MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Ο Μπίντερμαν και οι εμπρηστές, του Μαξ Φρις στο Εθνικό Θέατρο

Η Εφηβική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζει το κλασικό έργο του Μαξ Φρις, «Ο Μπίντερμαν και οι εμπρηστές», σε σκηνοθεσία Σοφίας Βγενοπούλου.

Monopoli Team

Η Εφηβική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζει, από τις 9 Μαρτίου 2022, το κλασικό έργο του Μαξ Φρις, «Ο Μπίντερμαν και οι εμπρηστές», σε σκηνοθεσία Σοφίας Βγενοπούλου, στο Θέατρο Rex – Σκηνή «Κατίνα Παξινού».

«Ο Μπίντερμαν και οι εμπρηστές»: Λίγα λόγια για το έργο

Ένα έργο για όσα αρνούμαστε να αντιμετωπίσουμε –ως ανθρωπότητα, ως κοινωνίες, ως άτομα- για όσα αφήνουμε κλεισμένα στη συλλογική μας σοφίτα. Ένα έργο για τη θέση μας μέσα και απέναντι στον κόσμο και την πραγματικότητα. Ιδιαίτερα όταν αυτή καταλήγει να βγάζει όλο και λιγότερο νόημα. Ένα κλασικό έργο που διερευνά τα θέματα της επιλογής, της, συνείδησης, της  ιδιωτικής και δημόσιας ηθικής, της οικογένειας, του κακού, του πολέμου, της δυσπιστίας προς τον ξένο, της μοίρας, της ιδιοκτησίας, του ταξικού συστήματος. Ένα -κατά τον συγγραφέα- διδακτικό έργο χωρίς δίδαγμα. Γιατί, όπως το ονειρευόταν ο Frisch, η απάντηση στο ερώτημα που καίει το έργο, δεν μπορεί να δοθεί παρά μόνο μετά το τέλος της  παράστασης κι από τον καθένα μας  προσωπικά.

«Δεν μπορούμε να είμαστε αξιοπρεπείς άνθρωποι στο σπίτι αγνοώντας τα κακά του κόσμου. Απλά δεν λειτουργεί», σημειώνει ο μεταφραστής της αγγλικής εκδοχής του έργου, Α. Beaton. Κι αυτό μας κάνει να αναρωτηθούμε: ποιο είναι το μεγάλο κακό που αποτυγχάνουμε να αντιμετωπίσουμε σήμερα; Είναι ακόμα τα πυρηνικά όπλα; Είναι η συνεχής καταβύθισή μας σε μια οθόνη, η εξάρτησή μας από τα social media και η διασπορά των fake news; Η αμφισβητίσιμη αλήθεια και ο ταξικός διχασμός; Είναι η καταστροφή του περιβάλλοντός μας, η κλιματική αλλαγή; Είναι η δυστυχία που προκαλέσαμε στον Τρίτο Κόσμο; Είναι η διάβρωση των ελευθεριών μας στο όνομα της ασφάλειας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤρωίλος και Χρυσηίδα, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο Εθνικό Θέατρο12.09.2018

Μέσα σ’ ένα διαχρονικό σκηνικό, Ο Μπίντερμαν και οι εμπρηστές μοιάζουν να ζητούν από το ίδιο το κοινό, εφηβικό και μη, να πάρει θέση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μαξ Φρις
Μετάφραση: Τζούλια Διαμαντοπούλου
Σκηνοθεσία: Σοφία Βγενοπούλου

Σκηνικά: Τίνα Τζόκα
Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου
Φωτισμοί: Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Χορογραφία: Κίνηση: Αντιγόνη Γύρα

Παίζουν: Ασημίνα Αναστασοπούλου, Παναγιώτης Εξαρχέας, Βασίλης Καλφάκης, Μελίνα Κοτσέλου, Αλκιβιάδης Μαγγόνας, Γιώργος Πατεράκης, Κατερίνα Πατσιάνη, Γιώργος Σκαρλάτος, Βασίλης Τρυφουλτσάνης, Αμαλία Τσεκούρα, Αλέξανδρος Τωμαδάκης, Εύα Φρακτοπούλου

Διάρκεια: Διάρκεια: 100΄, χωρίς διάλειμμα
Τιμές Εισιτηρίων: 3€ γενική είσοδος
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 9 Μαρτίου έως 17 Απριλίου 2022
Πληροφορίες: Καθημερινές (για Σχολεία): τηλ. κρατήσεων: 210 - 7001468, εσωτ. 310 | Γενικό Κοινό: Προπώληση: ticketservices.gr.
Παραστάσεις: Σάββατο-Κυριακή: 3€ γενική είσοδος
Βοηθός Σκηνοθετη: Ειρήνη Λαμπρινοπούλου, Κατερίνα Κωνσταντινίδη
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/el/events/?eventid=7187
Πληροφορίες Χώρου: Εθνικό Θέατρο - Rex - Σκηνή «Κατίνας Παξινού», Oμόνοια 48, Αθήνα. | Ταμεία: 210 3301881-210 3305074 | https://www.n-t.gr/index.php#
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b