MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Βληχή: Παγκόσμια πρεμιέρα για την νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου στη Λυρική Σκηνή

Η νέα πολυαναμενόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου με τίτλο Βληχή, η οποία αποτελεί τη δεύτερη ανάθεση του προγράμματος της ΕΛΣ και του ΝΕΟΝ The Artist on the Composer, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της, συνοδεία μουσικών συνόλων, στις 6, 7 και 8 Μαΐου 2022 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ.

| Φωτογραφίες: Γιώργος Λάνθιμος
Monopoli Team

Ο πολυβραβευμένος Έλληνας κινηματογραφικός δημιουργός, αποδεχόμενος την πρόταση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣ Γιώργου Κουμεντάκη και της Διευθύντριας του ΝΕΟΝ Ελίνας Κουντούρη, υπέγραψε την παραγωγή, το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας μικρού μήκους Βληχή, η οποία γυρίστηκε τον Φεβρουάριο του 2020 στην Τήνο, με πρωταγωνιστές τη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό Έμμα Στόουν και τον διακεκριμένο Γάλλο ηθοποιό Νταμιάν Μποννάρ.

Το πρόγραμμα The Artist on the Composer, μια συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του ΝΕΟΝ, διασυνδέει πρωτοπόρους σύγχρονους εικαστικούς και σκηνοθέτες ή/και παραγωγούς ταινιών με τη ζωντανή εκτέλεση ορχηστρικής μουσικής. Μέσα από έργα που αποτελούν καρπούς νέων αναθέσεων, κάθε καλλιτέχνης συνομιλεί με έργα κλασικών συνθετών, απαλλαγμένος από τις συνήθεις οπερατικές συμβάσεις και την αφήγηση, πραγματοποιώντας άνοιγμα προς ένα κοινό που μπορεί να μην έχει ασχοληθεί προηγουμένως με την όπερα.

Μετά την εγκατάσταση του Νίκου Ναυρίδη το 2019, ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης με τη διεθνή αναγνώριση Γιώργος Λάνθιμος παίρνει τη σκυτάλη της δεύτερης ανάθεσης του The Artist on the Composer και δημιουργεί ένα νέο κινηματογραφικό έργο, το οποίο θα παρουσιάζεται πάντα με συνοδεία μουσικών συνόλων. Το μουσικό σενάριο της ταινίας αποτελείται από έργα των Γ. Σ. Μπαχ / Κνουτ Νύστεντ και Τόσιο Χοσοκάβα, τα οποία θα ερμηνευτούν ζωντανά στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος από τους σολίστ Αγγελίνα Τκάτσεβα (τσίμπαλο), Γου Γουέι (σενγκ), το κουαρτέτο «Μαρία Κάλλας» και τη Χορωδία της ΕΡΤ.

Λίγο πριν την πρεμιέρα της Βληχής, αποκαλύπτονται οι πρώτες φωτογραφίες που τράβηξε ο Γιώργος Λάνθιμος στα γυρίσματα της ταινίας στην Τήνο, καθώς και το τρέιλερ της ταινίας.

Δείτε το τρέιλερ εδώ:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παγκόσμια πρεμιέρα
The Artist on the Composer
Μια συμπαραγωγή της ΕΛΣ με τον Οργανισμό ΝΕΟΝ
Γιώργος Λάνθιμος | Βληχή
6, 7, 8 Μαΐου 2022
Ώρες | 18.00, 20.00, 22.00
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής – ΚΠΙΣΝ
Παραγωγή, σενάριο, σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος
Πρωταγωνιστούν: Έμμα Στόουν, Νταμιάν Μποννάρ
Μουσική: Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ / Κνουτ Νύστεντ, Τόσιο Χοσοκάβα
Τσίμπαλο: Αγγελίνα Τκάτσεβα
Σενγκ: Γου Γουέι
Διεύθυνση χορωδίας: Αγαθάγγελος Γεωργακάτος
Με τη συμμετοχή του κουαρτέτου «Μαρία Κάλλας»και τηςΧορωδίας της ΕΡΤ
Σκηνικά: Άννα Γεωργιάδου
Κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Χορογραφία: Χρήστος Παπαδόπουλος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Θοδωρής Μιχόπουλος
Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης
Executiveproducer: Ρεμπέκκα Σκίννερ
Παραγωγός: Ελένη Κοσσυφίδου

Εισιτήρια: 10 ευρώ (το εισιτήριο στηρίζει το έργο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής)
Προπώληση: ticketservices.gr, Ταμεία ΕΛΣ –ΚΠΙΣΝ (2130885700, καθημερινά 09.00-21.00)

Η παραγωγή, από πλευράς της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής της εξωστρέφειας.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b