MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΟΛΗ

Που θα βρείτε την πιο νόστιμη λαγάνα στην Αθήνα;

Η Καθαρά Δευτέρα έφτασε κι εμείς συγκεντρώσαμε 5 αρτοποιεία της πόλης, που φτιάχνουν την πιο νόστιμη λαγάνα.

author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Η Καθαρά Δευτέρα είναι εδώ και όλοι ετοιμαζόμαστε για το καθιερωμένο οικογενειακό τραπέζι, που θα περιλαμβάνει όλες τις αγαπημένες μας νηστίσιμες λιχουδιές, από χαλβά μέχρι ταραμοσαλάτες. Αυτό που περιμένουμε όμως με περισσότερη λαχτάρα είναι η λαγάνα, το πεντανόστιμο αυτό ψωμί που έχουμε την ευκαιρία να τρώμε μόνο μία φορά τον χρόνο -γι’ αυτό και φροντίζουμε να παίρνουμε πάντα την καλύτερη.

Έτσι, εμείς συγκεντρώσαμε 5 αρτοποιεία της πόλης στα οποία μπορείτε κι εσείς να βρείτε την πιο νόστιμη λαγάνα για ένα αξέχαστο σαρακοστιανό τραπέζι.

Kora Bakery


Από τότε που το Kora Bakery άνοιξε τις πόρτες του πριν από περίπου ένα χρόνο, έχει γίνει το όνειρο κάθε πραγματικού λάτρη του ψωμιού. Στο Kora δεν θα βρείτε κατεψυγμένα αρτοποιήματα ούτε «τυποποιημένο» ψωμί, αφού φτιάχνουν καθημερινά το ψωμί τους με φυσικό προζύμι. Έτσι και η κλασική τους λαγάνα, με λευκό αλεύρι, προζύμι, ταχίνι και σουσάμι, για την Καθαρά Δευτέρα θα είναι ολόφρεσκη. Αν θέλετε να ζήσετε την ολοκληρωμένη εμπειρία, μπορείτε να προμηθευτείτε από το e-shop τους με προπαραγγελία, μία ειδική gift bag με 1 κιλό λαγάνα, ένα μπουκάλι 200ml Ούζο, ταραμοσαλάτα και χαλβά με κακάο.
Παναγιώτου Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαθαρά Δευτέρα: 5 προορισμοί ιδανικοί για το τριήμερο12.09.2018

Φούρνοι Κατσαρός

Όλες οι λαγάνες στους Φούρνους Κατσαρός στη Γλυφάδα φτιάχνονται με προζύμι αργής ωρίμανσης. Στα καταστήματά τους μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία, όπως είναι η κλασική σταρένια λαγάνα με 80% προζύμι, μαστίχα, μαχλέπι και γλυκάνισο, λαγάνα ολικής αλέσεως, λαγάνα ολικής με καρύδια και η υπέροχη σταρένια με ελιά, ντομάτα, πιπεριά πράσινη και κόκκινη -για όσους θέλουν να δοκιμάσουν λαγάνα σε διαφορετική εκδοχή.
Σάκη Καράγιωργα 56
Ελ. Βενιζέλου 28

The Captain’s Bakery


Στο Captain’s στον Άλιμο θα βρείτε ίσως τις πιο πρωτότυπες και διαφορετικές λαγάνες που έχετε ποτέ δοκιμάσει. Συγκεκριμένα εκτός από την κλασική λαγάνα, θα βρείτε ολικής, πολύσπορη καλαμποκιού, μεσογειακή, λαγάνα με ελιά και φυσικά την διάσημη λαγάνα γεμιστή με χαλβά.
Λεωφόρος Καλαμακίου 40-42, Άλιμος

Η Πνύκα

Η Πνύκα είναι ένας από τους πιο ιστορικούς φούρνους στο κέντρο της Αθήνας και γι’ αυτό τον λόγο τον έχουμε τιμήσει πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια. Το ψωμί τους είναι εγγύηση, γι’ αυτό και τους προτιμούμε και για την Καθαρά Δευτέρα, όπου προσφέρουν πεντανόστιμη λαγάνα. Εκτός από την “κλασική”, θα βρείτε και λαγάνα ολικής, ζέας, αλλά και με ντομάτα και βασιλικό.
Πρατίνου 13, Παγκράτι
Πετράκη 24, Σύνταγμα
Τοσίτσα 26, Εξάρχεια

Τάκης, Κουκάκι


Αφήσαμε για το τέλος τον πιο ιστορικό φούρνο στο Κουκάκι, που σύστησε στους Αθηναίους το κουλούρι Θεσσαλονίκης και κάθε Καθαρά Δευτέρα προσφέρει μία από τις καλύτερες λαγάνες της πόλης! Η συνταγή του είναι η κλασική (λευκό αλεύρι, μαγιά, σουσάμι), το αποτέλεσμα όμως είναι μαγικό, γι’ αυτό και κάθε χρόνο σχηματίζονται ουρές έξω από τον “Τάκη” -γι’ αυτό φροντίστε να πάτε από νωρίς, για να εξασφαλίσετε τη λαγάνα σας.
Μισαραλιώτου 14, Κουκάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ6 εστιατόρια για μία ξεχωριστή Καθαρά Δευτέρα12.09.2018

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b