MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Η Αθήνα στο πιάτο: 5 spots στην πόλη με πανέμορφη θέα

Ο καιρός άνοιξε, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν κι εμείς σας προτείνουμε τα πιο όμορφα μέρη στην Αθήνα, για να απολαύσετε τον καφέ ή το φαγητό σας, με θέα όλη την πόλη.

Πράσινη Τέντα, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιο
Πράσινη Τέντα, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιο
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Με τον ουρανό της Αττικής να καθαρίζει από τη σκόνη που μας ταλαιπωρεί τις τελευταίες μέρες και τη μέρα να έχει ήδη ζεστάνει, έφτασε η ώρα να ξεκινήσουμε τις βόλτες μας σε αγαπημένες θέες της πόλης. Είτε πρόκειται για μαγαζιά που βρίσκονται σε λόφους, είτε για τις κλασικές ταράτσες της Αθήνας, το να απολαμβάνεις το γεύμα σου, τον καφέ ή το ποτό σου από ψηλά, “με όλη την Αθήνα πιάτο”, έχει άλλη χάρη. Έτσι, εμείς βρήκαμε και σας προτείνουμε κάποια από τα αγαπημένα μας μαγαζιά με θέα.

Veranda More Than Coffee
Veranda More Than Coffee, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Veranda More Than Coffee, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Ψηλά στην Πλουτάρχου και στη σκιά του λόφου του Λυκαβηττού, δίπλα στο Τελεφερίκ, υπάρχει ένα μικρό γωνιακό μαγαζάκι, μία βεράντα, όπως λέει και το όνομά του, που μας προσκαλεί να υποδεχτούμε μαζί του το πνεύμα της άνοιξης. Θυμίζοντας λίγο κιόσκι, και φέροντας μία αύρα εξοχής, το Veranda More Than Coffee είναι ένα μέρος που θα μας κάνει να ξεχάσουμε πως βρισκόμαστε στην καρδιά της Αθήνας. Σε αυτόν το ειδυλλιακό σημείο, και περιτριγυρισμένοι από φυτά, μπορείτε να απολαύσετε, εκτός από τον καφέ σας, μία μεγάλη ποικιλία χυμών, τσάι και smoothies, american waffles και διάφορα άλλα πιάτα. Σίγουρα ένα πολύ ωραίο μέρος που θα μπορούσατε να συνδυάσετε με μία βόλτα στον Λυκαβηττό, αλλά και στο κέντρο της πόλης.

Περισσότερες πληροφορίες για το Veranda More Than Coffee μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πράσινη Τέντα
Πράσινη Τέντα, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Πράσινη Τέντα, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Με βόλτα στον λόφο του Λυκαβηττού μπορεί να συνδυαστεί και η επόμενη πρότασή μας, η αγαπημένη μας Πράσινη Τέντα. Ανεβαίνοντας, αυτή τη φορά, λίγο παραπάνω στον λόφο, συναντάμε αυτό το πολυ-επίπεδο μαγαζί με μία θέα που εκτείνεται μέχρι τη θάλασσα. Εκεί, σε μία από τις πιο elegant θέες της πόλης, μπορείτε να απολαύσετε από τον πρωινό σας καφέ, μέχρι το βραδινό σας ποτό, ανάμεσα στα δέντρα, στην καρδιά της φύσης,

Περισσότερες πληροφορίες για την Πράσινη Τέντα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ελαίας Γη
Ελαίας Γη, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Ελαίας Γη, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Πηγαίνοντας προς τα βόρεια της πόλης -και πιο συγκεκριμένα στην Κηφισιά- ένα ακόμα μέρος που αγαπάμε να επισκεπτόμαστε ανοίγει την βεράντα του για να υποδεχθεί την άνοιξη. Ο λόγος για το Ελαίας Γη, ένα elegant εστιατόριο που μας παρουσιάζει μία πιο γκουρμέ εκδοχή της ελληνικής κουζίνας, με έμπνευση τα προϊόντα της ελληνικής υπαίθρου. Οι λόγοι για τους οποίους αγαπάμε το συγκεκριμένο μέρος είναι πολλοί: οι υπέροχες γεύσεις του, το φιλόξενο προσωπικό του και, φυσικά, η μοναδική θέα του. Σε μία μεγάλη βεράντα κάτω από τα πλατάνια, με μία αισθητική που θυμίζει κάτι από νησί, μπορείτε να απολαύσετε, μαζί με το φαγητό σας, ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα της Αθήνας, ταξιδεύοντας για λίγο πέρα από τη βαβούρα της πόλης.

Περισσότερες πληροφορίες για το Ελαίας Γη μπορείτε να βρείτε εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 +1 αγαπημένοι κήποι για καφέ και φαγητό στην Αθήνα12.09.2018

Luv N Roll House
Luv N Roll, @aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

Luv N Roll, @aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

Από τη λίστα μας, φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και κάποια από τα αγαπημένα roof της Αθήνας. Πρώτη μας πρόταση αποτελεί το Luv N Roll, ένας πολυχώρος στου Ψυρρή που “συνδυάζει τις καλές και τις εφαρμοσμένες τέχνες”. Πρόκειται για ένα μέρος στο οποίο μπορείς να πας τόσο για να κάνεις το νέο σου τατουάζ, όσο και για να απολαύσεις το φαγητό και το ποτό σου, με μία από τις ωραιότερες ταράτσες του κέντρου της Αθήνας. Όσον αφορά το μενού του μαγαζιού, μπορείτε να βρείτε τα πάντα, από πρωινό καφέ και brunch, μέχρι κυρίως γεύμα, αλλά και ποτό, ανάμεσα σε μία μεγάλη ποικιλία επιλογών.

Περισσότερες πληροφορίες για το Luv N Roll House μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ermou 18
Ermou 18, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Ermou 18, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Παραμένοντας στο κέντρο, αυτή τη φορά λίγο πιο πάνω, στην Ερμού, συναντάμε το Ermou 18, ένα roof με θέα στην Ακρόπολη και ιδιαίτερη αισθητική. Το διαφορετικό με το Ermou 18, είναι πως έχει διαμορφωθεί έτσι, ώστε όλα τα τραπέζια του να εκτείνονται ακτινωτά προς την Ακρόπολη, με αποτέλεσμα όπου και να κάτσει ο επισκέπτης να έχει τη δυνατότητα να βλέπει τη θέα. Ένα ακόμα πράγμα που αγαπάμε πολύ στο συγκεκριμένο μαγαζί, είναι το μπροστινό, χαμηλότερο επίπεδό του, επενδυμένο με χαλικάκια, θυμίζοντας αυλή -μία αυλή που βλέπει κατευθείαν στον Παρθενώνα. Ένα ιδανικό σημείο για να απολαύσετε τον καφέ, το φαγητό ή το ποτό σας.

Περισσότερες πληροφορίες για το Ermou 18 μπορείτε να βρείτε εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑErmou 18: Η νέα ταράτσα της Αθήνας που θα γίνει το καλοκαιρινό μας στέκι12.09.2018

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους με στυλ θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b