MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 12 προτάσεις για την Παρασκευή 15 Απριλίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Παρασκευή 15 Απριλίου 2022.

Our Stories | Comicdom CON Athens: Η μεγαλύτερη γιορτή των comics επιστρέφει για 16η χρονιά
Αριστούλα Ζαχαρίου

Κινηματογράφος

1. Με το βλέμμα στην Ουκρανία: Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης «ταξιδεύει» στην Αθήνα με τρεις συγκλονιστικές ταινίες

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρακολουθεί με οδύνη τη συνεχιζόμενη φρίκη στην Ουκρανία, που έχει αφήσει πίσω της μονάχα θάνατο και καταστροφή, δηλώνοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή του στα θύματα του πολέμου. Σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στην Αθήνα, την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Απριλίου, το Φεστιβάλ παρουσιάζει κινηματογραφικό spotlight στην Ουκρανία, όπου θα προβληθούν δύο ντοκιμαντέρ και μια ταινία μυθοπλασίας που ρίχνουν φως στις αθέατες πτυχές μιας συνεχιζόμενης τραγωδίας. Παρασκευή 15 Απριλίου, 20:00: Γ@μώ τη δουλειά μου, της Βέρα Κριτσέφσκαγια.
Παρασκευή 15/4, 20:00
Ελεύθερη Είσοδος. Κλείστε το εισιτήριο σας εδώ
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31. T: (+30) 210 339 8600. Ε: [email protected].

2. Απρίλιος με Ξεχωριστές Μικρού Μήκους Ταινίες στον Κινηματογράφο Ανδόρα

Ελληνικές μικρού μήκους ταινίες ταλαντούχων νέων σκηνοθετών προβάλλονται και τον Απρίλιο στον κινηματογράφο Ανδόρα πριν τη μεγάλη μήκους ταινία της διανομής. Η πρωτοβουλία αυτή έχει για στόχο την ανάδειξη της ελληνικής μικρού μήκους ταινίας, που τα τελευταία χρόνια έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής, μέσα από την καθιέρωση ενός σταθερού ραντεβού για το κοινό με το είδος αυτό στην συγκεκριμένη αίθουσα. Στις 14/3 και όλη την εβδομάδα που ακολουθεί,  θα προβάλλεται το Αpallou  (20’) του Νίκου Αυγουστίδη. Εύφημος Μνεία -44ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.
Κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας) στις 17:30
Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τις ταινίες στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

3. 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου: Επιστρέφει με προβολές σε φυσικούς και διαδικτυακούς χώρους

Αφιέρωμα Ισότητα – Writing With Fire

Αυτόν τον Απρίλιο, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου επιστρέφει με πλούσιο πρόγραμμα προβολών και παράλληλων εκδηλώσεων, αφιερώματα, διαδικτυακές προβολές προσβάσιμες σε όλους εντός Ελλάδας, εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συμπαραγωγές αλλά και «Ντοκιμαντέρ για όλους» με καθολικά προσβάσιμες προβολές. Το ραντεβού δίνεται από τις 8 έως τις 17 Απριλίου, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας (Αριστομένους 33) και σε άλλες 11 πόλεις: την Πάτρα, την Αμαλιάδα, το Άργος, την Τρίπολη, το Ναύπλιο, τη Σπάρτη, τα Φιλιατρά, το Γύθειο, το Ξυλόκαστρο, την Ακράτα και τη Δημητσάνα.
8-17 Απριλίου 
Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι ταινίες της εβδομάδας: Η φαντασία της Τζέι Κ.Ρόουλινγκ12.09.2018

Εκθέσεις

4. Non-Returns: Έκθεση φωτογραφίας και νέων μέσων του Σωτήρη Δανέζη στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Ο Σωτήρης Δανέζης επιστρέφει σε περιοχές του πλανήτη που σημαδεύτηκαν από πολέμους, ανθρωπιστικές κρίσεις, φυσικές καταστροφές και συναισθηματική φόρτιση για να παρουσιάσει τις μοναδικές ιστορίες του, αυτή τη φορά μέσα από την έκθεση φωτογραφίας και νέων μέσων «Non-Returns», την οποία επιμελείται ο Βαγγέλης Ιωακειμίδης. Το νέο καλλιτεχνικό εγχείρημα του Σωτήρη Δανέζη περιλαμβάνει περισσότερα από 300 φωτογραφικά έργα, εγκαταστάσεις, προβολές και στιγμιότυπα από τα ντοκιμαντέρ του. Στον χώρο θα εκτεθούν για πρώτη φορά προσωπικά αντικείμενα τα οποία έφερε μαζί του πίσω στην Ελλάδα ως ενθύμια-ίχνη των αποστολών που πραγματοποίησε και των ιστοριών που κατέγραψε.
Εγκαίνια: Παρασκευή 14 Απριλίου, στις 18:00.
Διάρκεια Έκθεσης: Από τις 15 Απριλίου έως τις 29 Μαΐου 2022.
Δευτέρα έως Κυριακή: 10:00 – 14:00, 17:00 – 20:00
Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Πειραιά, Φίλωνος 29, Πειραιάς. Τηλ. 21 0410 1402

5. Η Ωραία Σιμονέτα: Ομαδική έκθεση στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης

Στο πλαίσιο της Γιορτής της Άνοιξης στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης, μια ομαδική έκθεση ανθίζει. Με έμπνευση τη Σιμονέτα Βεσπούτσι, μια μορφή που αποτελεί διαχρονικό πλέον σύμβολο της εποχής της ανθοφορίας, 25 καλλιτέχνες αποδίδουν στον καμβά τους την τη δική τους ζωγραφική και συναισθηματική οπτική γύρω από τη μούσα αυτή. Αναγέννηση, αναδημιουργία και ομορφιά, έννοιες τόσο συνδεδεμένες με τη φυσιογνωμία της αποτυπώνονται με 25 διαφορετικούς τρόπους. Επιμέλεια έκθεσης: Ευαγγελία Καϊράκη.
Διάρκεια έκθεσης: 15-14 Απριλίου 2022
Ωράριο λειτουργίας: 11.00 – 00.00, καθημερινά
Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης, Βρυσακίου 17, Πλάκα, Αθήνα. Τηλ. :+030 210 3210179.

6. ΖΩγραφίζοντας: Ομαδική έκθεση ζωγραφικής στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης σάς προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής ΖΩγραφίζοντας | PAINtings στις 15 Απριλίου, 18:00 – 21:00, που θα πραγματοποιηθούν στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων. Η έκθεση φιλοξενεί έργα προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν σε ανοιχτές δομές φιλοξενίας της νότιας Ελλάδας: Ελαιώνας, Θερμοπύλες, Θήβα, Ριτσώνα, Μαλακάσα, Σχιστό. Με την υποστήριξη του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) του Δήμου Αθηναίων.
Εγκαίνια: Παρασκευή 15/4, 18:00 – 21:00
Διάρκεια έκθεσης έως 3 Μαΐου 2022
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 09:00 – 22:00.
Χώρος: Σεράφειο Δήμου Αθηναιών, Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, 118 54 | Τηλ. 210 3426842, [email protected]

7. In praise of anything luminal: Ομαδική έκθεση στο ERGO Collective space

Έξι ιδιαίτερες οπτικοακουστικές αφηγήσεις, δανειζόμενες στοιχεία από την τεχνική cut-up, κόβουν, επανασυναρμολογούν και συνθέτουν ένα ενιαίο σώμα συλλογικής μνήμης, στο νέο πρότζεκτ «In praise of anything luminal» που παρουσιάζεται στο ERGO Collective space. Μια ανάγνωση της μνήμης εκ μέρους των καλλιτεχνών, μέσω του φιλμ, προερχόμενη από την ενδοσκόπηση της ταυτότητάς τουςς ως καλλιτεχνική συλλογικότητα- μια ενδοσκόπηση που μετατρέπεται σε παρατήρηση και αντίστροφα. Η τεχνική συστήνει μια νέα προσέγγιση στη μιας συλλογικής διαδικασίας συζήτησης, διαλόγου και ομαδικού αυτοσχεδιασμού. Η ταινία υλοποιείται ως ένα κοινό σώμα που μοιραζόμαστε οι έξι. Ο ρυθμός του μοντάζ προσομοιώνει έναν οργανικό, αλλά χαοτικό παλμό αντανακλάσεων που αναπολούν και θυμούνται.
Εγκαίνια: 15 Απριλίου 2022, 21:00-22:30
Διάρκεια: 15-20 Απριλίου 2022
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 21:00-22:30
Είσοδος Ελεύθερη 
Ergo Collective space, Αιγιήδων 31, Κάτω Πετράλωνα, Αθήνα. Ε: [email protected].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMOMus-Άλεξ Μυλωνά: «Το εργαστήριο του γλύπτη» μάς ανοίγει τις πόρτες του12.09.2018

Σεμινάρια/Διαλέξεις

8. Η Επανάσταση του 1821 και οι Νεοελληνικές Τέχνες: Online και δια ζώσης συνέδριο από το Ίδρυμα Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων της «Πρωτοβουλίας 1821-2021», διοργανώνει το επιστημονικό συνέδριο με θέμα: «Η Επανάσταση του 1821 και οι Νεοελληνικές Τέχνες», την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος. Ποια ήταν η συμβολή της τέχνης στην Επανάσταση του 1821 και ποια η συμβολή της Επανάστασης στην τέχνη; Συμβάδισαν και με ποιο τρόπο οι τέχνες με την καθημερινότητα του Αγώνα;  Ποια ήταν η σχέση των καθημερινών ανθρώπων της εποχής με την τέχνη; Ποιοι ήταν οι καλλιτέχνες που αποτύπωσαν  τα πάθη και τους αγώνες; Ποιες ήταν οι μορφές με τις οποίες η τέχνη εξέφρασε το επαναστατικό πνεύμα; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα συζητηθούν από έγκυρους ερευνητές, ακαδημαϊκούς, πανεπιστημιακούς καθηγητές και καλλιτέχνες στο συνέδριο, οι θεματικές του οποίου αφορούν τη λογοτεχνία, τη μουσική, το θέατρο, την εκκλησιαστική τέχνη και τη νεοελληνική γλυπτική.
Πέμπτη 14/4 και Παρασκευή 15/4, 09:00 – 16:00
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ. |
*Το συνέδριο θα προβληθεί και διαδικτυακά μέσω των καναλιών επικοινωνίας του Ιδρύματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 &, Μέρλιν 1, Αθήνα. Τηλ: 210 3611206. Ε: [email protected] | https://thf.gr/el/

Άλλες εκδηλώσεις

9. Comicdom CON Athens: Η μεγαλύτερη γιορτή των comics επιστρέφει για 16η χρονιά

Our Stories

Το Comicdom CON Athens 2022, το μακροβιότερο διεθνές Φεστιβάλ comics της Αθήνας επιστρέφει για την 16η διοργάνωσή του στις 15-17 Απριλίου, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και την Πλατεία Κλαυθμώνος, με ένα υβριδικό πρόγραμμα σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Αθήνα) θα φιλοξενηθούν οι διεθνείς και ελληνικές εκθέσεις του Φεστιβάλ, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν panels, workshops, προβολές και events, πάντα με την πληρότητα που ορίζουν οι ισχύοντες υγειονομικοί κανόνες. Στην Πλατεία Κλαυθμώνος (είσοδος από Σταδίου) καταστήματα comics, εκδοτικές και περισσότεροι από 100 δημιουργοί comics, θα βρεθούν μαζί με το κοινό στην ασφάλεια του υπαίθριου χώρου, με merchandise και φυσικά, πολυαναμενόμενες νέες (αλλά και παλαιότερες εκδόσεις).
15-17 Απριλίου
Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ

10. Vinyl Market: Η μεγάλη γιορτή του βινυλίου έρχεται με πασχαλινή διάθεση στην Τεχνόπολη

Το Vinyl Market το μεγάλο event της πόλης έρχεται με πασχαλινή διάθεση στο καθιερωμένο πλέον ραντεβού, σε μια γιορτή για το βινύλιο στις 15, 16 και 17 Απριλίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Το Vinyl Market επιστρέφει και πάλι ανανεωμένο και εμπλουτισμένο με νέες συλλογές δίσκων, συλλεκτικά κομμάτια, φρέσκες, νέες κυκλοφορίες, αλλά και με πολλά άλλα μουσικά εκθέματα. Δίσκοι από όλη τη γκάμα της μουσικής, θα βρίσκονται εκεί για να τους ανακαλύψετε. Rock, Soul, Funk, Jazz, Latin, Blues, Ethnic, Electronica, και πολλά άλλα.
Παρασκευή απόγευμα από τις 17.00 μέχρι τις 22.00 το βράδυ και Σαββατοκύριακο από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ.
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, Τηλ: 213 0109300, 213 0109324.
Vinyl Market, Ε: [email protected]www.vinyl-market.gr

11. «Γειτονιές της Αθήνας»: «Περιηγήσεις» στα άδυτα τις πόλης μέσα από ιστορίες των ίδιων των κατοίκων στον Ιανό

O IANOS εγκαινιάζει τον νέο κύκλο αφιερωμάτων με τίτλο «Γειτονιές της Αθήνας». Πρώτος σταθμός τα Εξάρχεια. Μια περιήγηση μέσα από διηγήσεις και προσωπικές ιστορίες των ίδιων των κατοίκων στα άδυτα της Αθήνας. Τα Εξάρχεια είναι συνοικία της Αθήνας και βρίσκεται στο κέντρο της. Βρίσκονται ανάμεσα στο Κολωνάκι και τον Λυκαβηττό. Η πρώτη τους ονομασία ήταν «Πιθαράδικα», γιατί τον 19ο αιώνα υπήρχαν πολυάριθμα εργαστήρια που κατασκεύαζαν πιθάρια. Το σημερινό τους όνομα το οφείλουν στον Βασίλειο Έξαρχο, επιχειρηματία από την Κόνιτσα «βούτυρον εκλεκτόν και εκ των σπανίων εκ των ορέων Παπίγκου του Ζαγορίου της Ηπείρου» στην οδό Θεμιστοκλέους.
Παρασκευή 15/4, 19:30
*Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

12. Παζάρι Μεταχειρισμένων Βιβλίων στη Στέγη Bibliotheque

Φωτογραφία: facebook.com/Βιβλιοθήκη

Η Στέγη Bibliotheque, στα Εξάρχεια, διοργανώνει το τριήμερο 15-17 Απριλίου, παζάρι μεταχειρισμένων βιβλίων με βιβλία που θέλουμε να έχουμε σε τιμές που θα θέλαμε να είχαν και σπάνια βιβλία που ψάχνουμε πολλά από αυτά εξαντλημένα: Λευκώματα και εκδόσεις Τέχνης και προτάσεις από επιλεγμένα βιβλία λογοτεχνίας πολιτικής σκέψης, δοκίμια και μελέτες.
15-17 Απριλίου 2022
Στέγη Bibliotheque, Θεμιστοκλέους 76, Πλατεία Εξαρχείων, Αθήνα. Τηλ: +30 210 8223067. Ε: [email protected].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSpring Forward Festival: Μπορεί η Ελευσίνα να φέρει την Άνοιξη στον ελληνικό χορό;12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b