MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Marta Buchaca: Στην Αθήνα η συγγραφέας του έργου «Τα κορίτσια δεν πρέπει να παίζουν ποδόσφαιρο» με αφορμή την παράσταση στο Θέατρο 104

H συγγραφέας Marta Buchaca έρχεται στην Αθήνα με αφορμή το έργο της «Τα κορίτσια δεν πρέπει να παίζουν ποδόσφαιρο», που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά στο Θέατρο 104.

Monopoli Team

Η Marta Buchaca, συγγραφέας του έργου «Τα κορίτσια δεν πρέπει να παίζουν ποδόσφαιρο» που παρουσιάζεται στο Θέατρο 104 σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά και σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και Δημήτρη Ψαρρά, έρχεται στην Αθήνα και θα παρευρεθεί 14 Φεβρουαρίου στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης.

Αμέσως μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, παρουσία της συγγραφέως, των ηθοποιών (Αντώνης Γιαννακός, Νίνα Λαμπριανίδη, Βάγια Ματαφτσή), του σκηνοθέτη και των μεταφραστών.

Επιπλέον η συγγραφέας θα παρευρεθεί στο 11ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στις 15 Φεβρουαρίου.

To Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας, την Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Sólo Teatro παρουσιάζει το 11ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων που πραγματοποιείται στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, από 1/02 έως 22/02.

Την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ το τελευταίο έργο της Marta Buchaca, «Ρίτα», σε μετάφραση της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και σε σκηνοθετική επιμέλεια του Θοδωρή Βουρνά. Με τους ηθοποιούς: Πάρη Αλεξανδρόπουλο και Αντώνη Γιαννακό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα Κορίτσια δεν Πρέπει να Παίζουν Ποδόσφαιρο, της Μάρτα Μπουτσάκα στο Θέατρο 10412.09.2018

Λίγα λόγια για το έργο «Τα κορίτσια δεν πρέπει να παίζουν ποδόσφαιρο»:

Η Άννα, ένα 12χρονο κορίτσι, ο Ζουζέπ ένας 56χρονος συνταξιούχος και η Λύδια , μια 29χρονη καθηγήτρια νοσηλεύονται στην εντατική, ύστερα από τροχαίο ατύχημα που είχαν καθώς ταξίδευαν με το ίδιο αυτοκίνητο, με άγνωστο προορισμό.

Οι συγγενείς τους ειδοποιούνται για το ατύχημα, δε γνωρίζονται μεταξύ τους αλλά δε γνωρίζουν ούτε την ύπαρξη των άλλων επιβατών.

Μυστήριο, αγωνία και πολλά ερωτήματα ξεχειλίζουν έξω από την εντατική μεταξύ της Τζούλια, του Τόνι και της Σάρα. Οι τρεις αυτοί άγνωστοι καλούνται να ξετυλίξουν ένα κουβάρι από απορίες καθώς οι συγγενείς τους κρέμονται από μια κλωστή ζωής και θανάτου.

Λίγα λόγια για το έργο «Ρίτα (Θα σκότωνες κάποιον που αγαπάς;)»:

Η κτηνίατρος της σκυλίτσας του Τόνι, τη Ρίτα, προτείνει να της γίνει ευθανασία. Ο Τόνι δεν είναι σίγουρος γι αυτή την απόφαση… Ωστόσο, η αδερφή του Στέλλα , είναι σίγουρη για το τι πρέπει να γίνει. Βέβαια για την περίπτωση της μητέρας τους δε γνωρίζουμε αν έχει την ίδια απόφαση…

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Γεννήθηκε το 1979 στη Βαρκελώνη. Σπούδασε Σκηνοθεσία και Δραματουργία στο Ινστιτούτο Θεάτρου της Βαρκελώνης. Από το πρώτο έργο της (L’olor sota la pell 2005) βραβεύτηκε την ίδια χρονιά και οι υποψηφιότητες όπως και οι διακρίσεις συνεχίζουν έως σήμερα σε κάθε βήμα της. Όπως για παράδειγμα στα έργα: Συγγνώμη (Plastilina) 2006-(Βραβείο Ciudad de Alcoi 2007, υποψήφια για το σημαντικότερο βραβείο νέων δραματουργών, ΜΑΧ2010. «Η χρονιά που θα έρθει θα είναι καλύτερη», που έγραψε μαζί με άλλες συγγραφείς, τιμήθηκε με το Βραβείο ΜΑΧ 2013 και το πιο πρόσφατο έργο της είναι η μαύρη κωμωδία Ρίτα (2019).

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b