MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
11
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
STREET ART

Ο Emmanuel Jarus στην Πάτρα για την 1η τοιχογραφία του ArtWalk 7

Η Art in Progress κηρύσσει την έναρξη του 7ου Διεθνούς Street Art Φεστιβάλ Πάτρας | ArtWalk 7 με μία εντυπωσιακή τοιχογραφία από τον διάσημο καλλιτέχνη της street art Emmanuel Jarus.

Emmanuel Jarus, Brandon, Canada, 2019
Monopoli Team

Ο Jarus αντλεί έμπνευση από την οπτική ανθρώπινη εμπειρία και μέσα από τα έργα του επαναπροσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο η τέχνη μπορεί να υπάρχει στον δημόσιο χώρο. Παρατηρεί τη ζωή των καθημερινών  ανθρώπων, την ερμηνεύει και την αποτυπώνει οπτικά σε μεγάλου μεγέθους τοιχογραφίες, οι οποίες εναρμονίζονται εντυπωσιακά με το περιβάλλον γύρω τους.

Emmanuel Jarus, Dharavi, India, 2018

Τα τελευταία 10 χρόνια εργάζεται μέσα σε κοινότητες από ολόκληρο τον κόσμο, τόσο σε μεγάλα αστικά κέντρα, όσο και σε επαρχιακές περιοχές. Εξάλλου, μέσα από τα έργα του «αναγνωρίζει» τον ρόλο που διαδραματίζει η κοινότητα στη ζωή ενός ανθρώπου και τη δύναμη που έχει ο ένας να παρέχει υποστήριξη στον άλλο στις δυσκολίες. Τα πορτρέτα και οι φιγούρες που δημιουργεί, χρησιμοποιώντας ακρυλικό χρώμα και σπρέι και σε συνδυασμό με την ιμπρεσιονιστική τεχνική του, αποκαλύπτουν στα μάτια του θεατή συγκινητικές αναπαραστάσεις των απλών ανθρώπων που συναντά στα ταξίδια του.

Emmanuel Jarus, Gothenburg, Sweden, 2016

Ο Jarus έρχεται από τον Καναδά για να δημιουργήσει στον αστικό ιστό της Πάτρας μία μαγευτική τοιχογραφία, στην οδό Σπυρίδωνος Βασιλειάδου 32. Οι πατρινοί και όχι μόνο θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δια ζώσης τη δημιουργία της τεσσαρακοστής ένατης τοιχογραφίας του ArtWalk από την Τετάρτη 27 Απριλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕικαστικές βόλτες στην Αθήνα: 5 ξεχωριστές εκθέσεις που αξίζει να επισκεφθείτε τις ημέρες του Πάσχα12.09.2018

Περισσότερες πληροφορίες για τον Emmanuel Jarus, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Περισσότερα από Εικαστικά
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
Η μεγαλύτερη έκθεση φωτογραφιών του Γιώργου Λάνθιμου κάνει πρεμιέρα στη Στέγη
Εικαστικά
Χαμηλός Φωτισμός: Έκθεση της Κέλλυς Μοίρα και του Μιχάλη Οικονόμου
Δραστηριότητες
Το Μουσείο Θέλω να Είναι…: Ο 13ος Διεθνής Διαγωνισμός Ζωγραφικής στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Εικαστικά
Η Barbara Kruger στην πρώτη ατομική έκθεσή της στην Ελλάδα
Εικαστικά
Ένα βροχερό απόγευμα στο λονδρέζικο στούντιο της εικαστικού Κωνσταντίνας Κρικζώνη
Εικαστικά
Ο Νίκος Λαγός μιλά για τη νέα του έκθεση με τίτλο “RΑW” στη Γκαλερί Σκουφά
Εικαστικά
ΕΜΣΤ: Αυλαία για τις εκθέσεις «Ελληνικός Μήνας» και «Θαλασσόκαμπος» με ένα ολοήμερο πρόγραμμα
Εικαστικά
Νέο open call για καλλιτέχνες ανακοινώνει το Onassis AiR
Εικαστικά
PERSONA: Ομαδική Έκθεση & Live Performances στο Domatio art space
Εικαστικά
Μουσείο Μπενάκη: Έναρξη συνεργασίας με τη Rolex
Εικαστικά
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα έκθεση με φωτογραφίες του Sir Don McCullin
Εικαστικά
Ένας βυζαντινός «Κήπος περίκλειστος» από τον Λεωνίδα Μιχαλάκο