MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022.

Flora Mirabilis: Ατομική έκθεση της Πένης Μαναβή στην Art Appel Gallery
Αριστούλα Ζαχαρίου

Κινηματογράφος

1. Φεβρουάριος με Ξεχωριστές Μικρού Μήκους Ταινίες στον Κινηματογράφο Ανδόρα

Ελληνικές μικρού μήκους ταινίες ταλαντούχων νέων σκηνοθετών προβάλλονται και τον Φεβρουάριο στον κινηματογράφο Ανδόρα πριν τη μεγάλη μήκους ταινία της διανομής. Ένα οικογενειακό μπάνιο στην παραλία μια  ηλιόλουστη καλοκαιρινή μέρα, εξελίσσεται εντελώς απρόοπτα. Μια διαδρομή σε ένα ασφυκτικά γεμάτο λεωφορείο αποκτά ερωτικές διαστάσεις. Την ημέρα των γενεθλίων του, ένας απόμαχος ναυτικός αναλογίζεται πώς θα ήταν η ζωή του αν είχε πάρει άλλες αποφάσεις. Μια επέμβαση κι ένα νεογέννητο μωρό αλλάζουν τις ισορροπίες σε μια  οικογένεια. Από Πέμπτη 17/2 και όλη την εβδομάδα που ακολουθεί, προβάλλεται το «Dakar» του Στέλιου Μωραϊτίδη (12’). Εύφημος Μνεία στο 43ο Φεστιβάλ Δράμας (2020).
Κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας) στις 17:30
Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τις ταινίες στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Θόδωρος Κάλβος12.09.2018

Εκθέσεις

2. Flora Mirabilis: Ατομική έκθεση της Πένης Μαναβή στην Art Appel Gallery

Η  Art Appel Gallery παρουσιάζει, από τις 22 Φεβρουαρίου έως τις 19 Μαρτίου 2022, την ατομική έκθεση της Πένης Μαναβή με τίτλο «Flora Mirabilis», σε επιμέλεια Μάνου Στεφανίδη. Σημείωμα του επιμελητή και ιστορικού τέχνης: «(…)Η Πένη Μαναβή με τις συχνά περίπλοκες και πολυεπίπεδες συνθέσεις της και τα “άνθη του καλού” προσκαλεί τον θεατή σ’ ένα ταξίδι ανάμεσα σε χρώματα και εικόνες απολεσθέντων παραδείσων. Με τροπικά φυτά και κάκτους ερημικούς. Με την υπόσχεση του νερού, ή και του ονείρου, που τελικά δεν εκπληρώνεται(…)».
Εγκαίνια: Τρίτη 22/2, 18:00 – 23:00
Διάρκεια Έκθεσης: 22 Φεβρουαρίου – 19 Μαρτίου 2022
Ωράριο: Τρίτη έως Παρασκευή 15:00 – 20:00 και Σάββατο 11:00 – 15:00.
Είσοδος Ελεύθερη
Art Appel Gallery, Νεοφύτου Βάμβα 5, Αθήνα. Τηλ: 211 11 540 30. Ε: [email protected]

3. | 5 Χρόνια ΚΠΙΣΝ: Τα τυπογραφεία της Ελληνικής Επανάστασης: Έκθεση στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ), σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Τα τυπογραφεία της Ελληνικής Επανάστασης». Τα τυπογραφεία από το 1821 έως το 1827 υπηρετούν ποικιλοτρόπως τους σκοπούς της Επανάστασης παρά τις δυσκολίες σε θέματα τόσο τεχνικού εξοπλισμού όσο και ανθρώπινου δυναμικού. Σαράντα τέσσερα μικρά κατά το μάλλον ή ήττον βιβλία, επτά εφημερίδες και τουλάχιστον διακόσια είκοσι μονόφυλλα αποτελούν την παραγωγή των τυπογραφείων αυτών. Αντιπροσωπευτικά δείγματά τους, προερχόμενα από τις συλλογές της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, παρουσιάζονται σε συνεργασία με το ΚΠΙΣΝ, αναδεικνύοντας τον ρόλο που διαδραματίζει η τυπογραφία στα κρίσιμα εκείνα χρόνια. Παράλληλα, διοργανώνεται έκθεση με τίτλο «Η επιρροή του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού στη διαμόρφωση του νέου Ελληνικού Κράτους».
Διάρκεια Έκθεσης: Από 29 Δεκεμβρίου 2021 έως 27 Φεβρουαρίου 2022
Ωράριο: Καθημερινά 09:30 – 20:00.
Είσοδος: Ελεύθερη | Περισσότερες εκδηλώσεις και αναλυτικό πρόγραμμα για τα 5 χρόνια ΚΠΙΣΝ εδώ
Αίθριο 4ου ορόφου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΚΠΙΣΝ), Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τ. 2130 999 700 | https://www.nlg.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ9o Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων: Έρχεται στη Στέγη με έξι πρωτότυπα έργα και δύο installations12.09.2018

Άλλες Εκδηλώσεις

4. | 5 χρόνια ΚΠΙΣΝ: Πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων και δράσεων για πέντε ημέρες

Με αφορμή τη συμπλήρωση 5 χρόνων από την παράδοσή του στην Ελληνική Πολιτεία, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζει ένα πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων και δράσεων 19 έως 23 Φεβρουαρίου – με την καλλιτεχνική συνεργασία του Κωνσταντίνου Ρήγου. Gandini Juggling | 4×4 – Ephemeral Architectures: Με αφορμή τον εορτασμό των 5 χρόνων οι Gandini Juggling επιστρέφουν στο ΚΠΙΣΝ για δύο συναρπαστικές παραστάσεις στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, την Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου. Στο «4×4: Ephemeral Architectures» τέσσερις ζογκλέρ και τέσσερις χορεύτριες μοιράζονται την ίδια σκηνή και δημιουργούν μια υβριδική παράσταση τσίρκου και σύγχρονου χορού που εξερευνά τα όρια του χώρου και ιχνηλατεί τα μονοπάτια μίας φαντασιακής αρχιτεκτονικής.
Περισσότερες εκδηλώσεις και αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

5. 11ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Για την ενδέκατή του χρονιά, το Φεστιβάλ παρουσιάζει ζωντανά τέσσερις παραστάσεις έργων Ισπανών συγγραφέων με τις θεματικές να προσεγγίζουν επίκαιρα κοινωνικά φαινόμενα και να αγγίζουν ευαίσθητες συναισθηματικές χορδές, αποτυπώνοντας συχνά τα διλήμματα που προκύπτουν από τις δυσκολίες της καθημερινής διαβίωσης. Κατά την διάρκειά του, οι συγγραφείς των θεατρικών έργων που έχουν επιλεγεί να παρουσιασθούν, Νταβίντ Ντεσόλα και η Μάρτα Μπουτσάκα παραβρίσκονται διά ζώσης, ενώ ο Αλμπέρτο Κονεχέρο και ο Τζόρντι Κασανόβας συνδέονται διαδικτυακά, για να συζητήσουν με το κοινό μετά από την παρουσίαση του έργου τους. Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, 18:00, «Αγέλη» του Τζόρντι Κασανόβας. Μετάφραση: Νάννα Παπανικολάου. Σκηνοθετική επιμέλεια: Αγνή Χιώτη. Ηθοποιοί: Χάρης Χιώτης, Καλή Δάβρη, Κυριάκος Μαρκάτος, Λυδία Σγουράκη, Κώστας Πιπερίδης, Σταμάτης Μπάκνης, Ιάσονας Καστόρης.
Τρίτη 22/2, 18:00
Ελεύθερη είσοδος | Γλώσσα Ελληνικά
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα. | https://www.hau.gr/el-gr/culture/events

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ σκηνοθέτις Μάρθα Μπουζιούρη μιλά για την παράσταση «Belle Equipe» στο Θέατρο ΕΛΕΡ12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b