MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 8 προτάσεις για το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022.

Evanescent του Atelier Sisu | 5 χρόνια ΚΠΙΣΝ: Πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων και δράσεων για πέντε ημέρες
Αριστούλα Ζαχαρίου

Κινηματογράφος

1. Φεβρουάριος με Ξεχωριστές Μικρού Μήκους Ταινίες στον Κινηματογράφο Ανδόρα

Ελληνικές μικρού μήκους ταινίες ταλαντούχων νέων σκηνοθετών προβάλλονται και τον Φεβρουάριο στον κινηματογράφο Ανδόρα πριν τη μεγάλη μήκους ταινία της διανομής. Ένα οικογενειακό μπάνιο στην παραλία μια  ηλιόλουστη καλοκαιρινή μέρα, εξελίσσεται εντελώς απρόοπτα. Μια διαδρομή σε ένα ασφυκτικά γεμάτο λεωφορείο αποκτά ερωτικές διαστάσεις. Την ημέρα των γενεθλίων του, ένας απόμαχος ναυτικός αναλογίζεται πώς θα ήταν η ζωή του αν είχε πάρει άλλες αποφάσεις. Μια επέμβαση κι ένα νεογέννητο μωρό αλλάζουν τις ισορροπίες σε μια  οικογένεια. Από την Πέμπτη  10/2 και για μία εβδομάδα, σειρά έχει το «Route-3»  (13’) του πολυβραβευμένου Θανάση Νεοφώτιστου. H ταινία πραγματοποίησε παγκόσμια πρεμιέρα στο 44ο Φεστιβάλ του Τορόντο (2019).
Κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας) στις 17:30
Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τις ταινίες στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Αυτά είναι τα ελληνικά ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν φέτος12.09.2018

Εκθέσεις

2. | 5 χρόνια ΚΠΙΣΝ: Πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων και δράσεων για πέντε ημέρες

Evanescent του Atelier Sisu

Με αφορμή τη συμπλήρωση 5 χρόνων από την παράδοσή του στην Ελληνική Πολιτεία, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζει ένα πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων και δράσεων 19 έως 23 Φεβρουαρίου – με την καλλιτεχνική συνεργασία του Κωνσταντίνου Ρήγου. Μια νέα φωτιστική εγκατάσταση, το Evanescent του Atelier Sisu, έρχεται για να μεταμορφώσει εορταστικά το Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Ανακαλύψτε και … θυμηθείτε στην έκθεση φωτογραφίας στον Πευκώνα (19-28/2) του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος στιγμιότυπα από συναυλίες, παραστάσεις, εκθέσεις, αθλητικές δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα. Σε συνέχεια της ομαδικής φωτογραφικής έκθεσης μεγάλης κλίμακας με τίτλο SNFCC Fence που κάλυπτε 400 μέτρα της περιμέτρου του ΚΠΙΣΝ, το SNFCC Fence, στο πλαίσιο του εορτασμού των 5 χρόνων λειτουργίας του ΚΠΙΣΝ, επανασυστήνεται παρουσιάζοντας τις φωτογραφίες της έκθεσης σε wall projection στον τοίχο της Εσπλανάδας (19-23/2). Ο χώρος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) κρύβει μαγευτικές ιστορίες που ξεκινούν από την αρχαιότητα και φθάνουν έως τις μέρες μας. Η μόνιμη έκθεση «Ιχνηλατώντας την ανθρώπινη παρουσία και ζωή» (19-23/2) που παρουσιάζεται στο ισόγειο της ΕΒΕ δημιουργήθηκε για να αποκαλύψει πολλές από αυτές. Timeline της κατασκευής του ΚΠΙΣΝ με φωτογραφίες του Γιώργη Γερόλυμπου στον Πύργο Βιβλίων της ΕΒΕ (19-28/2).
Περισσότερες εκδηλώσεις και αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

 3. Στον ιστό της Πηνελόπης: Ομαδική έκθεση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η ομάδα ΔΙΠΟΛΑ με συνέπεια και συνεχή παρουσία στη καλλιτεχνική σκηνή της χώρας, παρουσιάζει την νέα της έκθεση, με τίτλο: «Στον ιστό της Πηνελόπης», ανοίγοντας το πεδίο συνεργασιών της με άλλες ομάδες και κολεκτίβες. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Στην παρούσα έκθεση η ομάδα συνεργάζεται και συν – παρουσιάζει με δύο διαφορετικές αλλά δραστήριες ομάδες: τις Penelope’s Web και ομάδα Υ@old.nursery.  Οι δύο ομάδες αν και διαφορετικές ως προς την εικαστική προσέγγιση, έχουν ως κοινό άξονα δράσης το κοινωνικό πεδίο, το αισθητικό φαινόμενο και τελικά τη σύγχρονη τέχνη. Στην έκθεση συμμετέχουν και οι:  Άγγελος Σκούρτης, Άρτεμις Ποταμιάνου, Γιάννης Σκαλτσάς, Κατερίνα Διακομή. Την έκθεση επιμελείται ο ιστορικός τέχνης Ευθύμης Λαζόγκας.
*Εγκαίνια Σάββατο 19 Φεβρουαρίου στις 19.00
Διάρκεια Έκθεσης: Από 19 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου 2022
Είσοδος Ελεύθερη
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος. Τηλ: 2103418550. E-mail: [email protected] | www.mcf.gr

4. The Immediacy of Desire: Ατομική έκθεση φωτογραφίας του Πάνου Κασίμη στην iFocus Photo Gallery

Η iFocus Photo Gallery παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας του Πάνου Κασίμη: «The Immediacy of Desire», με πάνω από 40 ασπρόμαυρες φωτογραφίες από την εκτεταμένη καριέρα του φωτογράφου. Η έκθεση επικεντρώνεται στην ενσυναίσθηση στο έργο του Πάνου Κασίμη, η οποία κινεί την περιέργειά του για την κοινή βαθύτερη ανθρωπιά μας και διαμορφώνει τις φωτογραφικές αποφάσεις του. Ο φακός του Π. Κασίμη ακολουθεί διακριτικά κι αδιάκοπα τα θέματά του, αναδεικνύοντας την ψυχή και τους δεσμούς μεταξύ διαφορετικών ανθρώπων και καταστάσεων.
Εγκαίνια: Σάββατο 19/2, 19:00
Διάρκεια έκθεσης: 19 – 27 Φεβρουαρίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 12:00 – 18:00 . Σάββατο: 17.30 – 22.00 Κυριακή 13:00 – 18:30.
iFocus Photo Gallery, Ακαδημίας 57 & Ιπποκράτους 13, (στοά Όπερας), Αθήνα. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3647088.

5. In Search of Tender Weapons: Χορευτική έκθεση της ομάδας Handle with Care στο Snehta Residency

Το Φεβρουάριο, η γυναικεία κοινότητα του Handle with Care επιστρέφει στην Αθήνα στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας του χώρου Snehta έχοντας ως στόχο τη δημιουργία μιας χορευτικής έκθεσης, με τίτλο «In Search of Tender Weapons». Η χορογράφος του πρότζεκτ Άρια Μπουμπάκη σε έναν προσωπικό απολογισμό, θα επαναπροσδιορίσει το ερευνητικό της έργο μεταφέροντας την εμπειρία του ταξιδιωτικού HWC σε ένα περιορισμένο-κλειστό χώρο, σε ένα εκθεσιακό πλαίσιο. Θα επισκεφθεί όλα τα υλικά που δημιουργήθηκαν στη Μήλο και τη Βαμβακού, τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σε τοπία θάλασσας και βουνού ψάχνοντας πιθανές μορφές  μιας χορευτικής έκθεσης που θα εμπεριέχει δράσεις- εργαστήρια. Παρασκευή 18, Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, στις 20:00, θα προβληθεί, στο πλαίσιο της έκθεσης, η ταινία «Έξι Κομμάτια»/ «Six Pieces» της Νεφέλης Σαρρή που ως μέλος της γυναικείας κοινότητας δίνει τη δική της ματιά πάνω στις περιπλανώμενες φροντιστικές πρακτικές.
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 18 έως 27 Φεβρουαρίου 2022.
Παραστάσεις: Τρίτη, Τετάρτη 18.00-21.00 και Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 18.00-20.00.
Snehta Residency, Ιωάννου Δροσοπούλου 47, Αθήνα. Τηλ: 21 3040 2918. Ε: [email protected] | www.snehtaresidency.org 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜια σύγχρονη εικαστική ματιά στον μύθο του «Ρεμπέτικου» από τον ΟΠΑΝΔΑ12.09.2018

Άλλες εκδηλώσεις

6. «Γράφω για τους νεκρούς, τους αγέννητους…»: Ένας μαραθώνιος μνήμης για τη Sarah Kane στο Sozopolis

To Ρομαντικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022 έναν μαραθώνιο μνήμης για την εμβληματική δραματουργό Sarah Kane στο Sozopolis. Ένα δεκάωρο αφιέρωμα (16:00 – 02:00) με προβολές, ομιλίες, αναγνώσεις, θεατρικά δρώμενα,  διαλέξεις, ιστορικά ντοκουμέντα κ.α. Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
Σάββατο 19/2 | 16:00 – 02:00
Είσοδος Ελεύθερη 
Sozopolis, Σωζοπόλεως 15, Αθήνα | academia-romantica.edu.gr

7. Πού πας, βρε Καραγκιόζη;: 1ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου Σκιών στο Ρομάντσο από τον Οργανισμό ΚΡΟΜΑ

To 1ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου Σκιών, «Πού πας, βρε Καραγκιόζη;», έρχεται, 18-20 Φεβρουαρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ρομάντσο», με ένα πλούσιο πρόγραμμα εικαστικών, παραστατικών και εκπαιδευτικών δράσεων και ομιλιών. Ένα τριήμερο στο «Ρομάντσο», με πολλές δράσεις και συνομιλίες, που επιχειρούν να αφουγκραστούν τις καταβολές, το παρόν και το μέλλον του θεάτρου σκιών αλλά και τις ιστορικές, τις αισθητικές και τις συμβολικές του εκλεκτικές συγγένειες. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει η ιστορικός τέχνης, συνεργάτης του Οργανισμού ΚΡΟΜΑ, Ίρις ΚρητικούΕγκαίνια: Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 18.00-22.00.
18-20 Φεβρουαρίου
Για το αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Χώρος Διεξαγωγής: Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια | www.romantso.gr

8. Θέατρο Δρόμου: Κύκλος συζητήσεων με θέμα «Τέχνη Vs Έμφυλη βία – Σεξισμός – Πατριαρχία»

Με αφορμή το έργο των Φρανκ Ράμε και Ντάριο Φο «Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία» σε σκηνοθεσία Εμμανουήλ Μαύρου, το Θέατρο Δρόμου διοργανώνει τρεις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν την παράσταση εκτός θεατρικού προγράμματος και με ειδικό μειωμένο εισιτήριο. Τις  συζητήσεις θα παρακολουθήσει το κοινό της παράστασης, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει live streaming (των συζητήσεων). Σάββατο 19 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «Η θέση της γυναίκας στην Τέχνη, από τη Μήδεια μέχρι σήμερα».
Σάββατο 19/2, 20:00
Τιμές εισιτηρίων παράστασης: Ειδικό Μειωμένο Εισιτήριο: 10€ | Προπώληση εισιτηρίων Viva.gr
Θέατρο Δρόμος, Αγ. Μελετίου 25, Αθήνα. Τηλ. 210 8818906

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜολιέρος: Ο συγγραφέας που πέθανε σαν ηθοποιός12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b