MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022.

«Πού οι ψυχές μας κατοικούν;»: Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Σωτήρη Ηλιάδη στο «σχεδία home»
Αριστούλα Ζαχαρίου

Κινηματογράφος

1. Sibílima Ensemble: Βραδιές βωβού κινηματογράφου με ζωντανή μουσική στο Θέατρο ΕΛΕΡ

Φωτογραφία: David_Dovic

Οι Sibílima Ensemble έρχονται στο Θέατρο ΕΛΕΡ (Ελπίς-Έρως) και παρουσιάζουν για τρεις συνεχόμενες χειμωνιάτικες Δευτέρες, τρεις αριστουργηματικές ταινίες του βωβού κινηματογράφου, με τη συνοδεία πρωτότυπης ζωντανής μουσικής. Υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Καλλιόπης Μητροπούλου και μέσω του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, οι Sibilima Ensemble δημιουργούν κάθε φορά μία πρωτότυπη σύνθεση, η οποία συνδιαλέγεται με την ταινία που προβάλλεται. Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου: «Τα φώτα της πόλης» (City Lights, 1931) του Charlie Chaplin.
Δευτέρα 14/2, 21:00.
Εισιτήριο: 10 ευρώ – ομαδικό: 7 ευρώ – μειωμένης ορατότητας: 8 ευρώ. | Προπώληση: viva.gr
Θέατρο ΕΛΕΡ, Φρυνίχου 10, 105 58 Αθήνα (Πλάκα) –  Τηλ: 211 735 3928 – www.eler-theater.gr

2. Μπλε Δευτέρες: Νέος κύκλος θεματικών προβολών στον κινηματογράφο Ανδόρα

Ο κινηματογράφος Ανδόρα κάνει τις Δευτέρες μας πιο ζεστές με τις «Μπλε Δευτέρες», ένα νέο κύκλο θεματικών προβολών στην πόλη. Κάθε Δευτέρα τρεις προβολές ταινιών θα απαρτίζουν μια θεματική. Για τον Φεβρουάριο θα προβληθούν ταινίες με θεματικές: Girlpower με γυναίκες ηρωίδες που κάνουν θραύση στο πέρασμα τους, Α/Μ με σύγχρονες αφηγήσεις σε ασπρόμαυρη ατμόσφαιρα κλασσικού, Φανταστικό σινεμά σε τρεις εκδοχές του, και Young & restless, με τη νεότητα σε πρώτο πλάνο. Δευτέρα 14/02: 6.00 – Η Στολή του Λοχαγού (Robert Schwentke, Γερμανία, 2017). 8.00 – Αφερίμ!  (Radu Jude , Ρουμανία, 2015). 10.00 – Ο Διαιτητής ( Paolo Zucca, Ιταλία, 2013).
Εισιτήρια: Προπώληση Viva: 3€ και Ταμείο: 5ε, Ημερήσιο: 8€.
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Σύλβια Πλαθ για τη ζωή, τον έρωτα και τον θάνατο12.09.2018

Εκθέσεις

3. Η ΔΕΗ Συναντά την Τέχνη: Ομαδική έκθεση στο Ιστορικό Εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Νέο Φάληρο

Στις 9 Φεβρουαρίου, άνοιξε τις πόρτες της η έκθεση στην οποία παρουσιάζονται στο κοινό τα 32 έργα που προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού με τίτλο «Η ΔΕΗ Συναντά την Τέχνη». Εφαρμόζοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η ΔΕΗ προσκαλεί όλους, μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν από κοντά την εταιρεία μέσα από τα έργα ταλαντούχων δημιουργών από διαφορετικές μορφές της σύγχρονης καλλιτεχνικής έκφρασης, σε ένα χώρο μοναδικό που φέρει όλο το ιστορικό βάρος, τη μνήμη και τα τεκμήρια της παραγωγής του ηλεκτρισμού, όπως τον γνωρίσαμε στο παρελθόν.
Διάρκεια Έκθεσης: Από 9 έως 27 Φεβρουαρίου 2022
Ωράριο: Δευ/Τρi/Τετ/Πέμ/Παρ: 16:00 – 20:00
Ελεύθερη είσοδος

ΑΗΣ Νέου Φαλήρου, Σολωμού 1 και Δημητρίου Φαληρέως. | https://art.dei.gr/

4. «Πού οι ψυχές μας κατοικούν;»: Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Σωτήρη Ηλιάδη στο «σχεδία home»

Ο Σωτήρης Ηλιάδης παρουσιάζει την πρώτη του ατομική έκθεση στο «σχεδία home» με έργα που αντιπροσωπεύουν θεματικά και εκφραστικά την φιλοσοφία της«σχεδίας» : πίσω από ό,τι αγαπάμε, κρύβεται μια ανθρώπινη ιστορία. Η δική μας, κάποιου άλλου, δεν έχει σημασία. Μέσα από τα σπίτια, τα πρόσωπα και τα καράβια του εικαστικού, αποκαλύπτεται μια ματιά τρυφερή πάνω στην ζωή, μια αίσθηση διαρκούς περιπέτειας. Η περιπέτεια της παρατήρησης της ομορφιάς( εκεί έξω κι εδώ μέσα) που έχει αμέτρητες όψεις.
Διάρκεια έκθεσης έως 20 Φεβρουαρίου.
Ωράριο: Καθημερινά από τις 09:00 ως τις 00:00.
«Σχεδία Home», Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2, Μοναστηράκι. Τηλ: 210 331 6849.

5. «Γεφυροποιός»: Έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στον Θόδωρο Αγγελόπουλο στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη»

O Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την απώλεια του Θόδωρου Αγγελόπουλου (1935-2012), παρουσιάζει την έκθεση «Γεφυροποιός» του σκηνοθέτη, κινηματογραφιστή και φωτογράφου Νίκου Νικολοπουλου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 2 Μαρτίου 2022. Η έκθεση, που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), περιλαμβάνει φωτογραφίες από το εικοσαήμερο των γυρισμάτων της ταινίας «Η Άλλη Θάλασσα», κατά τη διάρκεια των οποίων ο σκηνοθέτης έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή.
Διάρκεια έκθεσης έως 2 Μαρτίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 11:00 – 19:00 Σάββατο – Κυριακή 10:00 – 15:00.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» Δήμου Αθηναίων: Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης – Θησείο. Πληροφορίες: 210 3452150, στάση Μετρό: Κεραμεικός |www.opanda.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ15 σπουδαία ερωτικά ποιήματα που εξυμνούν την αγάπη12.09.2018

Άλλες εκδηλώσεις

6. Marta Buchaca: Στην Αθήνα η συγγραφέας του έργου «Τα κορίτσια δεν πρέπει να παίζουν ποδόσφαιρο» με αφορμή την παράσταση στο Θέατρο 104

Η Marta Buchaca, συγγραφέας του έργου «Τα κορίτσια δεν πρέπει να παίζουν ποδόσφαιρο» που παρουσιάζεται στο Θέατρο 104 σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά και σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και Δημήτρη Ψαρρά, έρχεται στην Αθήνα και θα παρευρεθεί 14 Φεβρουαρίου στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης. Αμέσως μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, παρουσία της συγγραφέως, των ηθοποιών (Αντώνης Γιαννακός, Νίνα Λαμπριανίδη, Βάγια Ματαφτσή), του σκηνοθέτη και των μεταφραστών.
Δευτέρα 14/1, 21:15
Εισιτήριο για την παράσταση: Από 10€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Αθήνα. Τηλ: 695 126 9828.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b