MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 11 προτάσεις για την Κυριακή 17 Απριλίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Κυριακή 17 Απριλίου 2022.

Ceramic Art – Painting & Sculpture: Ομαδική έκθεση σύγχρονης κεραμικής στο Mon Coin Studio
Αριστούλα Ζαχαρίου

Κινηματογράφος

1. Femicidio: Το ντοκιμαντέρ της Nίνας Μαρίας Πασχαλίδου για την έμφυλη βία στον κινηματογράφο Δαναό

Στα πλαίσια των πρόσφατων αποκαλύψεων περιστατικών σεξουαλικών κακοποιήσεων και γυναικοκτονιών, που διαμόρφωσαν το κίνημα #metoo και στη χώρα μας, το CineDoc στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση για την πρόληψη και αντιμετώπιση της έμφυλης βίας, προβάλει το Femicidio, το νέο ντοκιμαντέρ της Nίνας Μαρίας Πασχαλίδου, την Κυριακή 17 Απριλίου, στον κινηματογράφο Δαναό. Ιστορίες έμφυλης βίας που συγκλόνισαν την Ιταλία από τον Βορρά έως το Νότο. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με την αστυνόμο Β’ και κοινωνιολόγο Ιωάννα Ροτζιώκου, την σκηνοθέτρια Νίνα Μαρία Πασχαλίδου και τον DOP της ταινίας Μιχάλη Αριστομενόπουλο.
Κυριακή 17/4, 17:00
Online αγορά εισιτηρίων εδώ
Κινηματογράφος Δαναός, Λ. Κηφισίας 109, Αθήνα. Τηλ: 210 6922655. Ε: [email protected] | https://www.danaoscinema.gr/

2. «Οι Αόρατοι»: Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Κακαουνάκη στον κινηματογράφο Δαναό

Το ντοκιμαντέρ «Οι Αόρατοι» της Μαριάννας Κακαουνάκη θα προβληθεί στον κινηματογράφο Δαναό το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Απριλίου 2022. Ένα χρόνο μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινία στο φεστιβάλ της Κοπεγχάγης, προβολές σε δέκα αγαπημένα Φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και τρία βραβεία, η ταινία προβάλλεται και στην Αθήνα. Υπόθεση: Ένα ζευγάρι Τούρκων εκπαιδευτικών κατηγορούνται για τρομοκρατία. Μετά από τρία χρόνια καταδίωξης καταφέρνουν να δραπετεύσουν στην Ελλάδα. Είναι πλέον ελεύθεροι, αλλά πρέπει να μάθουν να ζουν με μια αβάσταχτη απώλεια… Όσο περνάει ο καιρός, μεγαλώνει η επιθυμία τους να πάψουν να ζουν σαν φυγάδες και να ενταχθούν στη χώρα που τους φιλοξενεί.
Σάββατο 16/4 και Κυριακή 17/4, 17:30
Κρατήσεις εισιτηρίων εδώ
Κινηματογράφος Δαναός, Λ. Κηφισίας 109, Αθήνα. Τηλ: 210 6922655. Ε: [email protected] | https://www.danaoscinema.gr/

3. Ο Τέταρτος Χαρακτήρας: Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Κατερίνας Πατρώνη αποκλειστικά στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Η βραβευμένη ταινία της Κατερίνας Πατρώνη, «Ο Τέταρτος Χαρακτήρας», ένα ντοκιμαντέρ εξομολογήσεων για την απώλεια, την ενοχή, την πίστη και την αναζήτηση της λύτρωσης, προβάλλεται αποκλειστικά, το Σαββατοκύριακο 16-17 Απριλίου, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Ο Τέταρτος Χαρακτήρας ακολουθεί τις διαδρομές των τριών ηρώων μέσα στο αστικό τοπίο και φανερώνει τη σύνδεση του χρόνου με το ανθρώπινο βίωμα και την πόλη. Η ταινία παρατηρεί τις καθημερινές τελετουργίες των χαρακτήρων ενώ οι μονόλογοί τους διαπλέκονται με τους ήχους της Αθήνας. Χωρίς σχολιασμό ή συνεντεύξεις, η κινηματογραφική σύνθεση συνυφαίνει τον εξωτερικό δημόσιο χώρο με τον εσωτερικό κόσμο των πρωταγωνιστών και φανερώνει την αμφίδρομη και ενεργητική σχέση τους. Μετά τις προβολές, θα ακολουθήσει συζήτηση παρουσία της Σκηνοθέτιδος, Κατερίνας Πατρώνη.
Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Απριλίου | 19:00
Ταινιοθήκη Ελλάδος: Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, Αθήνα (Μετρό Κεραμεικός). Τηλ: +30 210 3612046 και  +30 210 3609695 (ext. 0117) | E: [email protected] |  http://www.tainiothiki.gr

4. «Διόνυσος, η Επιστροφή»: Το κινηματογραφικό πορτραίτο του σπουδαίου σκηνοθέτη και διανοούμενου Θεόδωρου Τερζόπουλου στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο

Η ταινία «Διόνυσος, η Επιστροφή» του Σπύρου Τσιφτσή, αφηγείται το συναρπαστικό ταξίδι του σύγχρονου οικουμενικού καλλιτέχνη Θεόδωρου Τερζόπουλου, με οδηγό τον ίδιο, από τον Μακρύγιαλο της Πιερίας, τόπο καταγωγής του, στο Berliner Ensemble, στη Ρωσία, στην Κίνα, στην Αμερική, στη βάση του στο θέατρο Άττις στο Μεταξουργείο, φτάνοντας μέχρι τους Δελφούς, εκεί όπου ξεκίνησαν όλα. Το κινηματογραφικό πορτραίτο του σπουδαίου σκηνοθέτη και διανοούμενου, Θεόδωρου Τερζόπουλου, θα προβληθεί το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Απριλίου, στις 21:30, στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο.
Σάββατο 16/4 και Κυριακή 17/4, 21:30
Εισιτήριο: 7.50€ | Προπώληση: viva.gr 
Μικρόκοσμος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 106, Αθήνα. Τηλ: 21 0923 0081. Ε: [email protected].

5. Απρίλιος με Ξεχωριστές Μικρού Μήκους Ταινίες στον Κινηματογράφο Ανδόρα

Ελληνικές μικρού μήκους ταινίες ταλαντούχων νέων σκηνοθετών προβάλλονται και τον Απρίλιο στον κινηματογράφο Ανδόρα πριν τη μεγάλη μήκους ταινία της διανομής. Η πρωτοβουλία αυτή έχει για στόχο την ανάδειξη της ελληνικής μικρού μήκους ταινίας, που τα τελευταία χρόνια έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής, μέσα από την καθιέρωση ενός σταθερού ραντεβού για το κοινό με το είδος αυτό στην συγκεκριμένη αίθουσα. Στις 14/3 και όλη την εβδομάδα που ακολουθεί,  θα προβάλλεται το Αpallou  (20’) του Νίκου Αυγουστίδη. Εύφημος Μνεία -44ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.
Κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας) στις 17:30
Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τις ταινίες στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

6. 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου: Επιστρέφει με προβολές σε φυσικούς και διαδικτυακούς χώρους

Αφιέρωμα Ισότητα – Writing With Fire

Αυτόν τον Απρίλιο, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου επιστρέφει με πλούσιο πρόγραμμα προβολών και παράλληλων εκδηλώσεων, αφιερώματα, διαδικτυακές προβολές προσβάσιμες σε όλους εντός Ελλάδας, εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συμπαραγωγές αλλά και «Ντοκιμαντέρ για όλους» με καθολικά προσβάσιμες προβολές. Το ραντεβού δίνεται από τις 8 έως τις 17 Απριλίου, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας (Αριστομένους 33) και σε άλλες 11 πόλεις: την Πάτρα, την Αμαλιάδα, το Άργος, την Τρίπολη, το Ναύπλιο, τη Σπάρτη, τα Φιλιατρά, το Γύθειο, το Ξυλόκαστρο, την Ακράτα και τη Δημητσάνα.
8-17 Απριλίου 
Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι ταινίες της εβδομάδας: Η φαντασία της Τζέι Κ.Ρόουλινγκ12.09.2018

Εκθέσεις

7. Ceramic Art – Painting & Sculpture: Ομαδική έκθεση σύγχρονης κεραμικής στο Mon Coin Studio

Στο Mon Coin Studio εγκαινιάζεται η έκθεση «Ceramic Art: painting & sculpture» την Κυριακή 17 Απριλίου 2022 και ώρα 18.00, με θέμα τη σύγχρονη ελληνική εικαστική κεραμική και  έργα από 56 συνολικά Έλληνες καλλιτέχνες, κεραμίστες, εικαστικούς, επαγγελματίες και ερασιτέχνες. Στην έκθεση ο θεατής θα διαπιστώσει τις δυνατότητες έκφρασης που δίνει η κεραμική στη ζωγραφική και τη γλυπτική, καθώς μέσω της κεραμικής γίνονται διακριτές οι χωρικές ιδιότητες της ζωγραφικής και οι πολλαπλές προοπτικές που παρέχονται με τη μετακίνηση ενός γλυπτού ή ενός αντικειμένου.
Εγκαίνια: Κυριακή 17 Απριλίου, 18:00
Διάρκεια Έκθεσης: Από 17 Απριλίου έως 31 Μαΐου 2022
Ωράριο: Δευ/Τρi/Τετ/Πέμ/Παρ/Σάβ: 10:00 – 18:00
Mon Coin Studio | Art Space Dedicated To Greek Contemporary Ceramics, Θησείου 7, Μοναστηράκι. Τηλ 210 3217806. | https://www.moncoinstudio.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ6 καλλιτεχνικές κόντρες μεταξύ σπουδαίων ζωγράφων που μας χάρισαν αριστουργηματικά έργα12.09.2018

Άλλες εκδηλώσεις

8. Comicdom CON Athens: Η μεγαλύτερη γιορτή των comics επιστρέφει για 16η χρονιά

Our Stories

Το Comicdom CON Athens 2022, το μακροβιότερο διεθνές Φεστιβάλ comics της Αθήνας επιστρέφει για την 16η διοργάνωσή του στις 15-17 Απριλίου, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και την Πλατεία Κλαυθμώνος, με ένα υβριδικό πρόγραμμα σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Αθήνα) θα φιλοξενηθούν οι διεθνείς και ελληνικές εκθέσεις του Φεστιβάλ, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν panels, workshops, προβολές και events, πάντα με την πληρότητα που ορίζουν οι ισχύοντες υγειονομικοί κανόνες. Στην Πλατεία Κλαυθμώνος (είσοδος από Σταδίου) καταστήματα comics, εκδοτικές και περισσότεροι από 100 δημιουργοί comics, θα βρεθούν μαζί με το κοινό στην ασφάλεια του υπαίθριου χώρου, με merchandise και φυσικά, πολυαναμενόμενες νέες (αλλά και παλαιότερες εκδόσεις).
15-17 Απριλίου
Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ

9. The Meet Market: Easter Edition στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Το πρώτο Meet Market για το 2022 -και πρώτο Πασχαλινό μετά από 2 χρόνια- έρχεται 16 και 17 Απριλίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Το παρών θα δώσουν πάνω από 120 ελληνικά brands, εκ των οποίων 25 θα συμμετέχουν για πρώτη φορά, παρουσιάζοντας τις φρέσκες ιδέες τους. Καλοσχεδιασμένα ρούχα και αξεσουάρ με την υπογραφή νέων σχεδιαστών, αντικείμενα τέχνης και διακόσμησης με άποψη, μοναδικά χειροποίητα κοσμήματα, παραδοσιακά τρόφιμα παραγωγών της ελληνικής υπαίθρου, eco living προϊόντα και πολλά ακόμα θα γεμίσουν την «Κεντρική Αυλή», το «Προαύλιο Μηχανουργείου» και το κτίριο «Μηχανουργείο» της Τεχνόπολης.
16-17 Απριλίου 2022
Ωράριο: Σάββατο 12:00 – 22:00 & Κυριακή 12:00 – 21:00
Τεχνόπολη Δήμου Αθηνών, Πειραιώς 100, Γκάζι | www.themeetmarket.gr

10. Vinyl Market: Η μεγάλη γιορτή του βινυλίου έρχεται με πασχαλινή διάθεση στην Τεχνόπολη

Το Vinyl Market το μεγάλο event της πόλης έρχεται με πασχαλινή διάθεση στο καθιερωμένο πλέον ραντεβού, σε μια γιορτή για το βινύλιο στις 15, 16 και 17 Απριλίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Το Vinyl Market επιστρέφει και πάλι ανανεωμένο και εμπλουτισμένο με νέες συλλογές δίσκων, συλλεκτικά κομμάτια, φρέσκες, νέες κυκλοφορίες, αλλά και με πολλά άλλα μουσικά εκθέματα. Δίσκοι από όλη τη γκάμα της μουσικής, θα βρίσκονται εκεί για να τους ανακαλύψετε. Rock, Soul, Funk, Jazz, Latin, Blues, Ethnic, Electronica, και πολλά άλλα.
Παρασκευή απόγευμα από τις 17.00 μέχρι τις 22.00 το βράδυ και Σαββατοκύριακο από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ.
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, Τηλ: 213 0109300, 213 0109324.
Vinyl Market, Ε: [email protected]www.vinyl-market.gr

11. Παζάρι Μεταχειρισμένων Βιβλίων στη Στέγη Bibliotheque

Φωτογραφία: facebook.com/Βιβλιοθήκη

Η Στέγη Bibliotheque, στα Εξάρχεια, διοργανώνει το τριήμερο 15-17 Απριλίου, παζάρι μεταχειρισμένων βιβλίων με βιβλία που θέλουμε να έχουμε σε τιμές που θα θέλαμε να είχαν και σπάνια βιβλία που ψάχνουμε πολλά από αυτά εξαντλημένα: Λευκώματα και εκδόσεις Τέχνης και προτάσεις από επιλεγμένα βιβλία λογοτεχνίας πολιτικής σκέψης, δοκίμια και μελέτες.
15-17 Απριλίου 2022
Στέγη Bibliotheque, Θεμιστοκλέους 76, Πλατεία Εξαρχείων, Αθήνα. Τηλ: +30 210 8223067. Ε: [email protected].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ“Τα comics είναι τρόπος ζωής”: 7 δημιουργοί μάς μιλούν για το φετινό πολυσυλλεκτικό Comicdom CON Athens12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b