MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

O “Πύργος του Downton” επιστρέφει: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την “νέα εποχή” της αγαπημένης σειράς στη μεγάλη οθόνη

Η ταινία “Ο Πύργος του Downton 2: Μια Νέα Εποχή” έρχεται στους κινηματογράφους στις 5 Μαΐου μετά από 5 επιτυχημένες σεζόν και μια καταξιωμένη ταινία για να δώσει συνέχεια στους ήρωες που αμέτρητοι θεατές λάτρεψαν ανά τον κόσμο.

KEIMENO: Φωτεινή Νικολίτσα | 02.05.2022

Ο Πύργος του Downton 2: Μια Νέα Εποχή είναι η δεύτερη ταινία με τους ήρωες της πολυβραβευμένης σειράς “Ο Πύργος του Downton”, η οποία διήρκησε για 6 σεζόν και ολοκληρώθηκε το 2015.

Μετρώντας αντίστροφα για την πρεμιέρα της ταινίας στις 5 Μαϊου, σας θυμίζουμε όλους τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να τη χάσετε!

Λίγα λόγια για τη σειρά που άφησε εποχή!

Ξεκινώντας από τα βασικά, η σειρά ξεκίνησε το 2010 και ολοκληρώθηκε το 2015. Δημιουργός της σειράς και φυσικά των ταινιών είναι ο Τζούλιαν Φέλοους. Τα γεγονότα στις 6 σεζόν διαδραματίζονται από το 1912 μέχρι το 1926. Παρόλο που οι χαρακτήρες είναι προϊόν μυθοπλασίας, σε κάθε σεζόν βιώνουν διάφορα από τα συνταρακτικά αληθινά ιστορικά γεγονότα της εποχής, όπως το ναυάγιο του Τιτανικού, το ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, την Ισπανική γρίπη και άλλα, τα οποία επηρεάζουν τους πρωταγωνιστές και τις ζωές τους.

Ακολουθούμε την βρετανική αριστοκρατική οικογένεια Crawley και το υπηρετικό προσωπικό της. Η σειρά συνολικά έχει αφήσει ένα τεράστιο αποτύπωμα κερδίζοντας ρεκόρ για τις περισσότερες υποψηφιότητες στα Primetime Emmy Awards για μη αμερικανική σειρά -ενώ έχει κερδίσει πολλές από αυτές.

"Ο Πύργος του Downton 2: Μια Νέα Εποχή"

“Ο Πύργος του Downton 2: Μια Νέα Εποχή”

Οι (πολύ) βασικοί χαρακτήρες:
  • Robert Crawley, Κόμης του Grantham: Hugh Bonneville
  • Cora Crawley, Κόμισσα του Grantham:  Elizabeth McGovern
  • Οι τρεις κόρες τους: Lady Mary Crawley, Lady Edith Crawley και Lady Sybil Crawley: αντίστοιχα Michelle Dockery,  Laura Carmichael και Jessica Brown Findlay
  • Violet Crawley, χήρα Κόμισσα του Grantham, μητέρα του Robert:  Maggie Smith
  • Matthew Crawley, ο νέος διάδοχος και η μητέρα του Isobel Crawley: αντίστοιχα Dan Stevens και Penelope Wilton
  • Mr Carson, ο μπάτλερ: Jim Carter
  • Mrs Hughes, η οικονόμος: Phyllis Logan
  • Mr Bates, ο υπηρέτης του Κόμη του Grantham: Brendan Coyle
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Άνθρωπος απ’ τον Βορρά: 10 λόγοι για να δεις το έπος του Ρόμπερτ Έγκερς12.09.2018

Η πρώτη ταινία

Το 2019 κυκλοφόρησε η -ομώνυμη με τη σειρά- ταινία “Ο Πύργος του Downton” σε σκηνοθεσία του Michael Engler με τους ίδιους ηθοποιούς στους ρόλους που ξεχώρισαν φυσικά! Πάντοτε με την υπογραφή του Φέλοους, η σκέψη για τη συνέχεια της ιστορίας μετά την ολοκλήρωση της σειράς, ήρθε μόλις ένα χρόνο αφότου είχε “ρίξει αυλαία”.

Έτσι, το 2018 ξεκίνησαν τα γυρίσματα και έναν χρόνο αργότερα κατέφθασε στους κινηματογράφους. Η ταινία πιάνει τα γεγονότα από το 1927, έναν χρόνο αργότερα από τη στιγμή που “αφήσαμε” τους πρωταγωνιστές μας στη σειρά. Ακολουθούμε τη συνέχεια της ζωής τους και την επίσκεψη της βασιλικής οικογένειας στον πύργο ενώ παράλληλα καραδοκεί κι ένας δολοφόνος, ο οποίος θέλει να σκοτώσει τον μονάρχη. Στο σύνολό της η ταινία έλαβε πολύ αξιόλογες κριτικές και οι εισπράξεις έφτασαν στα 194 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως!

"Ο Πύργος του Downton 2: Μια Νέα Εποχή"

“Ο Πύργος του Downton 2: Μια Νέα Εποχή”

Η δεύτερη ταινία “Ο Πύργος του Downton 2: Μια Νέα Εποχή”

Έφτασε η στιγμή να μιλήσουμε για τη νέα ταινία που θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 5 Μαΐου. Την σκηνοθετεί ο Σάιμον Κέρτις ενώ το σενάριο υπογράφει ο Τζούλιαν Φέλοους. Επίσημα η κινηματογραφική συνέχεια ανακοινώθηκε στις 21 Απριλίου 2021 με την πρεμιέρα να έχει προγραμματιστεί για τα περασμένα Χριστούγεννα. Ωστόσο, μετά την καθυστέρηση των γυρισμάτων λόγω της πανδημίας, η ταινία φτάνει λίγο αργότερα στις αίθουσες από ότι είχε προγραμματιστεί. Αξίζει όμως η αναμονή για αυτήν την πραγματικά συγκινητική και άκρως συνταρακτική συνέχεια που δίνεται στους αγαπημένους χαρακτήρες του πύργου του Downton…

"Ο Πύργος του Downton 2: Μια Νέα Εποχή"

“Ο Πύργος του Downton 2: Μια Νέα Εποχή”

Ποια η πλοκή της δεύτερης ταινίας;

Η ταινία μάς τοποθετεί στο 1928 και στον γάμο του Τομ Μπράνσον με την Λούσι Σμίθ. Υπάρχουν πολλά συμβάντα και απρόσμενα τηλεφωνήματα που δημιουργούν αναστάτωση αλλά το πιο σημαντικό είναι το νέο για την Κόμισσα του Grantham, Βάιολετ Κρόουλι, η οποία αποκτά μια βίλα στη Νότια Γαλλία που θα φέρει αναταραχές στη διαθήκη της. Παράλληλα, καταφθάνει στο Downton ένα κινηματογραφικό συνεργείο για να γυρίσει τη βωβή ταινία “Ο Τζογαδόρος” και το υπηρετικό προσωπικό τους υποδέχεται ενθουσιασμένο.

Η οικογένεια από την άλλη αποφασίζει να μη βρεθεί στον πανικό των γυρισμάτων και το βρίσκει ως καλή αφορμή για να επισκεφτεί την βίλα στη Νότια Γαλλία. Απολαμβάνοντας το περιβάλλον στην Ριβιέρα, η οικογένεια θα έρθει αντιμέτωπη με αποκαλύψεις που δεν ήταν προετοιμασμένη και τα ερωτήματα που θα αναδυθούν δεν θα είναι εύκολο να απαντηθούν. Παράλληλα, στον πύργο με τη ντεμοντέ πια βωβή ταινία που γυρίζεται, μιας και ο ομιλών κινηματογράφος αρχίζει να κατακλύζει τον κόσμο, οι υπηρέτες θα ανακαλύψουν διάφορα ταλέντα τους στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν την παραγωγή.

Στη δεύτερη ταινία με τίτλο “Ο Πύργος του Downton 2: Μια Νέα Εποχή” να περιμένετε χιούμορ, πολύ γέλιο και χαρούμενες στιγμές αλλά και δάκρυα συγκίνησης, μαζί με νέα, συναρπαστικά ξεκινήματα. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν πρέπει να την χάσετε!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

«Ο Πύργος του Downton 2: Μια Νέα Εποχή» βγαίνει στις αίθουσες στις 5 Μαϊου από την Tulip Entertainment.

 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b