MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Βίκινγκ – Βαλχάλα: Όσα πρέπει να ξέρουμε για τη συναρπαστική σειρά του Netflix

Με τη νέα προσθήκη του Netflix, το Βίκινγκ: Βαλχάλα, ετοιμαζόμαστε να ξανά ταξιδέψουμε στον συναρπαστικό κόσμο των Βίκινγκ και της ιστορίας τους.

Βίκινγκ: Βαλχάλα. Photo Credits: Netflix
Βίκινγκ: Βαλχάλα. Photo Credits: Netflix
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Η πρώτη σεζόν του Βίκινγκ: Βαλχάλα, spinoff της επιτυχημένης σειράς του History Channel, Vikings, προσγειώθηκε αυτή την Παρασκευή στο Netflix με τα οκτώ επεισόδιά της να μάς υπόσχονται ένα binge watching στον μυστηριώδη και συναρπαστικό κόσμο των Βίκινγκ. Η νέα αυτή σειρά του Netflix έχει ήδη ανανεωθεί για ακόμα 2 σεζόν 8 επεισοδίων η κάθε μία, προσφέροντας στους λάτρεις της σκανδιναβικής ιστορίας μία ακόμα ευκαιρία να «βουτήξουν» στον κόσμο της.

Το Βίκινγκ: Βαλχάλα είναι το νέο πρωτότυπο ιστορικό δράμα του Netflix, που δημιουργήθηκε από τον Μάικλ Χιρστ, σκηνοθέτη και της αρχικής σειράς. Οι φανς των Vikings θα έχουν την ευκαιρία να… ξανά θυμηθούν τα παλιά, καθώς τα γυρίσματα έχουν πραγματοποιηθεί στην Ιρλανδία, στο ίδιο στούντιο, με το σκηνικό να μάς ταξιδεύει στο θρυλικό Κάτεγατ, το πιο μεγάλο και εμπορικό λιμάνι της εποχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMurderville: 10 λόγοι για να δείτε την νέα σειρά του Γουίλ Άρνετ με τους ξεκαρδιστικούς guest stars12.09.2018

Όσα πρέπει να ξέρουμε για το Βίκινγκ: Βαλχάλα
Photo Credits: Netflix

Photo Credits: Netflix

Τοποθετημένο πάνω από 100 χρόνια μετά τα γεγονότα της τελευταίας σεζόν της σειράς του History Channel, το τέλος της εποχής των Βίκινγκ πλησιάζει πολύ γρήγορα, καθώς το Βασίλειο της Αγγλίας δεν φαίνεται να πτοείται από τις επιδρομές και τις επιθέσεις των Σκανδιναβών αντιπάλων του.

Μετά τον θάνατο του βασιλιά Εδουάρδου του Ομολογητή, τρεις άρχοντες διεκδικούν τον θρόνο, αλλάζοντας για πάντα το μέλλον της Αγγλίας και φυσικά την θέση των Βίκινγκ μέσα σε αυτό. Οι Βίκινγκ έχουν πλέον κατακτήσει το μεγαλύτερο μέρος της Αγγλίας και τη Νορμανδία, γράφοντας την δική τους ιστορία. Όμως οι συγκρούσεις μεταξύ χριστιανών και παγανιστών καλά κρατούν, μόνο που πλέον οι χριστιανοί είναι αυτοί που κερδίζουν έδαφος, την ίδια στιγμή που όλο και περισσότεροι Βίκινγκ βασιλιάδες προσηλυτίζονται στον χριστιανισμό.

Ο Σαμ Κόρλετ ως Λέιφ Έρικσον. Photo Credits: Netflix

Ο Σαμ Κόρλετ ως Λέιφ Έρικσον. Photo Credits: Netflix

Συγκεκριμένα, μεταφερόμαστε στις αρχές του 11ου αιώνα, όπου θα γίνουμε μάρτυρες αρκετών θρυλικών περιπετειών με πρωταγωνιστές κάποιους από τους πιο γνωστούς Βίκινγκ που έζησαν ποτέ, όπως ο Λέιφ Έρικσον, ο βασιλιάς Χάραλντ Γ΄ της Νορβηγίας και φυσικά ο βασιλιάς Γουλιέλμος Α΄ της Αγγλίας, ο Κατακτητής. Αυτοί οι χαρακτήρες έρχονται για να μας θυμίσουν την ζοφερή σκανδιναβική ιστορία και να αγωνιστούν για μία θέση σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει και τους απειλεί με αφανισμό.

Εκείνη την εποχή, οι εντάσεις μεταξύ των Βίκινγκ και των ηγεμόνων της Αγγλίας φτάνουν στα όριά τους, με τον βασιλιά Έθελρεντ του Ουέσσεξ να κατασφάζει οικογένειες Βίκινγκ που ζουν στην χώρα του, σε μία προσπάθεια να απαλλάξει την Αγγλία από τους εχθρούς της. Όταν η γενοκτονία αυτή καταφτάσει στα αυτιά του βασιλιά Κνούτου της Δανίας, η εκδίκηση θα είναι πλέον μονόδρομος και ξεκινούν οι περιπέτειες για τους δύο πρωταγωνιστές, τον Λέιφ και τη Φρέιντις.

Οι χαρακτήρες που θα μάς απασχολήσουν:
  • Ο Σαμ Κόρλετ ως Λέιφ Έρικσον, ένας Γροιλανδός θαλασσοπόρος εξερευνητής, γιος του Έρικ του Κόκκινου και τρομερός πολεμιστής.
Η Φρίντα Γκούσταβσον ως Φρέιντις Ερικσντότερ. Photo Credits: Netflix

Η Φρίντα Γκούσταβσον ως Φρέιντις Ερικσντότερ. Photo Credits: Netflix

  • Η Φρίντα Γκούσταβσον ως Φρέιντις Ερικσντότερ, την ετεροθαλή αδερφή του Λέιφ, ατρόμητη πολεμίστρια των Βίκινγκ και αμετανόητη παγανίστρια.
  • Ο Λίο Ζούτερ ως βασιλιάς Χάραλντ Γ’ της Νορβηγίας, ένας από τους τελευταίους αιμοδιψείς για εξουσία Βίκινγκ.
  • Ο Γιόχανες Χάουκουρ Γιόχανεσον ως Όλαφ Β’ της Νορβηγίας, ο μεγαλύτερος ετεροθαλής αδερφός του βασιλιά Χάραλντ και ένας από τους πιο αδυσώπητους Βίκινγκ.
Ο Μπράντλεϊ Φρίγκαρντ ως βασιλιάς Κνούτος. Photo Credits: Netflix

Ο Μπράντλεϊ Φρίγκαρντ ως βασιλιάς Κνούτος. Photo Credits: Netflix

  • Ο Μπράντλεϊ Φρίγκαρντ ως βασιλιάς Κνούτος, ο σοφός και δίκαιος βασιλιάς της Δανίας και ηγέτης των Βίκινγκ
  • Η Λάουρα Μπερλίν ως Έμμα της Νορμανδίας, η νεαρή, φιλόδοξη και πανέξυπνη βασίλισσα της Δανίας, της Νορβηγίας και της Σουηδίας.
  • Ο Ντέιβιντ Όουκς ως Γκόντουιν του Ουέσσεξ, ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους της Αγγλίας του 11ου αιώνα και πολυμήχανος σύμβουλος του Βασιλιά της Αγγλίας.
Η Καρολίν Χέντερσον ως Τζαρλ Χαακόν. Photo Credits: Netflix

Η Καρολίν Χέντερσον ως Τζαρλ Χαακόν. Photo Credits: Netflix

  • Η Καρολίν Χέντερσον ως Τζαρλ Χαακόν, ικανότατη πολεμίστρια και σοφή ηγέτης του Κάτεγκατ, η οποία θα γίνει μέντορας της Φρέιντις.
  • Η Πολιάνα Μάκιντος ως η φιλόδοξη βασίλισσα Έλφγκιφου του Νορθάμπτον, η οποία με τη γοητεία της για όπλο προσπαθεί να ανελιχθεί στην εξουσία.
  • Ο Ασμπγιόρν Κρογκ Νίσεν ως Τζαρλ Κόρε, ο οποίος αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την μέχρι τότε επικρατούσα παγανιστική λογική.

Η νέα σειρά που θα μάς ταξιδέψει στον 11ο αιώνα

Πάντα με γνώμονα την σκανδιναβική μυθολογία, το Βίκινγκ: Βαλχάλα θα μείνει όσο πιο πιστό γίνεται στα ιστορικά γεγονότα, χωρίς να χάνει όμως την κινηματογραφική του μαγεία. Παρόλο που οι σειρές συνδέονται, το σημαντικό είναι πως ο τηλεθεατής δεν χρειάζεται να έχει γνώσεις πάνω στην σκανδιναβική ιστορία ή σε όσα πραγματεύονται οι προηγούμενες σεζόν του Vikings.

Μένει να δούμε τους χαρακτήρες που θα επιστρέψουν από την αρχική σειρά, αλλά και αν το ταξίδι αυτό στην ιστορία θα καταφέρει να μάς καθηλώσει, όπως το κατάφερε με επιτυχία για έξι ολόκληρες σεζόν το Vikings. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι γνώστες της σκανδιναβικής ιστορίας, θα λατρέψουν και αυτή τη σειρά, ενώ οι υπόλοιποι θα έχουν μία ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον συναρπαστικό κόσμο των Βίκινγκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑArchive 81: Η νέα σειρά τρόμου του Netflix που θα σας καθηλώσει12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b