MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολές ταινιών και συναυλίες στο Πάρκο Ελευθερίας με ελεύθερη είσοδο

Το In-Edit Greece συμμετέχει στο Athens Jazz και μας προσκαλεί σε μια ιδιαίτερη συνάντηση με σινεμά και πολλή μουσική για τρεις βραδιές με ελεύθερη είσοδο.

Monopoli Team

Το In-Edit, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ στον κόσμο, συμμετέχει στη μεγάλη γιορτή της Jazz στην Αθήνα, προλογίζοντας το 21ο Athens Jazz, Women in Jazz, με ένα τριήμερο open-air προβολών μουσικών ντοκιμαντέρ και live music shows αφιερωμένο στις γυναίκες και τη μουσική, από τις 20 έως τις 22 Μαΐου στο Πάρκο Ελευθερίας.

Λίγες μέρες μετά την δυναμική επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη, το In-Edit Greece έρχεται στην Αθήνα για να γιορτάσει τη Jazz, συμπράττοντας, με ένα ειδικό αφιέρωμα, με το 21ο Athens Jazz και την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Το In-Edit φτάνει στην Αθήνα για να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Να μας παρασύρει στα παρασκήνια των μεγαλύτερων μουσικών σκηνών παγκοσμίως και να μας διηγηθεί τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες γυναικών που άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στην ιστορία της μουσικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑWomen in Jazz: Τρεις γυναίκες δίνουν νέα “πνοή” στην ελληνική jazz σκηνή12.09.2018

Στις αποσκευές του φέρει τρία μουσικά ντοκιμαντέρ με πρωταγωνίστριες σπουδαίες γυναίκες μουσικούς. Γυναίκες που αψηφώντας τα στερεότυπα και τα κατεστημένα της εποχής τους πρωτοστάτησαν στη μουσική σκηνή και μίλησαν ανοιχτά για τα πιο σημαντικά ανθρωπιστικά ζητήματα. Γυναίκες που ξεπέρασαν ακραίες δυσκολίες προκειμένου να διαμορφώσουν την καριέρα, την ταυτότητα και την κληρονομιά τους με τους δικούς τους όρους. Γυναίκες που βίωσαν την απόλυτη καταξίωση αλλά και την πιο σφοδρη σύγκρουση με την ιστορία. Γυναίκες ακτιβίστριες και πολιτιστικά είδωλα, μα πάνω από όλα γυναίκες μουσικοί!

Τι θα δούμε και τί θ’ ακουσουμε

Αρχειακό υλικό και συνεντεύξεις των ίδιων των πρωταγωνιστριών, μαρτυρίες των πιο κοντινών τους ανθρώπων και φυσικά… πολλή μουσική, συνθέτουν αυτές τις δυνατές ιστορίες με πρωταγωνίστριες τη Billie Holiday, την Patti Smith και την Λίλας, μέλος των Slave to Sirens, της πρώτης all-female thrash metal μπάντας στη Μέση Ανατολή.

Στο πλάι τους θα βρεθούν τρεις νέες γυναίκες μουσικοί, οι οποίες θα σκορπίσουν μουσική και εκτός οθόνης. Έτσι η ταραχώδης ζωή και τα εξομολογητικά τραγούδια της Billie Holiday, η ποιήτρια Patti Smith και οι μαχήτριες Sirens θα συναντηθούν μουσικά με τη Νεφέλη Φασούλη, τη Sophie Lies και τη VASSIŁINA.

H Νεφέλη Φασούλη, με όχημα την αγάπη της για τη jazz, θα είναι αυτή που θα προσκαλέσει με τη φωνή και τα τραγούδια της στη σκηνή τη μεγάλη βασίλισσα της jazz, Billie Holiday. Ο πολυσυλλεκτικός ήχος, οι στίχοι που σκάβουν τις επιφάνειες και εισχωρούν στο βάθος ενός νεοσύστατου post-youth πυρήνα, αλλά και η ολόγιομη ακριβής ερμηνεία της Sophie Lies, θα συνοδεύσει την Patti Smith, ενώ εξισορροπώντας αισθητικά στοιχεία της ποπ µε σκοτεινές ηλεκτρονικές επιρροές, η VASSIŁINA θα δημιουργήσει ένα punk µελαγχολικό ηχοτοπίο ακροβατώντας ανάµεσα στο χάος και στην dance σκηνή για να συναντήσει τις Sirens.

Σχετικά με το In-Edit Festival

Το IN-EDIT Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ στον κόσμο, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Βαρκελώνη το 2007 και έκτοτε διοργανώνεται σε διάφορες πόλεις σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων στο Άμστερνταμ, το Λονδίνο, το Βερολίνο, το Σάο Πάολο, το Σαντιάγο ενώ στην Ελλάδα παρουσιάζεται από την Parenthesis στην Θεσσαλονίκη, ενώ προετοιμάζεται να παρουσιάσει το πρόγραμμά της και στην Αθήνα. Το In-Edit δεν είναι απλώς ένα φεστιβαλ, είναι το παρασκήνιο του μουσικού κόσμου. Καταγράφει με την ίδια ειλικρίνεια τις στιγμές δόξας αλλά και τις εντάσεις τις αποτυχίες και τις συγκινήσεις. Καταγράφει τον παγκόσμιο χαρακτήρα της μουσικής αλλά και την αλλαγή των αποχρώσεών της ανάλογα με τη χώρα, την πόλη ή τη γλώσσα. Σε αυτό το ταξίδι του, κάνει ακόμη μια στάση στην Αθήνα με αφορμή το 21ο Athens Jazz που μετράει αντίστροφα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

20.05.2022
20.30 | Νεφέλη Φασούλη
21.30 | Προβολή | Billie (James Erskine, 2019, ΗΠΑ, 96’)

21.05.2022
20.30 | Sophie Lies
21.30 | Προβολή | Patti Smith: Electric Poet (Sophie Peyrard & Anne Cutaia, 2022, Γαλλία, 54’)

22.05.2022
20.30 | VASSIŁINA
21.30 | Προβολή | Sirens (Rita Baghdadi, 2022, ΗΠΑ & Λίβανος, 77’)

Πάρκο Ελευθερίας – Είσοδος ελεύθερ

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b