MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
04
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

FutuRetro: Το φετινό Athens Digital Arts Festival έχει θέμα το sci-fi και τον ρετροφουτουρισμό

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF) ενηλικιώνεται και επιστρέφει για τη 18η ετήσια διοργάνωσή του στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στην Πλατεία Κοτζιά για μία πενθήμερη συνάντηση.

18ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF) ενηλικιώνεται και επιστρέφει για τη 18η ετήσια διοργάνωσή του στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στην Πλατεία Κοτζιά για μία πενθήμερη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 29 Μαΐου 2022, στο κτιριακό συγκρότημα πρώην notoshome.

Όπως έχει ήδη καθιερωθεί με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια, το Φεστιβάλ θα είναι και φέτος υβριδικό, καθώς θα διεξαχθεί και online το φθινόπωρο του 2022, εξερευνώντας και στις δύο εκδοχές του τη θεματική “FutuRetro”. Για αυτή τη χρονιά, η επιμελητική ομάδα του ADAF επέλεξε να στραφεί στην επιστημονική φαντασία και στον ρετροφουτουρισμό, ως μέρος της επιστήμης του μέλλοντος, επιδιώκοντας να παρουσιαστεί το σήμερα μέσα από τα μάτια του παρελθόντος, και το παρελθόν μέσα από τα μάτια του μέλλοντος.

Για την επερχόμενη 18η διοργάνωση, η διαδικασία επιλογής των έργων είναι σε τελικό στάδιο. Η επιμελητική ομάδα του φεστιβάλ εξετάζει προσεκτικά τα περισσότερα από 5.700 έργα και προτάσεις που έλαβε μέσω του ανοιχτού καλέσματος, προς τοπικούς και διεθνείς καλλιτέχνες, επιστήμονες, διανοούμενους, τεχνολόγους και κάθε είδους δημιουργό. Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, καλλιεργεί γέφυρες επικοινωνίας και ανταλλαγής ιδεών και έργων με άλλα φεστιβάλ από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ερευνώντας και παρουσιάζοντας τις παγκόσμιες τάσεις στις ψηφιακές τέχνες.

To πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα αποτελείται και φέτος από τις ήδη γνώριμες κατηγορίες του: video art, διαδραστικά και οπτικοακουστικά installation, live performance, animation, έργα εικονικής, επαυξημένης και μεικτής πραγματικότητας (VR/AR/XR), games, digital image, web art, δημιουργικά εργαστήρια, ομιλίες, το παιδικό πρόγραμμα ADAF KIDS, για το πάντα ανήσυχο παιδικό κοινό και φυσικά μία από τις πιο αγαπημένες κατηγορίες του φεστιβάλ, που μας έλειψε τα τελευταία δύο χρόνια, το ADAF MUSIC.

Από σήμερα μπορείτε να βρείτε διαθέσιμη την 3D εικονική περιήγηση της τελευταίας διοργάνωσης του Athens Digital Arts Festival με θέμα Tāctus. Ακολουθήστε τον σύνδεσμο και απολαύστε ξανά ή ανακαλύψτε την εμπειρία όλων των έργων της 17ης διοργάνωσης, που διερευνούν την έννοια της ανθρώπινης επαφής και τον επαναπροσδιορισμό της.

Ανοιχτό Κάλεσμα Εθελοντών

Οι εθελοντές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του ADAF. Κάθε χρόνο, δεκάδες δημιουργικοί άνθρωποι εντάσσονται δυναμικά στην ομάδα του Φεστιβάλ, αναπτύσσοντας τις δυνατότητές τους και προσφέροντας σε όλους τους τομείς της διοργάνωσης, όπως στους χώρους υποδοχής, στην παραγωγή, στο στήσιμο της έκθεσης καθώς και στις ξεναγήσεις στο κοινό.

Συμμετέχοντας οι εθελοντές θα έχουν την ευκαιρία να συμβάλουν δημιουργικά, ανάλογα με τις δεξιότητες, τις γνώσεις, τα ενδιαφέροντά και το χρόνο τους, στη 18η διοργάνωση και να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία.

Αν είστε άνω των 18 ετών, συμπληρώστε τη φόρμα πού θα βρείτε στο σύνδεσμο.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 30.4.2022
Μετά το τέλος του Φεστιβάλ, οι εθελοντές θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.
Περισσότερες πληροφορίες: [email protected]

Λίγα λόγια για τον χώρο της φετινής διοργάνωσης

Το ADAF επιλέγει το Ιστορικό κέντρο της Αθήνας ως το επίκεντρο του Φεστιβάλ, έχοντας ως στόχο να αναδείξει την Πλατεία Κοτζιά, ένα σημείο-ορόσημο της Αθήνας, και της ευρύτερη περιοχής.

Το 18ο Athens Digital Arts Festival θα εκτείνεται τόσο στον αστικό ιστό (με υπαίθριες συναυλίες και έργα), όσο και με την κεντρική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο εντυπωσιακό κτιριακό συγκρότημα, με εμβαδό άνω των 12.000m2, όπου στεγαζόταν το πολυκατάστημα ειδών σπιτιού notoshome από το 2003, έως ότου μεταφέρθηκε στο πολυκατάστημα μόδας & ομορφιάς notos, Σταδίου & Αιόλου το 2018. Βιτρίνα του πολυκαταστήματος notos θα φιλοξενήσει τώρα και ένα από τα πιο εντυπωσιακά έργα της έκθεσης, καλώντας το κοινό να συμμετάσχει ενεργά.

Για περισσότερες ανακοινώσεις σχετικά με το πρόγραμμα του ADAF και το επιμελητικό σημείωμα για τη φετινή θεματική του 18ου Athens Digital Arts Festival, “FutuRetro”, επισκεφθείτε το 2022.adaf.gr και τα κανάλια επικοινωνίας του φεστιβάλ.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

18 ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας

Athens Digital Arts Festival (ADAF)

“FutuRetro”
25 – 29 Μαΐου 2022

Πλατεία Κοτζιά – Κτιριακό συγκρότημα πρώην notoshome

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Φεστιβάλ
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας: Μια δεκαετία μουσικών συναντήσεων
Τι Νέα;
The Chios Festival 2026: Γιορτάζει 5 χρόνια με προσωπικότητες διεθνούς κύρους
Μουσικά Νέα
Kalami Festival 2026: Σκιαδαρέσες, aggelina και Billie Kark στη Νάξο
Μουσικά Νέα
Το Φεστιβάλ Στρογγύλη συνεχίζει για 9η χρονιά στην Σαντορίνη με πλούσιο συναυλιακό πρόγραμμα
Εκδηλώσεις
Το 3ο Φεστιβάλ Ακροναυπλίας επιστρέφει ως ζωντανή σκηνή πνευματικής και λαϊκής ιστορίας
Μουσικά Νέα
6ο Kournos Music Festival στη Λήμνο: Το αναλυτικό πρόγραμμα
Μουσικά Νέα
Μέγαρο: Έρχεται το Φεστιβάλ της Λίμνης στη Βόρεια Εύβοια, με δωρεάν είσοδο
Μουσικά Νέα
14ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων: Κορυφαίοι σολίστ και σπουδαία έργα σε «Διαλόγους μέσα στον χρόνο»
Εκδηλώσεις
Το Φεστιβάλ Ρεματιάς συνεχίζεται με μουσική, θέατρο και ξεχωριστές καλλιτεχνικές συναντήσεις
Μουσικά Νέα
5ο Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης: Επιστροφή στις «Μουσικές Ρίζες» με ένα πενθήμερο συναυλιακό πρόγραμμα
Εικαστικά
Ανδρίων Έργα και Ημέρες: Μια φωτογραφική έκθεση μνήμης της Άνδρου στην Καΐρειο Βιβλιοθήκη
Μουσικά Νέα
Αγοραφοβικό Φεστιβάλ 2026: Λένα Πλάτωνος, Pan Pan και Usurum στο line-up με την υπογραφή της VASSILINA