MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Ο κος Κόλπερτ, του Ντάβιντ Γκίζελμαν στο μικρό Αργώ

Ο κος Κόλπερτ, του Ντάβιντ Γκίζελμαν, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία της Αγνής Χιώτη από τις 7 Μαρτίου στο μικρό Αργώ.

Monopoli Team

Μια βραδιά με επιτραπέζια παιχνίδια, δύο οικοδεσπότες, δύο καλεσμένους, έναν διανομέα και ένα μπαούλο! Αυτό είναι περίπου «Ο κος Κόλπερτ». Ένα έργο όχι και τόσο απλό, γιατί κάποιοι θα πεθάνουν… Ποιοι θα είναι αυτοί; Να ζήσει κανείς η να μη ζήσει; Και αν ζήσει γιατί να πρέπει άραγε να το κάνει;

Η Σάρα και ο Ραλφ, προσπαθώντας να βρουν το νόημα που έχουν χάσει παίζουν ένα παιχνίδι θανάτου. Μέσα από αστείες και αμήχανες στιγμές, με πιόνια – μαριονέτες τους καλεσμένους τους Εντιτ και Μπάστιαν σκηνοθετούν μια νύχτα που καταλήγει να εξισώνει την βία με εξαγνισμό ψυχής.

Σε κοινωνίες που παραμορφώνονται κάθε μέρα και πιο πολύ, η μοναξιά μετατρέπει τους ανθρώπους σε θηρία που ο ένας θέλει να κατασπαράξει τον άλλον. Ο θάνατος πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας, δεν μας σοκάρει. Οι σχέσεις κρατιούνται από μια λεπτή κλωστή και το μαζί δεν εκτιμάται για τη δύναμη που μας δίνει, αλλά για το συμφέρον που έχουμε μένοντας δίπλα ο ένας στον άλλον. Όταν έχει χαθεί το νόημα, ακόμα και το να κάνεις έναν φόνο φαντάζει απλό και εύκολο.

Λίγα λόγια για τον Ντάβιντ Γκίζελμαν

Ο Ντάβιντ Γκίζελμαν γεννήθηκε στην Κολωνία το 1972. Σπούδασε δραματική γραφή στην Hochschule der Kunste του Βερολίνου. Έχει γράψει και σκηνοθετήσει τα έργα Die Globen και Ernst in Bern. Το ραδιοφωνικό του έργο Blauzeugen κέρδισε το 2000 το βραβείο Der Lautsprecher της Ακαδημίας των Τεχνών. Το 1999 η συμμετοχή του στο “Διεθνές Εργαστήρι” του Royal Court Theatre του Λονδίνου ήταν «Ο κος Κόλπερτ», που έκτοτε ανέβηκε στην Αγγλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Γαλλία κ.ά. Είναι μόνιμος συνεργάτης-συγγραφέας της Schaubuhne του Βερολίνου και του Royal Court Theatre του Λονδίνου.

Λίγα λόγια για την Αγνή Χιώτη

Η Αγνή Χιώτη ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι ηθοποιός -σκηνοθέτρια και σύμβουλος ψυχικής υγείας. Είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής «Θεατρικά Δρώμενα Ίασμος – Βασίλης Διαμαντόπουλος» και έχει κάνει μεταπτυχιακό Στο Playback Theater. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας Repente- Αrts από το 2008 και έχουν ανεβάσει τις εξής παραστάσεις (σε δικά της κείμενο και σκηνοθεσία): «Ποπ Κορν» στα Θέατρα Bios και Άβατον και «6», μια διασκευή βασισμένη στο θεατρικό έργο «Έξι πρόσωπα ζη-τούν συγγραφέα» του Λ. Πιραντέλο, στο Θέατρο «Θησείον».

Τα τελευταία χρόνια είναι εισηγήτρια σεμιναρίων βασισμένα στη θεατρική μέθοδο του Playback Τheater σε διάφορους χώρους όπως το Art Noir , το Θέατρο των Αλλαγών κ.α. καθώς και τμημάτων παιδικής και εφηβικής δημιουργικής απασχόλησης και τμημάτων προετοιμασίας υποψηφίων για καλλιτεχνικά σχολεία, δραματικές σχολές και για ακροάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗμέρα Κυρίου, του Γιάννη Τσίρου στο Θέατρο Σταθμός12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ντάβιντ Γκίζελμαν
Μετάφραση: Αλέξανδρος Κοέν
Σκηνοθεσία: Αγνή Χιώτη

Σκηνικά: Μαρία Φιλίππου
Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου, Στεφανία Λυμπεροπούλου
Μουσική: Αναστασία Μανιάτη
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Χορογραφία: Μαρία Δελετζέ

Παίζουν: Καλή Δάβρη, Κυριάκος Μαρκάτος, Ευγενία Παναγοπούλου, Θεόφιλος Μανόλογλου, Σταμάτης Μπάκνης

Διάρκεια: 80’
Τιμές Εισιτηρίων: 13€
Πληροφορίες: Προπώληση: viva.gr
Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Ελένη Τσακιλτζή
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Αργώ, Ελευσινίων 13-15, Αθήνα
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b