MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΔΕΕΣ

10 + 1 πρωτομαγιάτικα στεφάνια που ξεχωρίσαμε στο διαδίκτυο φέρνουν την Άνοιξη στην πόρτα μας

Η Πρωτομαγιά έφτασε και όσοι επιλέξουμε να συνδυάσουμε μια βόλτα στη φύση με ένα diy στεφάνι για να κρεμάσουμε στην πόρτα μας – κατά το έθιμο – χρειαζόμαστε λίγη έμπνευση.

Monopoli Team

Σήμερα είναι 1η Μαΐου, μια ημέρα που με ρίζες στην αρχαία Ελλάδα είναι αφιερωμένη στην Άνοιξη. Το πρωτομαγιάτικο στεφάνι, λοιπόν, είναι ένα από τα μοναδικά έθιμα για τη διπλή γιορτή της πρώτης μέρας του Μαΐου – μια ημέρα ορόσημο για την ιστορία των εργατών, καθώς και ημέρα που γιορτάζει η φύση.

Το έθιμο της Πρωτομαγιάς θέλει να στολίζουμε τις πόρτες με στεφάνια από λουλούδια, καλωσορίζοντας έτσι τη δύναμη της φύσης μέσα στο σπίτι μας. Το στεφάνι φτιάχνεται με διάφορος συνδυασμούς από λουλούδια που δένονται μεταξύ τους. Μάλιστα σε ορισμένα μέρη της Μικράς Ασίας, συνήθιζαν να τοποθετούν σε κάθε στεφάνι, εκτός από λουλούδια, ένα σκόρδο για το κακό μάτι, ένα αγκάθι για να προστατεύει το σπίτι από τους εχθρούς και ένα στάχυ για καλή σοδειά. Κατά την παράδοση τα στεφάνια της Πρωτομαγιάς στολίζουν τις πόρτες των σπιτιών μέχρι την ημέρα του Αγίου Ιωάννη του Θεριστή (24 Ιουνίου), ενώ μετά συγκεντρώνονταν στις γειτονιές και καίγονταν σε μια μεγάλη φωτιά.

Στην Αρχαία Ελλάδα η κατασκευή του στεφανιού αποτελούσε ολόκληρη ιεροτελεστία και γινόταν προς τιμή κάποιου ή για μια συγκεκριμένη εκδήλωση. Στις μέρες μας, η Πρωτομαγιά συνδέεται με το μοναδικό έθιμο της κατασκευής του στεφανιού και είναι για όλους μια καλή αφορμή να χαρούμε μια μέρα στη φύση!

Μιας και σήμερα είναι η μέρα που γιορτάζουμε την ομορφιά της φύσης, ευκαιρία να βγούμε μια βόλτα στη φύση, να μαζέψουμε λουλούδια και να φτιάξουμε το δικό μας πολύχρωμο στεφάνι. Το μόνο που μένει είναι να βρούμε λίγη έμπνευση…

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Les Fleuristes GR (@lesfleuristesgr)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PETAL PUSHER • STUDIO (@petalpusherstudio)

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b