MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για την Κυριακή 1 Μαΐου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Κυριακή 1 Μαΐου 2022.

Φωτογραφία: Timo Vijn/usnplash |
Αριστούλα Ζαχαρίου

Εκθέσεις

1. Αδειάζοντας το σπίτι των γονιών μου: Φωτογραφική έκθεση της Κατερίνας Καλούδη στο Μουσείο Μπενάκη/Πειραιώς 138

Η έκθεση φωτογραφίας της Κατερίνας Καλούδη με τίτλο «Αδειάζοντας το σπίτι των γονιών μου» παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138. Μετά την απώλεια των δικών της ανθρώπων, η δημιουργός κλήθηκε να απομακρύνει από το πατρικό της σπίτι τα προσωπικά τους αντικείμενα και τα οικογενειακά κειμήλια. Κατά τη διάρκεια αυτής της επίπονης διαδικασίας, και με τη φωτογραφική της μηχανή ανά χείρας, δημιούργησε μια ιδιαίτερη σειρά έργων. Επέλεξε το μέσο που μεταχειρίζεται με επιτυχία για την καλλιτεχνική της έκφραση ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του 1980, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ιστορίες του παρελθόντος της και την απώλεια των γονιών της.
Διάρκεια έκθεσης: 31 Μαρτίου έως 22 Μαΐου 2022
Ωράριο: Πέμπτη, Κυριακή:10:00-18:00 και Παρασκευή, Σάββατο:10:00-22:00.
Εισιτήρια: € 6 , € 3. Δυνατή η προαγορά εισιτηρίου μέσω tickets.benaki.org  ή από τα ταμεία εισιτηρίων του Μουσείου.
Μουσείο Μπενάκη – Κτίριο Οδού Πειραιώς 138, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου. Τηλέφωνο: 210 345 3111. Email: [email protected] | https://www.benaki.org

2. Ξεναγήσεις στη μόνιμη Συλλογή του Ιδρύματος Γουλανδρή στην Αθήνα

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή παρέχει στους επισκέπτες του τη δυνατότητα ξενάγησης στη συλλογή του. Η Συλλογή του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή είναι μια από τις σημαντικότερες ιδιωτικές συλλογές που δημιουργήθηκαν κατά το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα. Με έμφαση στη νεότερη και σύγχρονη τέχνη Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, στη Συλλογή περιλαμβάνονται σπάνια έργα τέχνης από καλλιτέχνες που σημάδεψαν τον 19ο και 20ο αιώνα όπως Cézanne, van Gogh, Gauguin, Monet, Degas, Rodin, Toulouse-Lautrec, Bonnard, Picasso, Braque, Léger, Miró, Klee, Giacometti, Bacon, Pollock, Lichtenstein, Chagall, Botero, καθώς και έργα σημαντικών νεότερων και σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως Παρθένης, Μπουζιάνης, Βασιλείου, Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Τσαρούχης, Μόραλης, Τέτσης, Στάμος, Takis, Chryssa κ.ά.
Κυριακή 1/5: 14.00-15.30 και 16.00-17.30
Κόστος συμμετοχής: Γενική είσοδος με ξενάγηση: 12€. Μειωμένο εισιτήριο με ξενάγηση: 10€. Ελεύθερη είσοδος με ξενάγηση: 4€.
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα, Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα. T. 210 72 52 895. E. [email protected].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHot or Not #9: Όσα μας άρεσαν και όσα μας “χάλασαν” αυτή την εβδομάδα12.09.2018

Άλλες εκδηλώσεις

3. Τhis is Athens City Festival: Περισσότερες από 100 δράσεις σε μια μεγάλη γιορτή της πόλης

Τhis is Athens City Festival.Η μεγάλη γιορτή της πολης έρχεται με περισσότερες από 100 δράσεις από την 1η ως και τις 31 Μαϊου: Μουσεία, γκαλερί, εκθέσεις, γαστρονομία, πικ νικ, συναυλίες, DJ sets, street parties, θεατρικές παραστάσεις, σινεμά, περιηγήσεις, ποδηλατάδες, αξιοθέατα, Techno στη Βαρβάκειο, Jazz στο Μουσείο της Ακρόπολης, French House στο Ωδείο Αθηνών. Καθιερωμένα και αγαπημένα events της πόλης και νέες πρωτοβουλίες σε ένα νέο φεστιβάλ για την Αθήνα, για όλο τον Μάιο. Ενδεικτικά για την 1η Μαΐου: Urban Picnic στην Ακαδημία Πλάτωνος με live μουσική, DJ sets, εκπαιδευτικά εργαστήρια, kite show, μουσικοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, δημιουργική απασχόληση για παιδιά, προβολή ταινίας – ένα ολοήμερο event στην καρδιά της άνοιξης, στην καρδιά της Αθήνας. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της ημέρας με περισσότερες εκδηλώσεις εδώ.
1-31 Μαΐου
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

4. ΚΠΙΣΝ: Πρωτομαγιά με πρωτότυπες δράσεις και εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους

Την Κυριακή 1η Μαΐου το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) γιορτάζει την Άνοιξη με μια μεγάλη γιορτή στο ανθισμένο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, μουσική, χορός, βιβλία, δημιουργική απασχόληση και πρωτομαγιάτικες δραστηριότητες ξεδιπλώνονται σε κάθε γωνιά του Πάρκου και μας προσκαλούν να επιστρέψουμε στους ανοιχτούς χώρους του ΚΠΙΣΝ κλείνοντας το μάτι στο καλοκαίρι.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 + 1 πρωτομαγιάτικα στεφάνια που ξεχωρίσαμε στο διαδίκτυο φέρνουν την Άνοιξη στην πόρτα μας12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b