MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 10 προτάσεις για την Τρίτη 12 Απριλίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Τρίτη 12 Απριλίου 2022.

«Ζωγραφικοί Περίπατοι στην Ποίηση του Λόρκα»: Έκθεση του Μάνθου Γαΐτη στην γκαλερί Αργώ
Αριστούλα Ζαχαρίου

Κινηματογράφος

1. «Διόνυσος, η Επιστροφή»: Το κινηματογραφικό πορτραίτο του σπουδαίου σκηνοθέτη και διανοούμενου Θεόδωρου Τερζόπουλου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Η ταινία «Διόνυσος, η Επιστροφή» του Σπύρου Τσιφτσή, αφηγείται το συναρπαστικό ταξίδι του σύγχρονου οικουμενικού καλλιτέχνη Θεόδωρου Τερζόπουλου, με οδηγό τον ίδιο, από τον Μακρύγιαλο της Πιερίας, τόπο καταγωγής του, στο Berliner Ensemble, στη Ρωσία, στην Κίνα, στην Αμερική, στη βάση του στο θέατρο Άττις στο Μεταξουργείο, φτάνοντας μέχρι τους Δελφούς, εκεί όπου ξεκίνησαν όλα. Το κινηματογραφικό πορτραίτο του σπουδαίου σκηνοθέτη και διανοούμενου, Θεόδωρου Τερζόπουλου, θα προβληθεί τη Δευτέρα 11, Τρίτη 12 και Τετάρτη 13 Απριλίου, ώρα 19.00 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και την Τρίτη 12 Απριλίου, στις 18.00, στον κινηματογράφο Διάνα.
Δευτέρα 11/4, Τρίτη 12/4 και Τετάρτη 13/4 | 19:00
Είσοδος για όλες τις αίθουσες: 7€, 5€* (μειωμένο).
Ταινιοθήκη Ελλάδος: Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, Αθήνα (Μετρό Κεραμεικός). Τηλ: +30 210 3612046 και  +30 210 3609695 (ext. 0117) | E: [email protected] |  http://www.tainiothiki.gr

2. Απρίλιος με Ξεχωριστές Μικρού Μήκους Ταινίες στον Κινηματογράφο Ανδόρα

Ελληνικές μικρού μήκους ταινίες ταλαντούχων νέων σκηνοθετών προβάλλονται και τον Απρίλιο στον κινηματογράφο Ανδόρα πριν τη μεγάλη μήκους ταινία της διανομής. Η πρωτοβουλία αυτή έχει για στόχο την ανάδειξη της ελληνικής μικρού μήκους ταινίας, που τα τελευταία χρόνια έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής, μέσα από την καθιέρωση ενός σταθερού ραντεβού για το κοινό με το είδος αυτό στην συγκεκριμένη αίθουσα. Από την Πέμπτη 7/4 και για μία εβδομάδα, σειρά έχει η ταινία «Στα βήματά της» (25′) της Αναστασίας Κρατίδη. Ειδική Μνεία –26ο Φεστιβάλ  Σαράγεβο.  Βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες» της Βουλής των Ελλήνων, Βραβείο ΕΤΕΚΤ -43ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.
Κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας) στις 17:30
Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τις ταινίες στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

3. 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου: Επιστρέφει με προβολές σε φυσικούς και διαδικτυακούς χώρους

Αφιέρωμα Ισότητα – Writing With Fire

Αυτόν τον Απρίλιο, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου επιστρέφει με πλούσιο πρόγραμμα προβολών και παράλληλων εκδηλώσεων, αφιερώματα, διαδικτυακές προβολές προσβάσιμες σε όλους εντός Ελλάδας, εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συμπαραγωγές αλλά και «Ντοκιμαντέρ για όλους» με καθολικά προσβάσιμες προβολές. Το ραντεβού δίνεται από τις 8 έως τις 17 Απριλίου, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας (Αριστομένους 33) και σε άλλες 11 πόλεις: την Πάτρα, την Αμαλιάδα, το Άργος, την Τρίπολη, το Ναύπλιο, τη Σπάρτη, τα Φιλιατρά, το Γύθειο, το Ξυλόκαστρο, την Ακράτα και τη Δημητσάνα.
8-17 Απριλίου 
Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Χιροσίμα, αγάπη μου»: Η κορυφαία γαλλο-ιαπωνική ταινία μεταφέρεται στην ελληνική θεατρική σκηνή12.09.2018

Εκθέσεις

4. Voices of Laments: Βίντεο-εγκατάσταση στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Από τις 12 έως τις 20 Απριλίου το Ινστιτούτο Γκαίτε παρουσιάζει τη βίντεο εγκατάσταση «Voices of Laments», σε καλλιτεχνική διεύθυνση της Stephanie Thiersch, μέρος της παραγωγής «Hello to Emptiness» της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ. Μέσα από την παράδοση του θρηνητικού άσματος συνδέεται οπτικοακουστικό υλικό τεκμηρίωσης από διάφορες περιοχές: στην Ελλάδα το υλικό αυτό καταγράφηκε από τον σκηνοθέτη Σίλα Μιχάλακα, στην Κορέα από τον Kang Kyung-ho και στην Κένυα από τον Kepha Oiro. Οι καλλιτεχνικοί ανταποκριτές δούλεψαν με ερωτήματα που είχαν συναποφασίσει, δημιουργώντας παράλληλα αυτόνομα κέντρα έρευνας και παραγωγής. Η διαρθρωτική προσπάθεια ανάπτυξης διεθνών μοντέλων συνεργασίας επί ίσοις όροις υποστηρίζει την προσέγγιση ενός κοινού παγκόσμιου πένθους.
Διάρκεια έκθεσης: 12-20 Απριλίου 2022
Ωράριο: Δευτέρα – Πέμπτη: 9.00 – 20.00. Παρασκευή: 9.00 – 16.00. Σάββατο: 9.00 – 14.00.
Είσοδος Ελεύθερη
Ινστιτούτο Γκαίτε, Ομήρου 14-16, Αθήνα. Τηλ: 210 3661004. Ε: [email protected].

5. «Ζωγραφικοί Περίπατοι στην Ποίηση του Λόρκα»: Έκθεση του Μάνθου Γαΐτη στην γκαλερί Αργώ

Η γκαλερί Αργώ υποδέχεται στους χώρους της τον Μάνθο Γαΐτη, ο οποίος θα παρουσιάσει την καινούργια του δουλειά, εμπνευσμένη από την ποίηση του Φρεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, με έργα ζωγραφικής κάτω από το γενικό τίτλο «Ζωγραφικοί περίπατοι στην ποίηση του Λόρκα». Αυτή είναι η 9η ατομική του έκθεση, η οποία θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 12 Απριλίου στις 7 το απόγευμα και θα διαρκέσει ως τις 14 Μαΐου 2022.
Εγκαίνια: Τρίτη 12/4, 19:00
Διάρκεια έκθεσης έως 14 Μαΐου 2022 | Η γκαλερί θα παραμείνει κλειστή από τη Μεγάλη Εβδομάδα έως τις 27 Απριλίου.
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή.: 10:00 – 14:00 και 17:00 – 20:00, Σάββατο.: 11:00 – 15:00
Γκαλερί Αργώ, Νεοφύτου Δούκα 5, Κολωνάκι. Τηλ. 210 7249333. Εmail: [email protected]

6. Paradoxical e-Traditions: Ομαδική έκθεση στο P.E.T. Projects

Το P.E.T. Projects παρουσιάζει την ομαδική έκθεση «Paradoxical e-Traditions» σε επιμέλεια της Γεωργίας Λιάπη. Η έκθεση παίρνει ως αφετηρία θέματα που τίθενται στο δοκίμιο της Donna Haraway, «A Cyborg Manifesto», μέσα από το πρίσμα των σημερινών κοινωνικοπολιτισμικών συνθηκών. Έχοντας ως βάση τη συναισθηματική αντίσταση των κοινωνιών να ακυρώσουν δυαδικότητες ή να αποδεχτούν καινοτομίες που μπορεί να αμφισβητούν ότι συνήθως νοείται ως εγγενής παράδοση οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες εφαρμόζουν διαφορετικά μέσα, χρησιμοποιώντας -ότι συνήθως θεωρείται- «παραδοσιακή» πρακτική, όπως το κέντημα και το σχέδιο παρουσιάζοντας τα ως μορφές τέχνης προσαρμοσμένες σε ένα σύγχρονο πλαίσιο παραγωγής και διάδοσης τέχνης, εμπλέκοντας τα με νέα μέσα όπως σύγχρονα και πρώιμα υπολογιστικά γραφικά, ώστε να τονίσουν τις προκλήσεις προσαρμογής στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των σύγχρονων κοινωνιών.
Εγκαίνια: Τρίτη 12/4, 17:00 – 22:00
Διάρκεια έκθεσης: 12 Απριλίου – 25 Μαΐου 2022
Ωράριο: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, 16:00 – 21:00 ή με ραντεβού. 
Είσοδος Ελεύθερη. 
P.E.T. Projects, Κέρκυρας 87, Κυψέλη. Τηλ: 21 1113 7884. Ε: [email protected].

7. Reds: Έκθεση-εγκατάσταση της Φλωρίκας Κυριακοπούλου στο Φουγάρο Art Center στο Ναύπλιο

Στο Φουγάρο Art Center στο Ναύπλιο συνεχίζεται έως και τις 8 Μαΐου 2022, το πολυσύνθετο project της εικαστικού Φλωρίκας Κυριακοπούλου, που απλώνεται σε κλειστούς και αίθριους χώρους. Η Reds εξερευνά με απρόσμενους τρόπους την ενέργεια και δυναμική του κόκκινου. Όλο το Φουγάρο Art Center μετατρέπεται σ’έναν καμβά όπου έργα, αντικείμενα, πίνακες και χώροι συνομιλούν και αλληλεπιδρούν τόσο με τον θεατή όσο και μεταξύ τους. Ο βασικός πυρήνας του project είναι το εικαστικό περιβάλλον που δημιουργήθηκε στη Fougaro Gallery. Η καλλιτέχνης καταργεί το συμβατικό χώρο και τον πραγματικό χρόνο για να βυθίσει τον επισκέπτη σ’έναν εικαστικό μη – τόπο. Για λίγες στιγμές, ο θεατής καλείται να συνδεθεί με έργα καλλιτεχνών της FKPCOLLECTION, όπως ο Stephen Antonakos, ο Γιώργος Λάππας και η Ona B., και να διαπραγματευτεί την αίσθηση που του προκαλούν.
Διάρκεια έκθεσης: 21 Δεκεμβρίου 2021 – 8 Μαΐου 2022
Είσοδος Ελεύθερη | Για τους χώρους και τα ωράρια λειτουργίας δείτε εδώ
Φουγάρο Art Center, Ασκληπιού 98, Ναύπλιο. Τηλ: 27520 47300 και 210 8070523. Ε: [email protected].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠάμπλο Πικάσο: Ο πολύπλευρος καλλιτέχνης μέσα από τα δικά του λόγια12.09.2018

Άλλες εκδηλώσεις

8. Sound of Color #3: Ένα in situ οπτικοακουστικό πρότζεκτ στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Μία φορά το μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης (κιθάρα, εφέ) προσκαλεί στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων μουσικούς και visual artists για να δημιουργήσουν μαζί ένα in situ, οπτικοακουστικό project. Στο τρίτο «Sound of Color» της χρονιάς, αυτοσχεδιάζει με τη Σαβίνα Γιαννάτου (φωνή), τον Δημήτρη Τίγκα (κοντραμπάσο) και τη Ναταλία Μαντά (live visuals).
Τρίτη 12/4, 21:00
Εισιτήριο: 7€ | Προπώληση: viva.gr. Κρατήσεις θέσεων: Τηλ: 213 00 40 496.
Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, Κυψέλη, Αθήνα. Ε: email: [email protected].

9. Ενεργειακές, γεωπολιτικές και κλιματικές κρίσεις – Πώς θα επιτευχθεί η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία;: Συζήτηση από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Στο της κλιματικής αλλαγής και των ενεργειακών και γεωπολιτικών κρίσεων η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει υιοθετήσει την Πράσινη Συμφωνία και έχει θέσει ως στόχο τις μηδαμινές εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050 και τη μείωση των εκπομπών της κατά 55% έως το 2030 σε σχέση με το επίπεδο του 1990. Τι είναι όμως η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία; Πώς μπορούν να υλοποιηθούν αυτοί οι στόχοι και να μη διακινδυνεύσουμε τις χειρότερες εξελίξεις όπως την αποδυνάμωση των οικονομιών και των κοινωνιών μας, την ευρωπαϊκή αποσύνθεση και την περιβαλλοντική και κλιματική καταστροφή; Πώς η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία θα ενισχύσει τις οικονομίες και τις κοινωνίες μας και θα βελτιώσει την υγεία και την ποιότητα ζωής των πολιτών μας; Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνει μια ελληνογαλλική συζήτηση μεταξύ δύοειδικών σε αυτά τα θέματα, στη Γαλλία και στην Ελλάδα αντίστοιχα, τον κ. Marc-Antoine Eyl-Mazzega και την κ. Φοίβη Κουντούρη, με συντονιστή τον δημοσιογράφο ειδικό σε θέματα Ευρώπης, Ρωσίας και ενέργειας, τον κ. Κωστή Γερόπουλο.
Τρίτη 12/4, 19:00
Είσοδος Ελεύθερη
Auditorium Theo Angelopoulos, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31. T: (+30) 210 339 8600. Ε: [email protected].

10. Εκδόσεις Θεμέλιο: Παρουσίαση του συλλογικού τόμου «Τι να Κάνουμε: Σκέψεις για την Επανεκκίνηση της Ριζοσπαστικής Πολιτικής»

Οι εκδόσεις Θεμέλιο διοργανώνουν παρουσίαση του συλλογικού τόμου «Τι να Κάνουμε: Σκέψεις για την Επανεκκίνηση της Ριζοσπαστικής Πολιτικής», την Τρίτη 12 Απριλίου 2022, και ώρα 6.30 μ.μ., στον κήπο του κτηρίου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. Ο αναγνώστης και η αναγνώστρια, αφού περιδιαβεί διαδοχικά σε στρατηγικές μετασχηματισμού, εργαλεία μετασχηματισμού και πεδία μετασχηματισμού, θα μπορέσει να αντιληφθεί τις νέες κατευθύνσεις της ριζοσπαστικής πολιτικής, τα καινούργια πεδία στα οποία αυτή επιχειρεί να απλωθεί, τις ανάγκες στις οποίες επιχειρεί να απαντήσει, τις προτάσεις ριζοσπαστικής πολιτικής, αλλά και τις εντάσεις και τις διαφοροποιήσεις μεταξύ τους.
Τρίτη 12/4, 18:30
Κήπος του κτιρίου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134, Θησείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑStatus Update: Ελίζα Σκολίδη, ηθοποιός12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b