MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για την Τετάρτη 4 Μαΐου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Τετάρτη 4 Μαΐου 2022.

«Therefore I Am» [Άρα υπάρχω]: Ατομική έκθεση της Xu Yang στην γκαλερί Δύο Χωριά (Αθήνα)
Αριστούλα Ζαχαρίου

Εκθέσεις

1. «Ανθεκτικότητα / Συμπόνια»: Ομαδική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη (Μεταξουργείο)

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει στη Δημοτική Πινακοθήκη  στο Μεταξουργείο την εικαστική έκθεση «Ανθεκτικότητα / Συμπόνια». Η προτεινόμενη εκθεσιακή διοργάνωση προσκαλεί Έλληνες και Κύπριους εικαστικούς, επιχειρώντας να διερευνήσει τους συσχετισμούς ανάμεσα στη ρητορική της ανθεκτικότητας, την οικολογία, τον αστικό σχεδιασμό, την αειφορία και την κοινωνική οργάνωση. Οι συμμετέχοντες εικαστικοί καλούνται να διερευνήσουν τους τρόπους με τους οποίους η καλλιτεχνική χειρονομία μπορεί να συμβάλει στην κατανόηση της ανθεκτικότητας εντός ενός συμπονετικού και παρηγορητικού λόγου, που μπορεί –εντέλει – να συγκεράσει το ιδιωτικό με το συλλογικό.
Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 4 Μάϊου, 17.00  – 21:00
Διάρκεια έκθεσης: 4 Μαΐου – 12 Ιουνίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 11:00 – 19:00, Σάββατο – Κυριακή 10:00 – 15:00. Δευτέρα κλειστά.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, Λεωνιδίου & Μυλλέρου Μεταξουργείο. Τηλέφωνο: 21 0520 2420.

2. «Therefore I Am» [Άρα υπάρχω]: Ατομική έκθεση της Xu Yang στην γκαλερί Δύο Χωριά (Αθήνα)

Η γκαλερί Δύο Χωριά ανακοινώνει την ατομική έκθεση της κινεζικής καταγωγής καλλιτέχνιδας από το Λονδίνο Xu Yang, με τίτλο «Therefore I Am» [Άρα υπάρχω]. Η πρώτη ατομική έκθεση της Xu στην Ελλάδα, 4 Μαΐου – 3 Ιουνίου 2022, παρουσιάζει το ατέρμονο ταξίδι της ταυτότητας, του πάθους και της εξουσίας. Με στέρεο υπόβαθρο στις τεχνικές της κλασικής σύνθεσης και τοπιογραφίας, ο επιμελώς πολυεπίπεδος καμβάς της καλλιτέχνιδας είναι γεμάτος απολαυστικά χυμώδεις πινελιές, προσφέροντας ένα τελικό αποτέλεσμα που μοιάζει με δελεαστική τούρτα, άμεσα επηρεασμένο από την περίτεχνη διακόσμηση, τις καμπύλες γραμμές και την παστέλ παλέτα του Ροκοκό, που βοηθά να εικονογραφηθεί η δράση και να ζωντανέψουν οι φαντασιώσεις.
Εγκαίνια: Τετάρτη 4/5, 19:00 – 22:00
Διάρκεια έκθεσης: 4 Μαΐου – 3 Ιουνίου, 2022
Ωράριο λειτουργίας: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11 π.μ. – 7 μ.μ., Σάββατο.: 11 π.μ. – 6 μ.μ.
Δύο Χωριά Project Space Αθήνα, Μαντζουράκη 16, Νέα Φιλοθέη, Αθήνα. Τηλ: +30 210 6714827. Email: [email protected].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕπίσκεψις Φώτη Κόντογλου από το Ίδρυμα της Βουλής12.09.2018

Σεμινάρια – Διαλέξεις

3. «Επίσκεψις Φώτη Κόντογλου»: Ημερίδα για έναν από τους επιδραστικότερους δημιουργούς του 20ου αιώνα από Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Επίσκεψις Φώτη Κόντογλου» την Τετάρτη, 4 Μαΐου 2022. Ο Φώτης Κόντογλου (Αϊβαλί Μικράς Ασίας, 1896 – Αθήνα 1965), ζωγράφος, αγιογράφος,  λογοτέχνης, υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους και επιδραστικότερους δημιουργούς του 20ού αιώνα. Στόχος της ημερίδας είναι η επίσκεψις του έργου του, η επαναπροσέγγιση της εικαστικής και λογοτεχνικής δημιουργίας του και, ιδιαίτερα, οι καλλιτεχνικές, ιδεολογικές και αισθητικές αναζητήσεις του κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων, τηρώντας τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα και με ταυτόχρονη διαδικτυακή αναμετάδοση.
Τετάρτη 4/5, 10:30
Δηλώστε την προσέλευσή σας στην ηλεκτρονική  διεύθυνση: [email protected]
Για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά την ημερίδα, την Τετάρτη, 4 Μαΐου 2022
πατήστε εδώ για να βρείτε τον απαραίτητο σύνδεσμο.
Χώρος: Αίθουσα της Γερουσίας – κτίριο της Βουλής των Ελλήνων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑDennis Oppenheim – ‘Εργα 1981-1989: Έκθεση αφιερωμένη στον σπουδαίο καλλιτέχνη στη Roma Gallery12.09.2018

Άλλες εκδηλώσεις

4. Τhis is Athens City Festival: Περισσότερες από 100 δράσεις σε μια μεγάλη γιορτή της πόλης

Τhis is Athens City Festival.Η μεγάλη γιορτή της πολης έρχεται με περισσότερες από 100 δράσεις από την 1η ως και τις 31 Μαϊου: Μουσεία, γκαλερί, εκθέσεις, γαστρονομία, πικ νικ, συναυλίες, DJ sets, street parties, θεατρικές παραστάσεις, σινεμά, περιηγήσεις, ποδηλατάδες, αξιοθέατα, Techno στη Βαρβάκειο, Jazz στο Μουσείο της Ακρόπολης, French House στο Ωδείο Αθηνών. Καθιερωμένα και αγαπημένα events της πόλης και νέες πρωτοβουλίες σε ένα νέο φεστιβάλ για την Αθήνα, για όλο τον Μάιο. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της Τετάρτης 4 Μαΐου εδώ.
1-31 Μαΐου
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

5. Public: Συζήτηση με θέμα «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή»

To Public και οι εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν την Τετάρτη 4 Μαΐου στις 20:30 στο Public Café Συντάγματος σε μια συζήτηση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή με αφορμή τα βιβλία «Μικρασιατική καταστροφή: 50 ερωτήματα και απαντήσεις», «1915: Ο Εθνικός Διχασμός» και «Μετά το 1922: Η παράταση του διχασμού».
Τετάρτη 4/5, 20:30
Είσοδος Ελεύθερη
Χώρος: Public Café Συντάγματος, Καραγιώργη Σερβίας 1, Αθήνα.

6. 3ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας: Παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Μοσχάτου «Ο Λύκος» στο Omikron2

Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος και το βιβλιοπωλείο Monogram σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κωνσταντίνου Μοσχάτου «Ο Λύκος» που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας, την Τετάρτη 4 Μαϊου και ώρα 19:00 στο Omikron2, Τριπτολέμου 34 και Βουτάδων, Αθήνα. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Μιράντα Βατικιώτη, συγγραφέας και θεατρολόγος και ο Στέφανος Τσιτσόπουλος, δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.
Τετάρτη 4/5, 19:00
Omikron2, Τριπτολέμου 34 και Βουτάδων, Αθήνα. https://www.omikron2athens.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι θεατρικές πρεμιέρες του Μαΐου12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b