MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
02
ΙΟΥΛΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
  ΗΘΟΠΟΙΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
  ΘΕΑΤΡΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
  ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
  σύγχρονος χορός

  ΙΝ[Α]ΗΑΒΙΤ, από την ομάδα σύγχρονου χορού Creo Dance Company στο Σύγχρονο Θέατρο

  Η ομάδα σύγχρονου χορού Creo Dance Company της Πωλίνας Κρεμαστά επιστρέφει στην Ελλάδα και μάς παρουσιάζει τη νέα της παραγωγή «ΙΝ[Α]ΗΑΒΙΤ», στο Σύγχρονο Θέατρο, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

  | Φωτογραφίες: Ανδρέας Σκούρτης
  Monopoli Team

  Η ομάδα σύγχρονου χορού Creo Dance Company της Πωλίνας Κρεμαστά μετά τη διεθνή της πρεμιέρα στο χορογραφικό κέντρο BIRCA – Bækkelund International Residency Center for Artists της Δανίας που πραγματοποιήθηκε με την παράσταση «Commun» στο πλαίσιο του Bornholm Culture Week, τώρα επιστρέφει στην Ελλάδα για να παρουσιάζει το νέο της έργο «ΙΝ[Α]ΗΑΒΙΤ» στο Σύγχρονο Θέατρο και μόνο για έξι παραστάσεις από 1 έως 6 Ιουνίου 2022.

  Το έργο «ΙΝ[Α]ΗΑΒΙΤ» της Creo Dance Company είναι μία χωροποιητική συνύπαρξη της τέχνης του χορού, της σκηνογραφίας και της μουσικής. Αναζητά την ανθρώπινη κατάσταση και κατοίκηση, μέσα από την εξερεύνηση του οικείου και το παιχνίδι με το ανοίκειο. Τα σώματα των χορευτών/τριών πλάθουν και πλάθονται από το χάρτινο ποτάμι, το οποίο ρέει από μία αέναη πηγή παραγωγής. Συνδιαμορφώνουν τοπία και τα οικειοποιούνται.

  Το λογοπαίγνιο του τίτλου «in(a)habit» φανερώνει μία ανοιχτότητα νοημάτων. Το «μέσα» (in) ορίζει έναν τόπο, ενώ το «μία» (a) υπονοεί μία αμφισημία, αφήνει χώρο για το «άλλο». Στη συνέχεια η λέξη «συνήθεια» (habit) συναντάται ελεύθερη, ποιητική. Με τον ίδιο τρόπο εμφανίζεται και η ενέργεια του κατοικώ (inhabit). Η ομάδα την ενσωματώνει και επαναμαγεύεται στις εσοχές της. Κατοικώ σημαίνει είμαι παρών/ούσα, ανήκω μέσα από πράξεις οικειοποίησης. Ανάμεσα στα σώματα και την ύλη κατοικεί και κατοικείται η μουσική και ο ήχος προτείνοντας και διανοίγοντας αόρατα τελετουργικά τοπία.

  Σημείωμα της χορογράφου Πωλίνας Κρεμαστά:

  «Εμείς οι χορευτές/τριες, αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο μέσα από το σώμα, κατοικούμε τον χώρο και τον χρόνο μέσα από και διαμέσου του σώματος. Ζητούμενο ήταν να βρεθεί εκείνο το υλικό που θα ξεδιπλώνει και θα τυλίγει τη σωματική κατάσταση. Ένα υλικό που δεν θα προτείνει απόλυτους χώρους αλλά θα συν-ποιεί χώρους και τρόπους μαζί με τα σώματα. Μια κινητική, εν δυνάμει υλικότητα που θα μεταμορφώνει τα σώματα σε δημιουργούς και παράλληλα σε δέκτες, ακροατές, παρατηρητές. Μία ποιητική αρμονία μεταποίησης. Το υλικό αυτό είναι για εμάς το χαρτί. Με τη ρευστή και ζωντανή του γλυπτικότητα, τη συμμόρφωση αλλά και την ανυπακοή του, αφήνει πάντα ένα πλεόνασμα πιθανοτήτων, οι οποίες κρατούν την έμπνευση σε εγρήγορση. Χορογραφία, μουσική και σκηνογραφία μετατρέπουν το άψυχο σε ζωντανό, το ορισμένο σε πολλαπλό και αντίστροφα».  

  Σημείωμα του σκηνογράφου Ανδρέα Σκούρτη:

  «Η συνεργασία χορογράφου / σκηνογράφου ξεκίνησε πολύ πριν τις πρόβες, με διαρκείς πειραματισμούς στο χώρο, και συν-διαμόρφωσε την παράσταση. Η σκηνογραφία και το υλικό δρα ως ένας ακόμα χορευτής, μαζί με τα πέντε σώματα των ερμηνευτών. Ένα τοπίο που συνεχώς αλλάζει και μεταμορφώνεται».

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ4ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Μήλου: Πρωτότυπες συμμετοχικές παραστάσεις με φόντο τα απαράμιλλα τοπία του νησιού12.09.2018

  * Το χαρτί που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια των προβών και των παραστάσεων του έργου ανακυκλώνεται ή παραχωρείται δωρεάν για επανάχρηση από άλλους καλλιτέχνες.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  Σκηνικά: Ανδρέας Σκούρτης
  Κοστούμια: Ανδρέας Σκούρτης
  Μουσική: Μπάμπης Παπαδόπουλος
  Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
  Χορογραφία: Πωλίνα Κρεμαστά

  Παίζουν: Ερικέτη Ανδρεαδάκη, Θένια Αντωνιάδου, Γιώργος Βασιλόπουλος, Νίκος Γρηγοριάδης, Βάσια Ζορμπαλή

  Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 15€. Μειωμένο (φοιτητικό, ΑΜΕΑ, παιδικό, μέλη Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ.): 10€. Ομαδικά (8 άτομα και πάνω): 10€ /άτομο
  Διάρκεια Παραστάσεων: 1-6 Ιουνίου 2022
  Πληροφορίες: Προπώληση: viva.gr. | Κρατήσεις: Ταμείο θεάτρου: 21 0346 4380
  Παραστάσεις: Από Τετάρτη 1/6 έως Δευτέρα 6/6 στις 21:00
  Φωτογραφίες: Ανδρέας Σκούρτης
  Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/dance/inahabit/
  Πληροφορίες Χώρου: Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Γκάζι (Δίπλα στο μετρό Κεραμεικός). Τηλ. 210 3464380. Ε: [email protected] | https://sychronotheatro.gr/
  Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ