MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 5 Μαΐου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Πέμπτη 5 Μαΐου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Η Πόλη, της Λούλας Αναγνωστάκη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο Ένκε Φεζολλάρι μετά την σκηνοθεσία του στην “Παρέλαση” και η Βάνα Πεφάνη μετά το “Διαμάντια και Μπλούζ” που έπαιξε δίπλα στις Τζένη Καρέζη και Ζωή Λάσκαρη, επιστρέφουν στην σημαντική Λούλα Αναγνωστάκη και στο εμβληματικό έργο της “Πόλη”, από την τριλογία της Πόλης.
Πέμπτη 5/5, 21:30
6-12€
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος 

2. Η κυρία Κλάιν, του Νίκολας Ράιτ σε σκηνοθεσία Χρύσας Καψούλη στο Θέατρο Αργώ

Η Αιμιλία Υψηλάντη, η Νατάσα Καλογρίδη και η Σάρα Εσκενάζη συναντώνται στη σκηνή του θεάτρου Αργώ, στο έργο «Η κυρία Κλάιν» του Νίκολας Ράιτ σε σκηνοθεσία της Χρύσας Καψούλη.
Τρεις γυναίκες και οι τρεις ψυχαναλύτριες, μια μάνα -η περίφημη Μέλανι Κλάιν- η κόρη της και η γραμματέας της περνούν μια νύχτα μαζί, στο Λονδίνο του 1934. O ξαφνικός θάνατος του γιού και αδελφού δημιουργεί άγριες συγκρούσεις, συνεχείς ανατροπές, ανταγωνισμό, ενοχές, πάθη. Η Κυρία Κλάιν είναι η βιεννέζα ψυχαναλύτρια Μέλανι Κλάιν, η σημαντικότερη της Ευρώπης που έκανε πρωτοπόρες έρευνες στη νηπιακή και παιδική ψυχολογία και αμφισβήτησε έντονα τον Σίγκμουντ Φρόυντ του οποίου υπήρξε μαθήτρια.
Πέμπτη 5/5, 21:00 
10-17€
Θέατρο Αργώ, Ελευσινίων 15, Αθήνα

3. Sunday on the rocks, της Theresa Rebeck στο θέατρο Φούρνος

Η κωμωδία σε δύο πράξεις «Sunday on the rocks» της μυθιστοριογράφου και θεατρικής συγγραφέως Theresa Rebeck, σε σκηνοθετική επιμέλεια Νέλλης Καρρά, παρουσιάζεται στη σκηνή του θεάτρου Φούρνος. Τις τέσσερις ηρωίδες της Αμερικανίδας συγγραφέως, υποδύονται η Βίκη Καπετανοπούλου, η Σοφία Μαμμάση, η Πένη Μουμτζή και η Μιλένα Τούμπα.
Ένα όμορφο κυριακάτικο πρωί στα μέσα του φθινοπώρου, τρεις συγκάτοικοι πίνουν ουίσκι για πρωινό, μοιράζονται τις ιστορίες τους, και θίγουν τα θέματα μίας εποχής που δεν απέχει από την σημερινή. Τα πράγματα ανατρέπονται όταν εμφανίζεται η τέταρτη συγκάτοικος και συνειδητοποιούν πόσο δύσκολο είναι να πάρουν αποφάσεις σε έναν κόσμο όλο και πιο περίπλοκο.
Πέμπτη 5/5, 21:00 
5-12€
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Ο D3lta στον Σταυρό του Νότου Club

O D3lta έρχεται στο Club του Σταυρού του Νότου για ένα live που θα μάς μεταφέρει στο feeling μιας άλλης εποχής – ίσως σε μία underground σκηνή της Αγγλίας. Μαζί του ο Άγγελος Σέρρας στην κιθάρα, ο Νίκος Παπακαλοδούκας στα τύμπανα και ο Αντώνης Στεφάνου στο μπάσο.
Πέμπτη 5/5, 22:00
10€
Σταυρός του Νότου Club, Θαρύπου 37, Αθήνα

5. Usurum live στο Fuzz

Μετά από τις sold out εμφανίσεις του περασμένου Οκτώβριο στην Αθήνα, οι Usurum υποδέχονται το κοινό και τους φίλους τους για πρώτη φορά στον συναυλιακό χώρο του Fuzz. Με ανανεωμένο ήχο και νέα σύνθεση, οι Usurum μάς καλούν να κατέβουμε την Πειραιώς για ένα live όπου θα παρουσιάσουν τραγούδια από τη μέχρι τώρα δισκογραφία τους, ενώ για πρώτη φορά θα ακουστούν νέα ακυκλοφόρητα κομμάτια από την επόμενη δουλειά τους.
Πέμπτη 5/5, 21:00
10-14€
Fuzz, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b