MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΌΛΗ

Ermou 18: Η νέα ταράτσα της Αθήνας που θα γίνει το καλοκαιρινό μας στέκι

Ανακαλύψαμε την νέα ταράτσα της πόλης για καφέ, φαγητό και ποτό κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αθήνας, με θέα την Ακρόπολη.

Ermou 18, φωτογραφία: monopoli.gr
Ermou 18, φωτογραφία: monopoli.gr
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Όσοι έχετε μείνει (είτε από επιλογή, είτε από ανάγκη) στην Αθήνα το καλοκαίρι, γνωρίζετε ότι καλοκαίρι στην πόλη χωρίς ταράτσα δεν βγαίνει.

Πέρα από τη μαγική θέα που μας προσφέρουν τόσο απλόχερα οι αγαπημένες μας ταράτσες (μα πόσο όμορφη είναι η Αθήνα από ψηλά;) μάς επιτρέπουν επίσης να ξεφύγουμε λίγο από τη βουή και το χάος, αλλά να πάρουμε και μία δόση δροσιάς -όσο πιο ψηλά, τόσο το καλύτερο.

Έτσι, κάθε καλοκαίρι δεν σταματάμε να αναζητούμε νέες ταράτσες (εδώ θα βρείτε μερικές από τις αγαπημένες μας), ώστε να δούμε την πόλη μας από μία διαφορετική οπτική, και να την ερωτευτούμε ξανά από την αρχή.

Ermou 18, φωτογραφία: monopoli.gr

Ermou 18, φωτογραφία: monopoli.gr

Στην νέα ταράτσα της πόλης για φαγητό και ποτό με την Ακρόπολη στο πιάτο

Αυτή η αναζήτηση μας οδήγησε στο Ermou 18, μία νέα ταράτσα, που άνοιξε μόλις τον Σεπτέμβριο -λόγω των lockdown όμως δεν προλάβαμε να την επισκεφτούμε όσο θέλαμε.

Με το που καλοκαίριασε, λοιπόν, βρήκαμε την ευκαιρία και επισκεφτήκαμε την πανέμορφη αυτή ταράτσα της οδού Ερμού 18. Κρυμμένη σε μία στοά στον πιο εμπορικό δρόμο του κέντρου, μπορεί και να την χάσετε. Αξίζει όμως να αναζητήσετε την πρώτη στοά μετά την οδό Βουλής επί της Ερμού, να ανεβείτε στον 7ο όροφο και να ανακαλύψετε έτσι μία από τις πιο όμορφες ταράτσες, που έχετε δει στην Αθήνα.

Ermou 18, φωτογραφία: monopoli.gr

Ermou 18, φωτογραφία: monopoli.gr

Πρόκειται για μία ταράτσα με μίνιμαλ αισθητική, ξύλινα τραπέζια και ψάθινες λεπτομέρειες που παραπέμπουν φυσικά σε νησί, ενώ το γεγονός ότι βρίσκεται στον 7ο όροφο τού χαρίζει μία θέα “beyond the horizon” σε όλη την Αθήνα.

Φυσικά, η πιο εντυπωσιακή θέα είναι εκείνη του βράχου της Ακρόπολης, η οποία μοιάζει πιο κοντά από ποτέ. Μάλιστα, αν βρεθείτε εκεί κατά το ηλιοβασίλεμα, σας εγγυόμαστε ότι το θέαμα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό.


Και αν αναρωτιέστε με τι θα συνοδεύσετε αυτή την υπέροχη θέα, τότε η απάντηση είναι υγιεινό πρωινό και brunch, πλούσιες δροσερές σαλάτες, αλλά και πιάτα, όπου κυριαρχούν οι μεσογειακές γεύσεις. Οι επιλογές δεν είναι πολλές ομολογουμένως, είναι όλα όμως πολύ προσεγμένα και οι γεύσεις πολύ ισορροπημένες. Και φυσικά δεν ξεχνάμε τα καταπληκτικά καλοκαιρινά cocktails, που ολοκληρώνουν την νησιώτικη διάθεση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαλοκαίρι στην Αθήνα: 5 αγαπημένα bar για καφέ και ποτό… πάνω στη θάλασσα12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ερμού 18, Αθήνα
Τηλέφωνο: 2103311140

Περισσότερα από Going Out
VIMA_WEB3b