MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΗΓΑΜΕ - ΕΙΔΑΜΕ

Hot or Not #1: Όσα μας άρεσαν και όσα μας “χάλασαν” αυτή την εβδομάδα

Η ομάδα του Monopoli κάνει έναν απολογισμό της εβδομάδας που πέρασε: Από ταινίες, σειρές, παραστάσεις, μέχρι και νέα bar και βιβλιοπωλεία που ανακαλύψαμε, αυτά είναι όλα όσα μάς τράβηξαν το ενδιαφέρον.

«Amalia melancholia» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Monopoli Team

Άλλη μια εβδομάδα πέρασε, που οι συζητήσεις στο γραφείο περιστρέφονταν σχεδόν αποκλειστικά γύρω από τα νέα bar, εστιατόρια και χώρους τέχνης που ανακαλύψαμε στην πόλη, τις καλύτερες (και χειρότερες) ταινίες που είδαμε στο σινεμά, τις θεατρικές παραστάσεις που μάς ενθουσίασαν και άλλες που μάς απογοήτευσαν, τις σειρές που είδαμε στην τηλεόραση και γενικότερα τις καλύτερες (και χειρότερες) εμπειρίες μάς από την Αθήνα.

Έτσι, αποφασίσαμε να κάνουμε έναν απολογισμό της εβδομάδας που μόλις πέρασε και να συγκεντρώσουμε όλα όσα μάς τράβηξαν το ενδιαφέρον -είτε με καλό, είτε με κακό τρόπο.

Όσα μας άρεσαν

(+) «Αmalia melancholia» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Αν ο Πειραιάς ακούγεται μακρινός προορισμός, υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος για να πάτε μέχρι εκεί. Η νέα σκηνοθεσία της Ζωής Χατζηαντωνίου «Amalia melancholia» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με πρώτη ύλη τις ανέκδοτες Επιστολές της Βασίλισσας Αμαλίας στον πατέρα της, 1836-1853 έχει συμπυκνωθεί σε έναν, τρόπον τινά, μονόλογο. Η βασίλισσα Αμαλία επανέρχεται στο φως με ένα breakστον συμπαντικό χρόνο και μονολογεί για τα δύο συμβάντα που στιγμάτισαν την ζωή της: Την ατεκνία και στον αντίποδα τη δημιουργία του Εθνικού κήπου.
Με αυτή την αφορμή, παρουσιάζεται ένα πραγματικά υπέροχο, ποιητικό αλλά και σύγχρονο νέο θέατρο που δεν αποχωρίζεται ούτε τη φαντασία μα ούτε και το συναίσθημα. Η Έμιλυ Κολιανδρή στον ομώνυμο ρόλο της Αμαλίας γίνεται μια σπουδαία φορέας όλων των αξιών της παράστασης.
Στέλλα Χαραμή

(+) Μία “ανάσα” από την πόλη στο Tiki Bar
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tiki Bar Athens (@tikibarathens)

Εξωτισμός δίπλα στην Ακρόπολη; Κι όμως! Εγώ τον βρήκα! Στο ναό της εξωτικής φιλοσοφίας, στο Tiki bar Athens όπου η Πολυνησιακή κουλτούρα εισβάλλει σε έναν προσεγμένο, χαλαρό και όμορφο χώρο που συνδυάζει το καλό φαγητό με τα ξεχωριστά κοκτέιλ. Ποιος δεν θέλει, άλλωστε, να κάνει ένα βήμα πιο κοντά στο καλοκαίρι; Από το μενού του Tiki bar λάτρεψα τα tacos με Chorizo και το δροσιστικό αλλά με twist cocktail, Green Bitch. Φυσικά δεν θα μπορούσα να παραλείψω το κατεξοχήν tiki cocktail, Zombie, το οποίο έχει την τιμητική του, και την Pizza Ταρτούφο, μία ωδή στην τρούφα. Plus, αν είστε συντονισμένοι στα social του μαγαζιού, παρακολουθήστε τις συχνές θεματικές βραδιές που διοργανώνει η γεμάτη διάθεση ομάδα του! Φαλήρου 15, Κουκάκι
Ειρήνη Μωραΐτη

(+) Ο υπέροχος “Batman” του Robert Pattinson

Την Πέμπτη επέλεξα να περάσω το βράδυ μου στην πρεμιέρα του «The Batman» -και δεν το μετάνιωσα! Πάντα θέλω να βλέπω πρώτη τα πολυαναμενόμενα blockbuster, αλλά και τις αντιδράσεις του κοινού. Τελικά ήμασταν όλοι καθηλωμένοι. Προσδοκούσα να είναι καλή αλλά τελικά ήταν κι ακόμη καλύτερη. Συνδυάζει το είδος μυστηρίου -τύπου Zodiac- και της δράσης. Κερδίζει αρκετά στοιχήματα με το μεγαλύτερο: αν ταιριάζει ο ρόλος του Batman στον Robert Pattinson. Η απάντηση είναι ένα μεγάλο “ΝΑΙ”! Εξαιρετικός και ο αγνώριστος Colin Farrell ως Penguin αλλά και η Zoe Kravitz ως Catwoman. Η ταινία στέκεται αυτόνομη και για όσους δεν είναι fan των ταινιών κόμικ και σούπερ ηρώων.
Φωτεινή Νικολίτσα

(+) “Hyper Hypo” – Ένα κρυφό διαμάντι για τους λάτρεις του βιβλίου
Φωτογραφία από την επίσκεψη μου στο ιδιαίτερο αυτό βιβλιοπωλείο

Φωτογραφία από την επίσκεψη μου στο ιδιαίτερο αυτό βιβλιοπωλείο

Με αφορμή μία παρουσίαση βιβλίου, βρέθηκα στην οδό Βορέου, ένα μικρό στενό ανάμεσα στις οδούς Αθηνάς και Αιόλου κοντά στο Μοναστηράκι. Προσωπικά δεν είχα βρεθεί ξανά εκεί αν και 10 χρόνια «αθηναία» αλλά τώρα βρήκα έναν λόγο για να ξανά πάω. Και θα τον μοιραστώ, γιατί το καλό πρέπει να το μοιράζεσαι. Είχα διαβάσει για το Hyper Hypo, το νέο αυτό αρτ βιβλιοπωλείο του κέντρου της Αθήνας και τώρα που το είδα κι από κοντά μπορώ να επιβεβαιώσω πως ένας τέτοιος χώρος έλειπε από την πλέον κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα. «Παιδί» ενός στυλίστα κι ενός γραφίστα που ταξιδεύοντας εντόπισαν τι είναι αυτό που τους λείπει πραγματικά κάθε φορά που επιστρέφουν στην Ελλάδα – το Hyper Hypo είναι μια φρέσκια πρόταση ενός χώρου, με βιβλία που θα «μιλούν» για Τέχνη, design, αρχιτεκτονική, μόδα και ποπ κουλτούρα. Τι καλύτερο λοιπον από το να σε βρει ένα ηλιόλουστο πρωινό στο όμορφο κέντρο, με καφέ στο χέρι, να χαζεύεις τα ιδιαίτερα εξώφυλλα βιβλίων που δεν βρίσκεις εύκολα, σε ένα βιβλιοπωλείο με λονδρέζικο βαιμπ; Εγώ προσωπικά δεν έχω καλύτερο.
Ευδοκία Βαζούκη

(+) Η συγκλονιστική “Κατερίνα” στο Θέατρο Αλκυονίς

Γιώργος Νανούρης – Λένα Παπαληγούρα

Ανήκω στους θεατές της «Κατερίνας» της τελευταίας φουρνιάς. Μόλις τώρα, κατάφερα να δω αυτό για το οποίο μιλούσαν όλοι, τα προηγούμενα χρόνια: Το συγκλονιστικό, ειλικρινές και αδυσώπητο πορτραίτο της Κατερίνας, που πάλεψε ολόκληρη τη ζωή της με τη διπολική διαταραχή παρασυρόμενη η ίδια και παρασύροντας τους γύρω της στο γεμάτο πόνο μονοπάτι της νόσου. Καθηλωτική η Λένα Παπαληγούρα στο πως εξωτερικεύει τον τρικυμιώδη ψυχισμό της Κατερίνας. Λιτή και συνάμα υποβλητική σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη. Διαχρονικό διαμαντάκι στη σκηνή του Θεάτρου Αλκυονίς. Μην το χάσετε μέχρι τις 17 Απριλίου, στο Θέατρο Αλκυονίς.
Αριστούλα Ζαχαρίου

(+) Britney Vs. Spears: Ένα απρόσμενα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ

Ήταν τo 2020 όταν έμαθα για πρώτη φόρα ότι η Britney Spears ζει για παραπάνω από μια δεκαετία υπό καθεστώς conservatorship. Αυτό σήμαινε πως μέσω μια δικαστικής απόφασης, η διάσημη τραγουδίστρια δεν μπορούσε να έχει τον έλεγχο σε ζητήματα που αφορούσαν τις οικονομικές της επιλογές, αλλά και την υγεία της. Μιας και τον πλήρη έλεγχο είχε ο πατέρας της τραγουδίστριας, Jamie Spears. Λίγες μέρες πριν, παρακολούθησα ντοκιμαντέρ του Netflix, Britney Vs. Spears, όπου εστιάζει στην ζωή της Britney κατά την διάρκεια του conservatorship. Ένα ντοκιμαντέρ, που παρέχει μια ηχηρή προοπτική για μια γυναίκα όπου καταλήγει να χειραγωγείται και να εξουσιάζεται από την ίδια της την οικογένεια. Το προτείνω ανεπιφύλακτα!
Νικολέτα Ασημακοπούλου

(+) Καλό κρασί και νόστιμο φαγητό στο ωραιότερο στέκι του Ίλιον


Αν αγαπάτε το χαλαρό κρασί και το καλό φαγητό, σας προτείνω τον Αποδιοπομπαίο Τράγο, έναν καφενέ που επισκέφτηκα μέσα στην εβδομάδα και μου έφτιαξε τη διάθεση. Με έδρα του το Ίλιον, στην πλατεία Δασκάλας, ο Τράγος αποτελεί ένα από τα πιο λατρεμένα στέκια της νεολαίας των δυτικών προαστίων και όχι μόνο. Εκτός από την ιδιαίτερη ποικιλία μπύρας που διαθέτει, στον κατάλογο του καφενέ θα συναντήσετε και εξαιρετικά κυρίως πιάτα και ορεκτικά που εμένα με άφησαν κάτι παραπάνω από ικανοποιημένη. Για εμένα, αυτό είναι το πλέον κατάλληλο μέρος για να περάσετε μια ήσυχη, χαλαρή βραδιά με φίλους, ειδικά αν σκοπεύετε να πιείτε και να φάτε καλά, κάνοντας οικονομία. Βρείτε τον Αποδιοπομπαίο Τράγο στην οδό Ευαγγελίστριας 30, Ίλιον
Αγγελική Κατσίκα

(+) Μια βόλτα στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης

Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης Μπενάκη

Στο κέντρο της Αθήνας, σε μικρή απόσταση από την Ακρόπολη, συνάντησα μια μικρή έκπληξη! Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα μέρη που μπορείς να επισκεφθείς για να χαλαρώσεις. Βρίσκεται στο Θησείο, λίγα μέτρα πιο κάτω από τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Πρόκειται για το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης Μπενάκη, στην Αγίων Ασωμάτων 22. Το μουσείο είναι ανοιχτό από τις 10:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα. Μικρό, ζεστό και πολύχρωμο, είναι το μέρος που πραγματικά, θα σου φτιάξει τη διάθεση!Ο χώρος, τα εκθέματα και η διάταξή τους είναι καλαίσθητα και αποπνέουν αρμονία. Στον τελευταίο όροφο θα βρεις ένα από τα πιο όμορφα καφέ της Αθήνας! Τις κρύες ημέρες μπορείς να κάτσεις μέσα και να απολαύσεις την υπέροχη διακόσμηση, ενώ τις θερμές, σε περιμένει μια θέση στη βεράντα, μπροστά από μια μαγευτική θέα…
Αγίων Ασωμάτων 22, Αθήνα. 10:00-18:00
Έυη Μακαριάδου

Και κάτι που… δεν μας άρεσε αυτή την εβδομάδα

(-) Αντίο στο “Κουτουκάκι”
Τα διάσημα κεφτεδάκια της κ. Γιώτας και της κ. Δήμητρας και οι φρέσκες τηγανητές πατάτες-σήμα κατατεθέν στο "Κουτουκάκι" - Φωτογραφία από παλιότερη επίσκεψη

Τα διάσημα κεφτεδάκια της κ. Γιώτας και της κ. Δήμητρας και οι φρέσκες τηγανητές πατάτες-σήμα κατατεθέν στο “Κουτουκάκι” – Φωτογραφία από παλιότερη επίσκεψη

Περπατώντας στο Κουκάκι τη Δευτέρα, με μεγάλη λύπη πρόσεξα ότι κάτι έλειπε από την οδό Βεϊκου. Κάτι που εδώ και πολλά χρόνια μάς είχε χαρίσει τόσες όμορφες στιγμές, που μάλλον γι’ αυτό δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα κατέβαζε ρολά. Κι όμως, το αγαπημένο “Κουτουκάκι”, που έδινε ζωή στην Βεϊκου (οι τυχεροί είχαμε πετύχει και αυθόρμητα live από θαμώνες) έκλεισε μάλλον οριστικά. Αν και μικροσκοπικό, ήταν πάντα ζεστό, ενώ ήταν must προορισμός στο Κουκάκι για μαμαδίστικο φαγητό (από τα χεράκια της κ. Γιώτας και της κ. Δήμητρας). Ίσως οι ιδιοκτήτριες να κουράστηκαν, ίσως να έπεσε θύμα των αλλεπάλληλων lockdown, κανείς δεν ξέρει… Κάθε φορά όμως που ένα ορόσημο μίας γειτονιάς μάς “αφήνει”, δεν γίνεται παρά να λυπηθείς, γιατί αυτά είναι τα μέρη που τελικά διαμορφώνουν την ταυτότητα κάθε γειτονιάς.
Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Περισσότερα από Στην Πόλη
VIMA_WEB3b