MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022.

50 χρόνια Γιατροί Χωρίς Σύνορα: 50 χρόνια δράσης σε μια έκθεση φωτογραφίας στο Μέγαρο Μουσικής - Τελευταία Ημέρα
Αριστούλα Ζαχαρίου

Κινηματογράφος

1. Μπλε Δευτέρες: Νέος κύκλος θεματικών προβολών στον κινηματογράφο Ανδόρα

«Συνώνυμα» (Nadav Lapid, Γαλλία-Ισραήλ, 2019 )

Ο κινηματογράφος Ανδόρα κάνει τις Δευτέρες μας πιο ζεστές με τις «Μπλε Δευτέρες», ένα νέο κύκλο θεματικών προβολών στην πόλη. Κάθε Δευτέρα τρεις προβολές ταινιών θα απαρτίζουν μια θεματική. Για τον Φεβρουάριο θα προβληθούν ταινίες με θεματικές: Girlpower με γυναίκες ηρωίδες που κάνουν θραύση στο πέρασμα τους, Α/Μ με σύγχρονες αφηγήσεις σε ασπρόμαυρη ατμόσφαιρα κλασσικού, Φανταστικό σινεμά σε τρεις εκδοχές του, και Young & restless, με τη νεότητα σε πρώτο πλάνο. Δευτέρα 28/02 – Θεματική: «Young & restless»: 17.30 – «Μεκτούμπ, Αγάπη μου» (Abdellatif Kechiche, Γαλλία, 2017). 20.30 – «Συνώνυμα» (Nadav Lapid, Γαλλία-Ισραήλ, 2019 ). 22.30 – «Ποίηση Χωρίς Τέλος» (Alejandro Jodorowsky , Γαλλία-Χιλή, 2016).
Εισιτήρια: Προπώληση Viva: 3€ και Ταμείο: 5ε, Ημερήσιο: 8€.
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒίκινγκ – Βαλχάλα: Όσα πρέπει να ξέρουμε για τη συναρπαστική σειρά του Netflix12.09.2018

Εκθέσεις

2. 50 χρόνια Γιατροί Χωρίς Σύνορα: 50 χρόνια δράσης σε μια έκθεση φωτογραφίας στο Μέγαρο Μουσικής – Τελευταία Ημέρα

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα γιορτάζουν 50 χρόνια ζωής και δράσης σε όλο τον κόσμο με την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Μαρτυρίες – Βλέμματα», 1971 – 2021: Γιατροί Χωρίς Σύνορα και Magnum, 50 χρόνια στο πεδίο, η οποία φιλοξενείται στον περίβολο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Η 50ή επέτειος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα αποτελεί ευκαιρία για μια αναδρομική φωτογραφική έκθεση που αποτυπώνει μέσα από τον φακό του πρακτορείου Magnum Photos τους πιο σημαντικούς σταθμούς της ιστορίας τους. Με την έκθεση αυτή θυμίζουν μερικές από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις, τη μαρτυρία και τη δράση τους από το 1971 έως σήμερα, με ένα αποτέλεσμα εξίσου αφηγηματικό όσο και οπτικό.
Καθημερινά, έως 28 Ιανουαρίου 2022
Περίβολος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

3. Télésculpture & Μαγνητικό Aνάγλυφο: Δύο έργα του διάσημου γλύπτη Takis στο ΚΠΙΣΝ – Τελευταία Ημέρα

Télésculpture & Μαγνητικό Aνάγλυφο: Δύο έργα του διάσημου γλύπτη Takis στο ΚΠΙΣΝ – Τελευταία Ημέρα

Δύο έργα του διάσημου γλύπτη Takis παρουσιάζονται για λίγες μόνο μέρες στην Υποδοχή του ΚΠΙΣΝ για την επέτειο των 5 χρόνων. Τα Télésculptures είναι τα πρώτα έργα στα οποία ο γλύπτης Takis εισάγει το στοιχείο του μαγνητισμού και των μαγνητικών πεδίων στην τέχνη του. Ανοίγοντας νέους ορίζοντες στη γλυπτική, εφεξής εξερευνά, πειραματίζεται και καθιστά ορατές όλες τις αόρατες δυνάμεις της φύσης με επίκεντρο τη μαγνητική δύναμη.
Διάρκεια έκθεσης έως 28 Φεβρουαρίου 2022
Ωράριο: 06:00 – 24:00
Είσοδος Ελεύθερη
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

4. «Qengjat e Vegjel»: Ατομική έκθεση της Ντορέιντα Τζόγκου στο Ergo Collective

Η εικαστικός Ντορέιντα Τζόγκου παρουσιάζει μία πτυχή του βιωματικού και πολυδιάστατου έργου της «Qengjat e Vegjel» (μτφ. Τα Μικρά Αρνάκια) που δανείζεται τον τίτλο του από ένα παραδοσιακό αλβανικό παιδικό τραγούδι. Το έργο της Τζόγκου περιλαμβάνει γλυπτικές εγκαταστάσεις και βίντεο που συνομιλούν μεταξύ τους συνθέτοντας μία συναισθηματική αφήγηση μνήμης και αποχαιρετισμού. Ταξιδεύοντας στο χωριό Σελενίτσα στη νοτιοδυτική Αλβανία όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, η Τζόγκου δημιουργεί έργα με υλικά όπως η πίσσα που παράγεται στο μεταλλείο του χωριού, το οποίο αποτελεί τη βασική πηγή πόρων απαραίτητων για την επιβίωση της τοπικής κοινότητας.
Διάρκεια: 26/2-6/3
Ωράριο: Καθημερινά 19:00-22:00
Είσοδος Ελεύθερη
Ergo Collective space, Αιγιήδων 31, Κάτω Πετράλωνα, Αθήνα. Ε: [email protected].

5. Θεόφιλος – Ο Τσολιάς της Ζωγραφικής: Έκθεση αφιερωμένη στον εμβληματικό ζωγράφο στο Ίδρυμα Θεοχαράκη – Τελευταία Ημέρα

Το Ίδρυμα Θεοχαράκη παρουσιάζει την έκθεση «Θεόφιλος. Ο Τσολιάς της Ζωγραφικής»Ενενήντα έξι πολύτιμα έργα του Θεόφιλου, δανεισμένα από τις συλλογές του Μουσείου Θεόφιλου-Δήμου Μυτιλήνης, της Εθνικής Πινακοθήκης, της Α.Σ.Κ.Τ., της Βουλής των Ελλήνων, της Alpha Bank, του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου, της Εταιρίας Λεσβιακών Μελετών και από τους συλλέκτες κ. Ευάγγελο και κ. Κατίγκω Αγγελάκου, κ. Ευάγγελο Μυτιληναίο, κ. Μπάμπο και κ. Άντζελα Οικονομίδη, κ. Μαρίνα Ηλιάδη, κ. Μανώλη Περατικό και άλλους, ολοκληρώνουν τη φυσιογνωμία της μεγάλης αυτής έκθεσης, αφιερωμένης στον εμβληματικό αυτό ζωγράφο.
Διάρκεια έκθεσης: 10 Νοεμβρίου 2021 έως 28 Φεβρουαρίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή 10:00-18:00, Πέμπτη 10:00-20:00
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 &, Μέρλιν 1, Αθήνα. Τηλ: 210 3611206. Ε: [email protected] | https://thf.gr/el/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌταν η Αθηνά συνάντησε το Δόρυ της στο Μουσείο του Παλέρμο12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b