυ και οι μαγικές τρύπες»: Μουσική εκδήλωση και παρουσίαση του βιβλίου -cd του Θάνου Κοσμίδη στον Μετεωρίτη στην Κυψέλη

Οι εκδόσεις Μάρτης και το βιβλιοπωλείο Μετεωρίτης σας προσκαλούν το Σάββατο 18 Ιουνίου στις 12.00 στην παρουσίαση του βιβλίου «ο Γκυ και οι Μαγικές Τρύπες», του Θάνου Κοσμίδη (Burger Project), σε εικονογράφηση της Αγγελικής Μπόζου. Μια αλληγορική περιπέτεια με πρωταγωνιστή τον θαρραλέο Γκυ, που αντιμετωπίζει τη μοναξιά του με συμμάχους τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και τη φιλία. Στο cd, που συνοδεύει το βιβλίο, τραγουδάνε οι Φοίβος Δεληβοριάς, Λευτέρης Ελευθερίου, Γιώργος Ζαχαρόπουλος, Αλέξης Ιωάννου, Ζερόμ Καλουτά, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος και Θανάσης Τζίνγκοβιτς. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά θα τραγουδήσουν, θα χορέψουν και θα γνωρίσουν τον δημιουργό.
Σάββατο 18/6, 12:00
Βιβλιοπωλείο Ο Μετεωρίτης, Φωκίωνος Νέγρη 68, Αθήνα. http://www.ometeoritis.eu/.

Φεστιβάλ

6. Kids Dream Festival 2022 στο Άλσος Γουδή

Ένα τριήμερο Φεστιβάλ για παιδιά κάθε ηλικίας, με δεκάδες δράσεις και τη συμμετοχή δημοφιλών καλλιτεχνών, θα πραγματοποιηθεί στις 17, 18 και 19 Ιουνίου 2022 – Άλσος Στρατού, Γουδή (Μετρό Κατεχάκη), από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Το Kids Dream Festival, με έμφαση στην ψυχαγωγία, το ευ ζην, τις τέχνες και τη δημιουργία, έρχεται για να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους, με έναν ξεχωριστό τρόπο. Για πρώτη φορά στο κέντρο της Αθήνας δημιουργείται ένας πολυδιάστατος χώρος παιχνιδιού, φαντασίας και τέχνης, με πλούσιο πρόγραμμα, που καλεί μικρούς και μεγάλους να παίξουν, να πειραματιστούν, να μάθουν και να εξελιχθούν.
18 και 19 Ιουνίου | 10:00 – 22:00
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Εισιτήρια: Από 10€. Προπώληση: viva.gr
Xώρος: Άλσος Στρατού, Γουδή (Στάση Μετρό Κατεχάκη) | https://kidsdreamfestival.gr/

7. | 1ο Kids Radio Festival: Ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά σε ένα διήμερο φεστιβάλ στο Κορωπί

Στις 18 και 19 Ιουνίου 2022 έρχεται το 1ο Kids Radio Festival από το kidsradio.com – και στα FM στους 88.6. Το διήμερο φεστιβάλ του ραδιοφωνικού σταθμού θα περιλαμβάνει πολλές ψυχαγωγικές κι εκπαιδευτικές δράσεις, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 και μισή το βράδυ, καταπράσινο και ασφαλές πάρκο 40 στρεμμάτων στο Κορωπί Αττικής, 20 λεπτά από τον κόμβο της Κηφισίας. Συναυλίες με τους Χρήστο Θηβαίο, Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο και πολλούς ακόμη αγαπημένους καλλιτέχνες. Μεγάλο κυνήγι θησαυρού με γρίφους, μουσικοκινητικά παιχνίδια, ρομποτική, σκυταλοδρομίες, διαγωνισμός χορού και παιχνίδια στη φύση. Πολλά πειράματα, όπου τα παιδιά αγγίζουν αληθινά σύννεφα και φτιάχνουν μέσα στο καλοκαίρι, ΧΙΟΝΙ! Survivor games & τοξοβολία για μικρούς και μεγάλους! Τοίχος αναρρίχησης, zipline, nerf games και φαντασμαγορικά bubble shows! Επίσης, τα παιδιά γίνονται κηπουροί, γνωρίζουν τα ζωάκια της φάρμας και κάνουν βόλτα στο πάρκο με το τρενάκι.
Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Ιουνίου 2022
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ15ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου: Επιστρέφει με θεματικό άξονα τη σύγχρονη ελληνική δραματουργία12.09.2018

Εκπαιδευτικά προγράμματα 

8. Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

Το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας υποδέχεται τους μικρούς του φίλους, το Σάββατο 18 Ιουνίου, με μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Κατά την 1η και 3η χρονική ζώνη επίσκεψης θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό εργαστήρι ελεύθερης ροής, για ηλικίες 4-12 ετών, «Φυσώ και δημιουργώ»: Δόντια, ράμφη και δαγκάνες, ζώα και πουλιά ανακαλύπτουμε στις συλλογές του μουσείου. Δίνουμε μορφή σε μολύβια, λάστιχα και χαρτιά και δημιουργούμε στόματα έτοιμα για φαγητό. Ενώ 12:00 – 13:00 θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για οικογλενειες με παιδιά ηλικίας 4-12 χρόνων, «Επιστήμονες του …γλυκού νερού»: Με ένα κομμάτι υφάσματος, μια οδοντογλυφίδα, ένα αβγό, λίγο λάδι και άλλα υλικά και νερό θα πειραματιστούμε, θα ανακαλύψουμε τις ιδιότητες του νερού και θα γίνουμε επιστήμονες του … γλυκού νερού.
Σάββατο 18 Ιουνίου 2022
Για περισσότερες πληροφορίες, αναλυτικό πρόγραμμα και κρατήσεις δείτε εδώ.
Παιδικό Μουσείο της Αθήνας,  Βασ. Γεωργίου B 19, Αθήνα. Τηλ: 21 0331 2995. Ε: [email protected].

9. | 2ο Τουρνουά Μαθητών Ειδικής Αγωγής στο ΚΠΙΣΝ

Η «Αναγέννηση & Πρόοδος» και συγκεκριμένα το  Τμήμα  Αθλητικής  Αριστείας  –  «Sports  Excellence»  (SE),  που  λειτουργεί  υπό  την  επιστημονική επίβλεψη  της  Α΄  Ορθοπαιδικής  Κλινικής  του  ΕΚΠΑ, σε συνεργασία με το ΚΠΙΣΝ διοργανώνουν  το  2ο Τουρνουά  για  μαθητές  Ειδικών  Σχολείων  Αττικής,  όλων  των  σχολικών βαθμίδων.  Στόχος της αθλητικής εκδήλωσης είναι μέσα από τις προσαρμοσμένες κινητικές δραστηριότητες να δοθούν ερεθίσματα και ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές ειδικής  αγωγής  για  να  γνωρίσουν  τον  αθλητισμό,  να συνεργαστούν  και  να  αλληλοεπιδράσουν σε  ένα προστατευμένο και ασφαλές περιβάλλον.
Σάββατο 18/6 και Κυριακή 19/6, από τις 09:00 π.μ. 
Περισσότερες πληροφορίες, αιτήσεις συμμετοχής και αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Ελεύθερη Είσοδος
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

10. Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης: Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ιουνίου για Παιδιά

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης υποδέχεται τους μικρούς του φίλους και τον μήνα Μάιο με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων κα δραστηριοτήτων. Το Σάββατο 18 Ιουνίου, στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών «Παραμυθοσάββατα». Γνωστά και αγαπημένα παιδικά βιβλία θα μας ταξιδεύουν κάθε Σάββατο στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Μέσα από ομαδικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι, messy και sensory play αλλά και μοναδικές κατασκευές τα παιδιά έρχονται σε πρώτη επαφή με σύνθετες έννοιες ενώ παράλληλα καλλιεργούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Το Σάββατο 18 Ιουνίου, στις 17:00, θα πραγματοποιηθεί το εικαστικό διαδικτυακό εργαστήριο για παιδιά 6-11 ετών «Ιστορίες από Τέχνη»: Αυτό το Σάββατο τα παιδιά θα ταξιδέψουν ως τη μακρινή Ιαπωνία, θα γνωρίσουν τον σπουδαίο καλλιτέχνη Χοκουσάι και θα ανακαλύψουν τα μυστικά της Ιαπωνικής ζωγραφικής. Τέλος θα μιλήσουν για ένα από τα διασημότερα έργα του «Το μεγάλο κύμα», όπου πελώριο και αφρισμένο μοιάζει να υψώνεται πάνω από τον θεατή.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα. T: 2103250341. E: [email protected].

11. Ίδρυμα Γουλανδρή: Νέα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή υποδέχεται τους μικρούς του φίλους με τρία διαφορετικά δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 5 έως 7, 7 έως 9 και 9 έως 12 ετών, που θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή έως τις 19 Ιουνίου. Στην «Απόδραση των Φρούτων» τα παιδιά ηλικίας 5-7 και 7-9 ετών ανακαλύπτουν την τεχνική του needlefelting, ενώ στο «Αίνιγμα των Σουρεαλιστών» (9-12 ετών) και στο εργαστήριο «Η γραμμή είναι μόνο η αρχή…» (7-9 ετών) εμπνέονται από τον κόσμο του σουρεαλισμού και δημιουργούν το δικό τους stopmotion.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Αθήνα.  T 210 7252895. E [email protected]. https://goulandris.gr/el/

12. Εξερευνώντας τις αισθήσεις: Εκπαιδευτικό εργαστήρι για βρέφη 12-24 μηνών στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Το Σάββατο 18 Ιουνίου, 12:30 – 13:30, θα πραγματοποιηθεί, στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη, το εκπαιδευτικό εργαστήριο για βρέφη 12-24 μηνών «Εξερευνώντας τις αισθήσεις». Διεγείροντας τις αισθήσεις των λιλιπούτειων φίλων μας, προσφέροντας μία ποικιλία ερεθισμάτων, που εστιάζουν στην αφή, την όσφρηση, την όραση, την ακοή και τη γεύση, τους βοηθάμε να αντιληφθούν το περιβάλλον, μέσα στο οποίο ζουν. Ένα εργαστήρι που χρησιμοποιεί το παιχνίδι και τη χαρά της ανακάλυψης, ερεθίζει τις αισθήσεις και με την βοήθεια θεατρικών τεχνικών, προσφέρει χαρά και διασκέδαση.
Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 | 12:30
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 20€. Κλείστε το εισιτήριο σας εδώ.
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 &, Μέρλιν 1, Αθήνα. Τηλ: 210 3611206. Ε: [email protected] | https://thf.gr/el

13. Ίδρυμα Ευγενίδου: Online και δια ζώσης δράσης και εκδηλώσεις για παιδιά

Το Ίδρυμα Ευγενίδου μας καλωσορίζει και τον μήνα Ιούνιο στο φυσικό και διαδικτυακό του χώρο με ένα πρόγραμμα δράσεων για όλες τις ηλικίες. Ενδεικτικά: Το Σάββατο 18 Ιουνίου, στις 14:45, θα πραγματοποιηθεί η ψηφιακή παράσταση θόλου, για ηλικίες 10+, «Ο Κόκκινος Πλανήτης: Η εξερεύνηση του Άρη»: Σήμερα, ο Άρης μοιάζει πιο κρύος από την Αρκτική και πιο άνυδρος από την Σαχάρα. Σύμφωνα, ωστόσο, με όλες τις ενδείξεις, ο πλανήτης αυτός ήταν κάποτε αρκετά πιο θερμός, με πυκνή ατμόσφαιρα και νερό που σχημάτιζε λίμνες και θάλασσες. Πώς απώλεσε ο Άρης το νερό του; Εμφανίστηκαν άραγε μικρόβια στον Άρη, όταν ο πλανήτης αυτός ήταν πιο φιλόξενος στην ζωή; Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου, από τις 11:00 το πρωί, παιδιά από 10 ετών και άνω θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα «Διαδραστικά Εκθέματα Επιστήμης και Τεχνολογίας»: Επισκέπτες όλων των ηλικιών μπορούν να διεξάγουν πειράματα, να συλλέξουν δεδομένα, να επιλέξουν παραμέτρους έχοντας έτσι τη δυνατότητα να παρατηρήσουν, να εξερευνήσουν και να αποκτήσουν μια βιωματική εμπειρία επί θεμελιωδών επιστημονικών αρχών και σύγχρονων τεχνολογικών επιτευγμάτων.
Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Ιουνίου 2022
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα με όλες τις εκδηλώσεις εδώ
Ίδρυμα Ευγενίδου – Πλανητάριο Αθήνας, Λεωφόρος Συγγρού 387, Αθήνα. Τηλέφωνο: (+30) 210 9469600. Ε: [email protected].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌλη η Αθήνα μια Σκηνή: 43 ημέρες, 17 γειτονιές, 73 δωρεάν εκδηλώσεις12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b