MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Σαν ρόδο και σαν αίνιγμα, του Άκη Δήμου στο Θέατρο Τόπος Αλλού

Το έργο του Άκη Δήμου, «Σαν ρόδο και σαν αίνιγμα», παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα στο Θέατρο Τόπος Αλλού, σε σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή.

Monopoli Team

Ήταν μια Άννα, θα λένε. Μια τυχαία γυναίκα. Κλειστή, περιφρονημένη απ’ τον άντρα της. Μίλησε μόνο μια φορά, όταν σε κείνον τέλειωσαν τα λόγια. Μια γυναίκα ήσυχη σαν το ρόδο. Κρυφή σαν αίνιγμα…

Στράτφορντ 1616. Λίγο πριν «σβήσουν» τα φώτα της ζωής του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, η γυναίκα του, Αν Χάθαγουεϊ, σαν ρόδο και σαν αίνιγμα ρίχνει φως στη μυστηριώδη συζυγική ζωή τους. Στο έργο «Σαν ρόδο και σαν αίνιγμα» του Άκη Δήμου, η Αν Χάθαγουεϊ για πρώτη φορά σπάει την εκκωφαντική σιωπή της.

Το έργο του Άκη Δήμου παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα στο Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ από 19 Μαρτίου 2022, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20:00 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Υπό της σκηνοθετικές οδηγίες του Νίκου Καμτσή, η σπουδαία ηθοποιός Πέγκυ Σταθακοπούλου με τους κωμικούς και δραματικούς τόνους της, ερμηνεύει τον ρόλο της αφανούς συζύγου του μεγάλου ποιητή. Σε ρόλο ρυθμιστή και τελετάρχη σε χρώμα κόκκινο, ο Γιάννης Ζέρβας.

Ένα ποιητικό σύμπαν σ’ ένα κείμενο που σφύζει από θεατρικότητα, κωμικό και σπαρακτικό, το έργο επιχειρεί με ελευθερία και έμπνευση να φωτίσει την αινιγματική σχέση του Σαίξπηρ και της γυναίκας του Αν Χάθαγουεϊ και έτσι να μάς γνωρίσει μια άλλη ρηξικέλευθη και μυθιστορηματική πλευρά του ποιητή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑιώνια Ανοσία, από τους Patari Project στο Skrow Theater12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Άκης Δήμου
Σκηνοθεσία: Νίκος Καμτσής

Σκηνικά: Μίκα Πανάγου
Κοστούμια: Μίκα Πανάγου
Μουσική: Κώστας Χαριτάτος
Φωτισμοί: Νίκος Καμτσής, Γιάννης Ζέρβας

Παίζουν: Πέγκυ Σταθακοπούλου

Διάρκεια: 70 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 14 ευρώ (κανονικό), 12 ευρώ (φοιτητικό, άνω των 65), 10 ευρώ (άνεργοι, ατέλειες). Προσφορά προπώλησης: 12 ευρώ (για αγορές έως 18/3)
Πληροφορίες: Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/san-rodo-ke-san-enigma/
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Γιάννης Ζέρβας
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ, Κεφαλληνίας 17, Κυψέλη
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b