MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Μετά τον Μπάτμαν το… πάντα!

Μπορεί να σαρώνει αυτή την εποχή τις κινηματογραφικές αίθουσες ο νέος «Batman» αλλά μια 13χρονη καναδοκινεζούλα τον απειλεί.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Πάντα στο κόκκινο

Ο λόγος για το νέο φιλμ της Pixar «Πάντα στο κόκκινο» που πραγματεύεται μια τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης κι έχει πρωταγωνίστρια την 13χρονη Μέι Λέι που κρύβει ένα τέρας μέσα της και κάθε φορά που κάτι την αναστατώνει, εκείνο – ένα τεράστιο κόκκινο πάντα- βγαίνει από την κρυψώνα του! Φυσικά η ταινία είναι βέβαιη εμπορική επιτυχία και θα φέρει πολύ κόσμο στις αίθουσες.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Η μπαλάντα της λευκής αγελάδας

Πολύ καλές περιπτώσεις κι οι υπόλοιπες νέες ταινίες, καλύτερη όλων, ένα ιρανικό δράμα με τίτλο «Η μπαλάντα της λευκής αγελάδας» που καταγράφει με υποδειγματική συνέπεια την δυσμενή θέση της γυναίκας στο θεοκρατικό Ιράν και καταγγέλλει με όλη της τη δύναμη την ισχύουσα θανατική ποινή σε ένα σύστημα όχι μόνο αναχρονιστικό αλλά και διάτρητο σε όλες σχεδόν τις πλευρές του.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Μετά τον Γιανγκ

Από κοντά και το «Μετά τον Γιανγκ» ενός νέου νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη που θα μας απασχολήσει σίγουρα στο μέλλον. Ο Κογκονάντα επιστρατεύει τον έμπειρο στους πειραματισμούς Κόλιν Φάρελ για να αφηγηθεί μια συγκινητική ιστορία από το μέλλον όπου η ζωή ενός ανδροειδούς γίνεται συναρπαστικό μάθημα ανθρωπιάς για τον έκπληκτο πρωταγωνιστή.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Σημείο βρασμού

Στην αντίθετη όχθη το «Σημείο βρασμού» του Φίλιπ Μπαραντίνι καθηλώνει όχι τόσο με τα γευστικά εδέσματα που φτιάχνονται σε ένα γκουρμέ βρετανικό εστιατόριο όσο με τις αγχωτικές κινήσεις της κάμερας που πετυχαίνει σε ένα μνημειώδες σχεδόν μονοπλάνο διάρκειας μιάμισης ώρας να δώσει όλο το στρες και την ένταση που σιγοβράζει σε ένα χώρο υψηλής αισθητικής, δημιουργικότητας αλλά και κινδύνου!
Κριτική και αίθουσες προβολής

River

Τέλος, το ντοκιμαντέρ «River» φαίνεται να απευθύνεται σε περιορισμένο κοινό αλλά είναι βέβαιο ότι όσοι το δουν θα απολαύσουν ένα μαγικό θέαμα από τα μεγαλειώδη ποτάμια του πλανήτη, με εικόνες που κόβουν την ανάσα!
Κριτική και αίθουσες προβολής

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b