MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

6 εστιατόρια για μία ξεχωριστή Καθαρά Δευτέρα

Η Καθαρά Δευτέρα έφτασε και εμείς σας προτείνουμε 6 εστιατόρια για να την γιορτάσετε με έναν ιδιαίτερο τρόπο, σε όποια μεριά της Αθήνας κι αν βρίσκεστε.

Βασίλαινας, φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς
Βασίλαινας, φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Η Καθαρά Δευτέρα, συνώνυμο της έναρξης της αντίστροφης μέτρησης για το Πάσχα, με τα θαλασσινά, τη λαγάνα και τον χαλβά να κυριαρχούν στο τραπέζι της ημέρας, έφτασε και εμείς σας προτείνουμε 6 εστιατόρια για να γιορτάσετε, σε όποια μεριά της Αθήνας κι αν βρίσκεστε.

Αλεξάνδρα

Τοποθετημένη στο κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στην Πλατεία Αργεντινής Δημοκρατίας, δίπλα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, η Αλεξάνδρα αποτελεί μία ιδανική λύση για όσους θέλουν να γιορτάσουν την Καθαρά Δευτέρα τους στο Κέντρο της Αθήνας. Σε έναν μίνιμαλ χώρο, με το λευκό να κυριαρχεί και να μας θυμίζει κάτι από εξοχή, παρόλο που βρισκόμαστε στην καρδιά της πόλης, η Αλεξάνδρα προσφέρει παραδοσιακές γεύσεις και “οικογενειακή” ατμόσφαιρα με ιδιαίτερη αγάπη στη μεσογειακή κουζίνα. Στο μενού της θα βρείτε τόσο θαλασσινά, όσο και άλλες παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, καθώς και μία ποικιλία κρασιών. Αγαπημένο εστιατόριο που πρέπει οπωσδήποτε να βάλετε στις επιλογές σας για την Καθαρά Δευτέρα, ειδικά αν μένετε στο Κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερες πληροφορίες για την Αλεξάνδρα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ιθάκη

Κατεβαίνοντας προς την παραλία, και πιο συγκεκριμένα στη Βουλιαγμένη, συναντάμε την Ιθάκη, ένα παραθαλάσσιο εστιατόριο με ειδυλλιακή θέα και ιδιαίτερη αισθητική, που μας φέρνει το καλοκαίρι λίγο πιο νωρίς. Παρέα με τον ήχο του κύματος που σκάει και περιτριγυρισμένοι από δέντρα, όσοι επιλέξουν την Ιθάκη για την Καθαροδευτεριάτικη έξοδό τους θα συνδυάσουν το μαγευτικό τοπίο με τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, σε γευστικούς συνδυασμούς-κράματα παράδοσης και σύγχρονων γαστρονομικών προτάσεων.

Περισσότερες πληροφορίες για την Ιθάκη μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μπαρμπουνάκι

Από τη Γλυφάδα, τη Νέα Ερυθραία και τη Νέα Σμύρνη, μέχρι τη Μητροπόλεως το Κολωνακι και το Χαλάνδρι, βρίσκει κανείς το Μπαρμπουνάκι. Ένα ιδανικό μέρος για καλό ψάρι, αλλά και θαλασσινά τόσο για τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου, όσο και συγκεκριμένα για την Καθαρά Δευτέρα. Σε μία αισθητική “στυλάτης ψαροταβέρνας”, το Μπαρμπουνάκι προσφέρει πλήθος επιλογών στους επισκέπτες του, καλώντας τους να δοκιμάσουν ποιοτικό ψάρι και μία ποικιλία γευστικών συνδυασμών γύρω από τον κόσμο των θαλασσινών, εμπνευσμένων από την παράδοση και εμπλουτισμένων με σύγχρονες πινελιές. Δικές μας αγαπημένες προτάσεις το Καπνιστό Φιλέτο Χέλι και τα Λιγκουίνι Θαλασσινών.

Περισσότερες πληροφορίες για το Μπαρμπουνάκι μπορείτε να βρείτε εδώ.

Dopios Athens
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dopios (@dopiosathens)

Δίπλα στην Πραξιτέλους, στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων βρίσκεται το Dopios Athens. Η δροσερή αύρα του και οι εμπνευσμένες από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα γεύσεις του, με μικρές παραλλαγές του αγαπημένου σεφ Χριστόφορου Πέσκια, τραβούν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον του “κοινού” σε αυτή τη σχετικά νέα γωνιά της πόλης. Και αυτή την Καθαρά Δευτέρα ο Dopios θα είναι εκεί και θα σας περιμένει τόσο για να “τσιμπήσετε” έναν μεζέ, όσο και για ένα πιο ολοκληρωμένο νηστίσιμο γεύμα.

Περισσότερες πληροφορίες για το Dopios Athens μπορείτε να βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHot or Not #1: Όσα μας άρεσαν και όσα μας “χάλασαν” αυτή την εβδομάδα12.09.2018

Βασίλαινας

φωτογραφία: Vassilenas

Ο Βασίλαινας, στα 100 και πλέον χρόνια λειτουργίας του σερβίρει αδιάλειπτα το εμβληματικό πιάτο της Καθαράς Δευτέρας, την φημισμένη του Ταραμμοσαλάτα με τη φίνα γεύση και υφή. Πέραν από τις θαλασσινές επιλογές του μενού του, όπως το μοναδικό γιουβέτσι γαρίδας, το ψητό καλαμάρι με φάβα, γλυκόξινο σταμναγκάθι και μελάνι σουπιάς αλλά και την υπέροχη ζεστή χταποδοσαλάτα με φασολάκια, φινόκιο, baby πατάτα και εστραγκόν θα απολαύσετε και μοναδικά Σαρακοστιανά πιάτα που επιμελείται ο σεφ Μάνος Γαρνέλης. Γαρίδες Κοιλάδος, οστρακοειδή, σουπιά, είναι μερικά από τα πιάτα ημέρας που θα βρείτε στο πάντα φιλόξενο στέκι της οδού Βρασίδα και αριθμό 13 (115 28 Αθήνα) στην Πλατεία Μαδρίτης αυτή την Καθαρά Δευτέρα από τις 13.30.

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να κάνετε εδώ καθώς και τηλεφωνικά στο 210 72 10 501.

St. George Lycabettous
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη St. George Lycabettus Hotel (@stgeorge_lycabettus_hotel)

Ακόμα ένα αγαπημένο μέρος για να περάσουμε την Καθαρά Δευτέρα μας αποτελεί το St. George Lycabettous και το εστιατόριο του τελευταίου ορόφου του La Suite Lounge & Le Grand Balcon. Ατενίζοντας από ψηλά τους χαρταετούς της πόλης, από τον λόφο του Λυκαβηττού μέχρι τον Σαρωνικό, θα απολαύσετε τις γευστικές προτάσεις του βραβευμένου σεφ Βασίλη Μήλιου, με μια πλούσια ποικιλία θαλασσινών και σαρακοστιανών γεύσεων. Λαγάνες χειροποίητες, χαλβάς με κανέλλα, τουρσιά και ταραμοσαλάτες, σαλάτες λαχανικών, ντολμαδάκια, γαρίδες, καπνιστός σολομός, χταποδοσαλάτα, μπακαλιάρος τηγανιτός και άλλα πολλά! Ο μπουφές θα λειτουργήσει από τις 12:00 μέχρι τις 16:00, με κόστος 45 ευρώ ανά άτομο και έκπτωση 50% σε παιδιά από 12 ετών και κάτω.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ, κρατήσεις γίνονται στο 210 7416 000, ενώ στο site μας τρέχει και ένας διαγωνισμός για 2 άτομα που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b