MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 19 προτάσεις διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 19-20 Μαρτίου 2022.

Α β γ ώ: Η επιτυχημένη βρεφική παράσταση για 3η χρονιά στη Μουσική Βιβλιοθήκη
Αριστούλα Ζαχαρίου

Θέατρο

1. Α β γ ώ: Η επιτυχημένη βρεφική παράσταση για 3η χρονιά στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Βρέφη από την ηλικία των 10 μηνών έως και παιδιά 3 ετών, θα βιώσουν μια αξέχαστη πολυαισθητική εμπειρία, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα για τους μικρούς-μικρούς θεατές της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής. Η παράσταση «Αβγώ», σε σύλληψη Αντώνη Παπαθεοδούλου – Στέλλας Σερέφογλου, μουσική Κώστα Γάκη – Δημήτρη Αποστολακίδη και σκηνοθεσία Στέλλας Σερέφογλου, έχει ως βασικά εργαλεία τη ζωντανή μουσική και την παραγωγή ήχων που ηχογραφούνται κατά τη διάρκεια της παράστασης (live looping), τη μουσική με το σώμα (body music), τις κλακέτες (tap dancing) και τη μιμική. Στην παράσταση, παρακολουθούμε ένα μικρό ανθρωπάκι, σύμβολο της εμβρυακής ζωής, που αναπτύσσεται και προετοιμάζεται για τον έξω κόσμο μέσα σε ένα αυγό. Στην αρχή, βιώνει τη σχέση του με τη ζωή μέσα από τη μητέρα του. Σιγά σιγά όμως το ανθρωπάκι μεγαλώνει και μαζί με αυτή την εξέλιξη, μεγαλώνει και η αντίληψή του. Όλα τα ερεθίσματα οδηγούν κλιμακωτά και αναπόφευκτα στη στιγμή της απόφασης «θα βγω».
Τελευταίες παραστάσεις: 20 και 27 Μαρτίου, 3, 10 & 17 Απριλίου, 8 & 22 Μαΐου | Κάθε Κυριακή στις 10:30
Εισιτήρια: € 18 ενιαίο (1 συνοδός με 1 παιδί). € 26 ενιαίο (1 συνοδός με 2 παιδιά). € 10 (επιπλέον συνοδός), Προπώληση: ticketservices.gr.
Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα 11521, Τ 210 72 82 778, www.mmb.org.gr, E: [email protected].

2. Ο Μπίντερμαν και οι εμπρηστές, του Μαξ Φρις στο Εθνικό Θέατρο

Φωτογραφία: @MARILENA STAFYLIDOU

Η Εφηβική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζει, από τις 9 Μαρτίου 2022, το κλασικό έργο του Μαξ Φρις«Ο Μπίντερμαν και οι εμπρηστές», σε σκηνοθεσία Σοφίας Βγενοπούλου, στο Θέατρο Rex – Σκηνή «Κατίνα Παξινού». Ένα έργο για όσα αρνούμαστε να αντιμετωπίσουμε –ως ανθρωπότητα, ως κοινωνίες, ως άτομα- για όσα αφήνουμε κλεισμένα στη συλλογική μας σοφίτα. Ένα έργο για τη θέση μας μέσα και απέναντι στον κόσμο και την πραγματικότητα. Ιδιαίτερα όταν αυτή καταλήγει να βγάζει όλο και λιγότερο νόημα. Ένα κλασικό έργο που διερευνά τα θέματα της επιλογής, της, συνείδησης, της  ιδιωτικής και δημόσιας ηθικής, της οικογένειας, του κακού, του πολέμου, της δυσπιστίας προς τον ξένο, της μοίρας, της ιδιοκτησίας, του ταξικού συστήματος. Ένα -κατά τον συγγραφέα- διδακτικό έργο χωρίς δίδαγμα.
Σάββατο 19/3, 20:30 και Κυριακή 20/3, 19:30
Τιμές Εισιτηρίων: 3€ γενική είσοδος | Προπώληση: ticketservices.gr
Εθνικό Θέατρο – Rex – Σκηνή «Κατίνας Παξινού», Oμόνοια 48, Αθήνα. | Ταμεία: 210 3301881-210 3305074 | https://www.n-t.gr/index.php#

3. Ο μαγικός κύκλος ή η ωραιότερη ιστορία του κόσμου και άλλα τέτοια παραμύθια, του Θωμά Μοσχόπουλου στο θέατρο Πόρτα

Το νέο έργο του Θωμά Μοσχόπουλου «Ο μαγικός κύκλος ή η ωραιότερη ιστορία του κόσμου και άλλα τέτοια παραμύθια» παρουσιάζεται για θεατές 5 έως 105 χρόνων στο θέατρο Πόρτα. Μια ιστορία για το θέατρο και μια θεατρική παράσταση για την ιστορία των ανθρώπων, που δεν σταματούν να ξεπερνούν τις δυσκολίες τους, που συνεχώς προσπαθούν να κτίσουν καινούριες βεβαιότητες, όταν χάνουν αυτές που είχαν. Σ’ έναν τόπο έρημο σκοτεινό και άδειο (ή μήπως σε μια άδεια σκηνή θεάτρου;) φτάνουν επτά άνθρωποι ταλαίπωροι, κυνηγημένοι, σκονισμένοι, εξαντλημένοι, πεινασμένοι και κυρίως πολύ πολύ φοβισμένοι. Από τα ρούχα που φορούν, παρότι τώρα σέρνονται κουρελιασμένα, βρώμικα και λίγο αταίριαστα πάνω τους, μπορεί εύκολα να μαντέψει κανείς πως πρέπει κάποτε να έζησαν μεγάλες δόξες.
Σάββατο 19/3, 15:00, Κυριακή 20/3, 11:00 και 15:00 
Τιμές Εισιτηρίων:10€, 8€ ομαδικό (από 10 άτομα και πάνω), 6€ σχολικό (για μαθητικές παραστάσεις). | Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Πόρτα, Μεσογείων 59, Αθήνα. Τηλ.: 210 77 11 333.

4. Θέατρο: «Το Αγόρι με τα Μπλε Μαλλιά» της Ελεάννας Σαντοριναίου στο Θέατρο Φούρνος

Η παράσταση, σε σκηνοθεσία-κείμενο Ελεάννας Σαντοριναίου συνεχίζεται στο θέατρο Φούρνος για 7η χρονιά. Ο Άτρο, από το Ατρόμητος,είναι ένα καλοκάγαθο αγόρι. Είναι πολύ γλυκός και έξυπνος αλλά είναι λίγο δειλός και ντροπαλός και το γεγονός ότι έχει μπλε μαλλιά σε μία πόλη που όλοι έχουν κόκκινα μαλλιά τον κάνει διαφορετικό. Ο καλύτερος του φίλος είναι ο Μέρμπερ, που του είχε χαρίσει η γιαγιά του όταν ήταν μωρό. Όταν ο Άτρο χάνει τον Μέρμπερ στο δάσος των Σχημάτων και των Χρωμάτων, αναγκάζεται για να τον βρει  να ξεπεράσει τους φόβους του.
Κυριακή/20/3, 11:30
Εισιτήριο: 10€ | Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα. Τηλ: 21 0646 0748.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Μπίντερμαν και οι εμπρηστές, του Μαξ Φρις στο Εθνικό Θέατρο12.09.2018

Σινεμά

5. Τα κορίτσια αλλάζουν τον κόσμο: Ολοήμερο φεστιβάλ KinderDocs αφιερωμένο στα κορίτσια στο Μουσείο Μπενάκη

Το KinderDocs παρουσιάζει ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στα κορίτσια, στις 20 Μαρτίου στο Μουσείο Μπενάκη/Πειραιώς 138. Μια γιορτή για όλη την οικογένεια με ταινίες, συζητήσεις, δραστηριότητες και εργαστήρια για παιδιά, εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς. Το φεστιβάλ περιλαμβάνειτέσσερις ζώνες με εννέα ταινίες που μας βάζουν στον κόσμο των κοριτσιών σήμερα. Και θέτουν το ερώτημα: πώς μεγαλώνουμε τα κορίτσια; Πώς ζουν τα κορίτσια; Ποια στερεότυπα και πώς αναπαράγουμε, ακόμα και άθελά μας; Επιπλέον, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις με συζητήσεις και βιωματικά εργαστήρια.
Κυριακή 20 Μαρτίου, 10:00 – 18:30 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Κλείστε τα εισιτήρια σας εδώ
Μουσείο Μπενάκη – Κτίριο Οδού Πειραιώς 138, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου. Τηλέφωνο: 210 345 3111. Email: [email protected] | https://www.benaki.org

Εκπαιδευτικά προγράμματα

6. Δήμος Αθηναίων: Εκπαιδευτικά προγράμματα για όλη την οικογένεια στο πλαίσιο της έκθεσης «Ρεμπέτικο» του ΟΠΑΝΔΑ

Ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο της θεματικής έκθεσης Ρεμπέτικο, πραγματοποιεί δύο δράσεις για όλη την οικογένεια με παιδιά από 6 έως 12 ετών, το Σάββατο 19 Μαρτίου στην Πινακοθήκη και το Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, οι οποίες σχεδιάστηκαν από τους εξειδικευμένους μουσειοπαιδαγωγούς του ΟΠΑΝΔΑ. Ένα εικαστικό ταξίδι από την Σμύρνη έως την περιοχή του Μεταξουργείου!: Μια μουσική εγκατάσταση στον εκθεσιακό χώρο της Πινακοθήκης, γίνεται το μουσικό πλοίο που ξεκινάει από τη Σμύρνη και φτάνει έως την Αθήνα και τον Πειραιά, στις φτωχογειτονιές των προσφύγων και τη μουσική τους. Ρεμπέτικο και καφέ αμάν! Στο Κέντρο Τεχνών: Το  πρωτότυπο  μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα εμπνέεται και προβάλει το ρεμπέτικο τραγούδι. Οι συμμετέχοντες, μέσα από τα έργα που φιλοξενούνται στον εκθεσιακό  χώρο, όπως για παράδειγμα το φιλμ της Μαρίας Τσάγκαρη «The man on the left», έρχονται σε επαφή με το  συγκεκριμένο  μουσικό είδος  και κατανοούν πως  αυτό εικονοποιείται  μέσα από την οπτική των σύγχρονων καλλιτεχνών.
Σάββατο 19 Μαρτίου 2022
Για το αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

7. TRiKiKLO: Τριήμερο πρόγραμμα εικαστικών δράσεων για μικρούς και μεγάλους από το Victoria Square Project

Το Victoria Square Project επανασυστήνει το TRiKiKLO, το πιο αναγνωρίσιμο όχημα του αθηναϊκού κέντρου, βαθιά συνδεδεμένο με τους ανθρώπους του, με ένα τριήμερο πρόγραμμα δωρεάν δράσεων για μικρούς και μεγάλους που θα γεμίσει την πόλη  με τέχνη, νέες ιδέες, ήχους και εργαστήρια. Το TRiKiKLO άνει στάσεις σε πλατείες και πεζοδρόμους, δημιουργεί εφήμερες εστίες διάδρασης και επικοινωνίας, επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση μας με το δημόσιο χώρο και την τέχνη στο κέντρο της Αθήνας. Επιπλέον, φέρνει μαζί του την εικαστική εγκατάσταση της Reddehilos_Collectif MASI (Μαντλέν Ανηψητάκη & Simon Riedler) εμπνευσμένη από την ιστορία του Αθηναϊκού οχήματος και ειδικά σχεδιασμένη στο πλαίσιο του προγράμματος.
18-20 Μαρτίου | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Δωρεάν | Δηλώσεις συμμετοχής εδώ
Victoria Square Project Ελπίδος 13, Αθήνα. Τηλ: 21 3044 2783. Ε: [email protected]. | https://www.victoriasquareproject.gr/

8. Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα Μαρτίου για όλη την οικογένεια

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ διοργανώνει και τον μήνα Μάρτιο ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλη την οικογένεια. Την Κυριακή 20 Μαρτίου, 14.00-14.40 και 15.00-15.40, θα πραγματοποιηθεί η οργανωμένη ξενάγηση δια ζώσης στους φυσικούς χώρους του μουσείου «Ένα ταξίδι από τα αρχαία δίκτυα στο σύγχρονο ψηφιακό κόσμο!» (για παιδιά 10+). Την Κυριακή 20 Μαρτίου, 10:30 π.μ. – 12:00 μ.μ. και 12:30 – 14:00, θα πραγματοποιηθεί η δια ζώσης μουσειοπαιδαγωγική δράση για παιδιά 11-16 ετών, «Γίνε DJ στο Μουσείο!».
Για κρατήσεις θέσεων και περισσότερες πληροφορίες εδώ
Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, Πρωτέως 25, Nέα Κηφισιά. Τηλ: 210 6110299 | www.otegroupmuseum.gr| E-mail: [email protected]

9. Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Εκπαιδευτικά προγράμματα Μαρτίου για όλη την οικογένεια

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει αυτόν τον Μάρτιο μια σειρά δημιουργικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλη την οικογένεια. Την Κυριακή 20 Μαρτίου, 11:30-13:30, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο για παιδιά 2-3,5 ετών «I like to move it, move it!: Αφρικανικά Τύμπανα»: Παρασυρόμαστε από τα αφρικανικά τύμπανα και αφηνόμαστε στον ρυθμό τους. Θα αναπαραστήσουμε τη Γιορτή των Μασκών της Δυτικής Αφρικής, θα παίξουμε αφρικανικά τύμπανα, θα χορέψουμε και θα δούμε εικόνες που θα μας ταξιδέψουν. Μετά το ταξίδι μας θα είμαστε έτοιμοι για να φτιάξουμε τις δικές μας πρωτότυπες αφρικανικές μάσκες. Το Σάββατο 19/3 11:00-13:00 και 14:00-16:00, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο, «Ταξίδια στον χρόνο»: Το Παρίσι και η Belle Époque, με αφορμή το βιβλίο «20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα», του Αντώνη Παπαθεοδούλου. Την Κυριακή 13 Μαρτίου, 11:30-13:30, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήρι για παιδιά 6-10 ετών «Σύγχρονοι καλλιτέχνες και περιβάλλον: Frida Kahlo»: Στο εργαστήριο, μέσα από τα έργα της , θα ταξιδέψουμε στην πανίδα και χλωρίδα του Μεξικού και θα μάθουμε σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της. Μετά από το ταξίδι μας, θα είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε το δικό μας αυτοπορτραίτο και να το γεμίσουμε λουλούδια.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης , Νεοφύτου Δούκα 4, 106 74, Αθήνα | Τ.: (+30) 210 7228321-3 cycladic.gr

10. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Δράσεις για όλη την οικογένεια στο ΚΠΣΙΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει, το Σάββατο 19 Μαρτίου, 17.00-18.00 και 18.30-19.30, το εργαστήριο για παιδιά όλων των ηλικιών με τους συνοδούς τους,  «Zoom in στο ΚΠΙΣΝ: Ανθρώπινα γλυπτά από πηλό»: Σε αυτό το εργαστήριο αντλούμε έμπνευση από γλυπτά γνωστών καλλιτεχνών όπως του Alberto Giacometti. Την Κυριακή 20 Μαρτίου, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για παιδιά 6-12 ετών, «Γνωριμία με το σκάκι». Το εργαστήριο απευθύνεται τόσο σε παιδιά που δεν έχουν καμία επαφή με το σκάκι, όσο και σε παιδιά που γνωρίζουν ήδη τους κανόνες του παιχνιδιού. Τα παιδιά, μέσα από το σκάκι, καλλιεργούν τη στρατηγική σκέψη και την ικανότητα λήψης αποφάσεων με διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο. Σχεδιασμός – Υλοποίηση «Αναγέννηση και Πρόοδος».
Περισσότερες πληροφορίες εδώ
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

11. «Παραμύθια της Άνοιξης»: Online αφήγηση παραμυθιών από την Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση διοργανώνει την Κυριακή 20 Μαρτίου την online παιδική εκδήλωση «Παραμύθια της Άνοιξης». H Λαμπρινή Γιώτη αφηγείται παραμύθια για μικρούς και μεγάλους συνοδεία μουσικής, με αφορμή την Εαρινή Ισημερία. Ανασύρει ιστορίες από το σεντούκι της με τα Κέλτικα, Σκανδιναβικά και Λαπωνικά παραμύθια και μας αφηγείται τραγουδώντας συνοδεία πιάνου και νικελχάρπας λαϊκούς θρύλους από την Σκωτία και την Νορβηγία. Ένα μαγικό σεντούκι από όπου ξεπηδούν ξωτικά, άλογα του νερού, μέλισσες που μιλάνε και γοργόνες…
Κυριακή 20/3, 18:00
Ελεύθερη παρακολούθηση με προεγγραφές.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

12. Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: Εκπαιδευτικά προγράμματα Μαρτίου για παιδιά

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» παρουσιάζει και τον μήνα Μάρτιο ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά. Το Σάββατο 19 Μαρτίου, στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για οικογένειες με παιδιά 4-5 ετών, «Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης»: Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης, ένας φοβερός μαέστρος και τενόρος, έχασε τη χορωδία του και ψάχνει να βρει καινούριους φίλους για να τον βοηθήσουν να ξαναφέρει το χορό και το τραγούδι! Θα ήθελες να είσαι ένας από αυτούς; Την Κυριακή 20 Μαρτίου, στις 16:00, θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για παιδιά 5-8 ετών, «Τι κρύβεται στο δωμάτιο του Βαν Γκογκ;»: Τρυπώνουμε στο «δωμάτιο» του Βαν Γκογκ και γνωρίζουμε έργα που θα μας εμπνεύσουν ώστε να εκφραστούμε κι εμείς σαν κι εκείνον!
Για περισσότερες πληροφορίες εδώ
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος. Τηλ: 212 254 0000. E:[email protected].

13. Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, νέους και ενήλικες στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Θεοχαράκη διοργανώνει στους χώρους του σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους. Την Κυριακή 20 Μαρτίου, 12:00 – 13:00, το δραματοθεραπευτικό παιχνίδι – αισθητηριακή εκπαίδευση για παιδιά 7-12 ετών, «Νικητές δίχως πανοπλία»: Ελάτε να γνωρίσουμε το σώμα μας από την αρχή με θάρρος, χωρίς φόβο και να νιώσουμε και πάλι ασφαλείς. Την Κυριακή 20 Μαρτίου, 16:00 – 17:30, θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο δημιουργικής γραφής «Γράφω, παίζω και δημιουργώ» για παιδιά 8-12 ετών: Τα παιδιά ξεδιπλώνουν τις συγγραφικές τους ικανότητες, αφήνουν την φαντασία τους ελεύθερη, φτιάχνουν τους δικούς τους ήρωες και μεταμορφώνονται σε… μικρούς συγγραφείς.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 &, Μέρλιν 1, Αθήνα. Τηλ: 210 3611206. Ε: [email protected] | https://thf.gr/el/

14. Παραμυθοσάββατα: Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Ένα βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών  που θα εισάγει τους μικρούς μας φίλους στον κόσμο της τέχνης και της δημιουργίας διοργανώνει τον μήνα Μάρτιο το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Γνωστά και αγαπημένα παιδικά βιβλία θα μας ταξιδεύουν κάθε Σάββατο στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Μέσα από ομαδικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι, messy και sensory play αλλά και μοναδικές κατασκευές τα παιδιά έρχονται σε πρώτη επαφή με σύνθετες έννοιες ενώ παράλληλα καλλιεργούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Σάββατο 19 Μαρτίου στις 12:00: «Σ’ ένα βάζο μέσα», της Deborah Marcero: Ένα μαγικό βιβλίο για τη δύναμη των αναμνήσεων και τη µαγεία της φιλίας. Στο εργαστήριο αυτού του Σαββάτου θα γίνουμε και εμείς συλλέκτες και θα μαζέψουμε τις δικές μας ξεχωριστές αναμνήσεις.
Σάββατο 19/3, 12:00
Κόστος Συμμετοχής: 12€ 
Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ (στη συνέχεια θα σας αποσταλούν μέσω email οι τρόποι πληρωμής). Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα. T: 2103250341. E: [email protected].

15. Ίδρυμα Ευγενίδου: Online και δια ζώσης δράσης και εκδηλώσεις για παιδιά

Το Ίδρυμα Ευγενίδου μας καλωσορίζει και τη νέα χρονιά στο φυσικό και διαδικτυακό του χώρο με ένα πρόγραμμα δράσεων για όλες τις ηλικίες. Ενδεικτικά: To Σάββατο 19 Μαρτίου, στις 10:45 και την Κυριακή 20 Μαρτίου, στις 10:45 και στις 16:45, παρακολουθήστε την ψηφιακή παράσταση θόλου για παιδιά «Polaris». Το Σάββατο 19 Μαρτίου, στις 15:00, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο για παιδιά 12-18 ετών «Python 1 – Εισαγωγή στην Python: Μία γλώσσα προγραμματισμού υψηλού επιπέδου». Το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαρτίου, 17:45 και 20:45 παρακολουθήστε την ταινία θόλου (Ηλικίες 6+), «Δεινόσαυροι της Ανταρκτικής: … και το μεταβαλλόμενο περιβάλλον της ακραίας αυτής περιοχής». Την Κυριακή 20 Μαρτίου, στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 5-9 ετών «Μικροί Επιστήμονες – Ανακαλύπτω τον ήχο».
Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Μαρτίου 2022
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα με όλες τις εκδηλώσεις εδώ
Ίδρυμα Ευγενίδου – Πλανητάριο Αθήνας, Λεωφόρος Συγγρού 387, Αθήνα. Τηλέφωνο: (+30) 210 9469600. Ε: [email protected].

16. Xρωματικές διαδρομές στο χώρο: Εργαστήριο ζωγραφικής για παιδιά 6-12 ετών από το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή προσκαλεί τα παιδιά, 6-12 ετών, να λάβουν μέρος στο εργαστήριο ζωγραφικής «Xρωματικές διαδρομές στο χώρο». Σάββατο 19/3 – Alexander Calder: Τρίτης γενιάς γλύπτης ο Αμερικανός Alexander Calder δίνει μία νέα οπτική στη γλυπτική. Για πρώτη φορά σηκώνονται τα γλυπτά από το έδαφος και μπαίνει η κίνηση σε αυτά. Μπορούμε και εμείς να ισορροπήσουμε αυτά τα παιχνιδιάρικα σχήματα σε μια κατάσταση που να κινείται;
Σάββατο 19/3, 10:30 – 12:00
Κόστος μεμονωμένης συμμετοχής: 20€ 
Πληροφορίες/Κρατήσεις: Τηλ: 210-8019975 και email: [email protected].
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, Κασσαβέτη 18, Κηφισιά | https://iett.gr/

17. Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για όλη την οικογένεια από το Μουσείο Κοτσανά

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας «Κώστας Κοτσανάς» παρουσιάζει και τον μήνα Μάρτιο ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και ενήλικες. Το Σάββατο 19 Μαρτίου, 12:30 – 14:00, θα πραγματοποιηθεί το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήρι για παιδιά και οικογένειες, «Το φως στην Αρχαία Ελλάδα!»: Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους αναφορικά με το ρόλο του φωτός στην Αρχαία Ελλάδα, αλλά και να ευαισθητοποιηθούν αναφορικά με τη σημασία του φωτός στη ζωή μας. Την Κυριακή 13 Μαρτίου, 12:00-13:00, θα πραγματοποιηθεί το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά και οικογένειες «Μια βόλτα στο δάσος των Νυμφών!»: Ναϊάδες, Ορεστιάδες, Δρυάδες ή Αμαδρυάδες! Μαζί τους θα μεταφερθούμε στα αρχαία και ιερά δάση με εμβληματικούς σταθμούς το Μαίναλο, τον Παρνασσό, τον Χελμό και τον Όλυμπο.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ
«Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας», Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι. Τηλ: +30 211 4110044. 

18. Ίδρυμα Γουλανδρή: Νέα συναρπαστικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά

Το Ίδρυμα Γουλανδρή υποδέχεται τους μικρούς του φίλους και τον μήνα Φεβρουάριου με μια σειρά νέων συναρπαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Το Σάββατο 19/3, 10:30-12:00, συνεχίζεται το εργαστήρι για παιδιά 5-6 ετών, «Ξέ-πλεξε τον ήρωά σου…», ένα δημιουργικό ταξίδι γνωριμίας με το έργο του François Rouan και τις τεχνικές του πλεξίματος. Το Σάββατο 19/3, 12:30-14:00, συνεχίζεται το εργαστήρι για παιδιά 7-9 ετών, «Στο Μουσείο… κόκκινη κλωστή δεμένη!», εμπνευσμένο από την Συλλογή του Ιδρύματος, με έμφαση στο έργο του François Rouan. Την Κυριακή 20/3 συνεχίζεται το νέο εργαστήριο «Κάτι κινείται… στο Μουσείο!: Εργαστήριο Stop Motion Animation»: 10:30 – 12:30 για παιδιά 9-11 ετών και 13:00 – 15:00 για παιδιά 12-14 ετών.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Αθήνα.  T 210 7252895. E [email protected]. https://goulandris.gr/el/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα κορίτσια αλλάζουν τον κόσμο: Ολοήμερο φεστιβάλ KinderDocs αφιερωμένο στα κορίτσια στο Μουσείο Μπενάκη12.09.2018

Φεστιβάλ

19. Θέατρο Εμπρός: Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους

«Ο Μορμόλης» Θεατρική παράσταση για ανθρώπους από 5 ετών – Ομάδα “Συντεχνία του Γέλιου” – Σκηνοθεσία: Βασίλης Κουκαλάνι- Γιώργος Παλούμπης

Το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός μας προσκαλεί στο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών, μια ανοιχτή πρωτοβουλία καλλιτεχνών ενάντια στον βίαιαο εκφασισμό της κοινωνίας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 20 Μαρτίου 2022. Το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων και δράσεων απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και περιλαμβάνει παραστάσεις, performance, συναυλίες, ομιλίες, παιδικά προγράμματα και άλλες δράσεις.
16-20 Μαρτίου 2022
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων εδώ.
Η Είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη- Θα υπάρχει κουτί οικονομικής συνεισφοράς
Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός (Ρ. Παλαμήδη 2, Ψυρρή) | https://antifaperformingarts.wordpress.com

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b