MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 8 προτάσεις για την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022.

Sean Scully – Επιβάτης: Αναδρομική έκθεση του σπουδαίου καλλιτέχνη στο Μουσείο Μπενάκη – Πειραιώς 138
Αριστούλα Ζαχαρίου

Κινηματογράφος

1. CineDoc: Προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του σπουδαίου ζωγράφου Χρόνη Μπότσογλου

Το CineDoc παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ Χρόνης Μπότσογλου, μια αναδρομή στην ζωή και το έργο ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους. Ο  Χρόνης Μπότσογλου σχεδιάζει με το μολύβι του, τις πρώτες γραμμές μίας προσωπογραφίας σε λευκό χαρτί. Ο σκηνοθέτης Φρέντυ Βιανέλλης τον παρακολουθεί, καταγράφει τη δημιουργία και, πιάνοντας το νήμα του σχεδίου, ανατρέχει στην εικαστική περιπέτεια της ζωής του καλλιτέχνη. Εργα από τα τελευταία 30 χρόνια, μερικά ξαναδουλεμένα, λάδια, γύψος, υδατοχρώματα, συνθέτουν αυτό το εικαστικό γεγονός.
Κυριακή 13/2, 16:00
Εισιτήριο: 6€. Αγοράστε εισιτήριο εδώ
Κινηματογράφος Δαναός, Λ. Κηφισίας 109, Αθήνα. Τηλ: 210 6922655. Ε: [email protected] | https://www.danaoscinema.gr/

2. «Χαμένα Αστέρια»: Το συγκλονιστικό αντιπολεμικό ντοκιμαντέρ του του Abdolreza Kohanrouz για μια προβολή στον Κινηματογράφο Τριανόν

Ένα αντιπολεμικό ντοκιμαντέρ, το οποίο αφηγείται την πικρή ιστορία του Houman Mirrafati που γεννήθηκε στο Ιράν, βίωσε μακροχρόνια αιχμαλωσία στον πόλεμο Ιράν – Ιράκ και ζει πλέον στο Βερολίνο ως γερμανός πολίτης, με τίτλο «Χαμένα Αστέρια», παρουσιάζεται στον Κινηματογράφο Τριανόν την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, στις 17:00. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί παρουσία σκηνοθέτη Abdolreza Kohanrouz και ακολουθήσει συζήτηση και Q’n’A.
Κυριακή 13/2, 17:00
Εισιτήριο: 5€. Προπώληση: viva.gr
Κινηματογράφος Τριανόν, Κοδριγκτώνος 21, Πατησίων. Τηλ: 21 0821 5469 | http://www.trianon.gr/

3. Φεβρουάριος με Ξεχωριστές Μικρού Μήκους Ταινίες στον Κινηματογράφο Ανδόρα

Ελληνικές μικρού μήκους ταινίες ταλαντούχων νέων σκηνοθετών προβάλλονται και τον Φεβρουάριο στον κινηματογράφο Ανδόρα πριν τη μεγάλη μήκους ταινία της διανομής. Ένα οικογενειακό μπάνιο στην παραλία μια  ηλιόλουστη καλοκαιρινή μέρα, εξελίσσεται εντελώς απρόοπτα. Μια διαδρομή σε ένα ασφυκτικά γεμάτο λεωφορείο αποκτά ερωτικές διαστάσεις. Την ημέρα των γενεθλίων του, ένας απόμαχος ναυτικός αναλογίζεται πώς θα ήταν η ζωή του αν είχε πάρει άλλες αποφάσεις. Μια επέμβαση κι ένα νεογέννητο μωρό αλλάζουν τις ισορροπίες σε μια  οικογένεια. Από την Πέμπτη  10/2 και για μία εβδομάδα, σειρά έχει το «Route-3»  (13’) του πολυβραβευμένου Θανάση Νεοφώτιστου. H ταινία πραγματοποίησε παγκόσμια πρεμιέρα στο 44ο Φεστιβάλ του Τορόντο (2019).
Κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας) στις 17:30
Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τις ταινίες στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Σύλβια Πλαθ για τη ζωή, τον έρωτα και τον θάνατο12.09.2018

Εκθέσεις

4. Sean Scully – Επιβάτης: Αναδρομική έκθεση του σπουδαίου καλλιτέχνη στο Μουσείο Μπενάκη – Πειραιώς 138

Δέκα σχεδόν χρόνια μετά την έκθεση Doric / Δωρικός Ρυθμός, που αποτέλεσε την πρώτη παρουσίαση του έργου του Sean Scully στην Ελλάδα, το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει την αναδρομική έκθεση του σπουδαίου καλλιτέχνη. Η έκθεση περιλαμβάνει 103 έργα, λάδια, ακρυλικά, υδατογραφίες και σχέδια, και ένα εμβληματικό γλυπτό. Ο επισκέπτης θα έχει την μοναδική ευκαιρία να θαυμάσει σπουδαία έργα: μεταξύ άλλων, τις πρώτες παραστατικές προσπάθειες της δεκαετίας του εξήντα, τα μεγάλων διαστάσεων «μινιμαλιστικά» έργα του 1970, αλλά και την επιστροφή σε μια πιο παραστατική ζωγραφική, με τη σειρά Madonna του 2018.
Διάρκεια έκθεσης: 16 Δεκεμβρίου 2021 – 6 Μαρτίου 2022
Ωράριο λειτουργίας: Πέμπτη, Κυριακή: 10:00 – 18:00 και Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 – 22:00.
Εισιτήριο: € 8, € 4 | Δυνατότητα προαγοράς εισιτηρίου στο tickets.benaki.org ή στα ταμεία του Μουσείου.

Μουσείο Μπενάκη – Κτίριο Οδού Πειραιώς 138, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου. Τηλέφωνο: 210 345 3111. Email: [email protected] | https://www.benaki.org

5. ΙΠΠΟΣ. Το Άλογο στην Αρχαία Αθήνα: Έκθεση τέχνης και επιστήμης στην Αμερικάνικη Σχολή Κλασικών Σπουδών

Ταφή αλόγου από το νεκροταφείο Φαλήρου. Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων. © Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού – Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (Ο.Δ.Α.Π.)

Μία συναρπαστική έκθεση τέχνης και επιστήμης διοργανώνει η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, στην Πτέρυγα «Ιωάννης Μακρυγιάννης» έως το τέλος Απριλίου 2022. Με τίτλο «ΙΠΠΟΣ: Το Άλογο στην Αρχαία Αθήνα», η έκθεση θέτει σε πρώτο πλάνο το σημαντικό ρόλο της αρχαιολογικής επιστημονικής έρευνας στην κατανόηση του παρελθόντος. Ένας άρτια σωζόμενος, αρχαίος σκελετός αλόγου, από τις ανασκαφές του νεκροταφείου του Φαλήρου, θα εκτεθεί για πρώτη φορά στο κοινό. Σκοπός της έκθεσης, η οποία πέρα από το φιλότεχνο κοινό, απευθύνεται σε οικογένειες και σχολικές ομάδες, είναι να αναδείξει τους διαφορετικούς ρόλους που έπαιζαν τα άλογα στην αρχαία Αθήνα και να διδάξει στους επισκέπτες την ιδιαίτερη σημασία που είχαν στη ζωή των αρχαίων Αθηναίων, μικρών και μεγάλων. Την έκθεση πλαισιώνουν παράλληλες δράσεις.
Διάρκεια έκθεσης: 20 Ιανουαρίου 2022  – 30 Απριλίου 2022
Ώρες Λειτουργίας: Τετάρτη – Κυριακή: 12.00 – 18.00 & Πέμπτη: 16:00 – 22:00
Είσοδος Ελεύθερη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, Πτέρυγα Ι. Μακρυγιάννη, Σουηδίας 61, 106 76 Αθήνα. 

6. Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς: Έκθεση αφιερωμένη στην Μελίνα Μερκούρη στην Τεχνόπολη

Από τις 18 Ιανουάριου έως και τις 11 Μαρτίου 2022, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη παρουσιάζουν την έκθεση «Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς» αφιερωμένη στη Μελίνα Μερκούρη, σε επιμέλεια του Νικόλαου Καλτσά. Μέσα σε 3 ενότητες, σκιαγραφούνται η κινηματογραφική της πορεία, οι ερμηνείες της στο θέατρο αλλά και η αγωνιστική και κοινοβουλευτική της δράση. Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν – κάποια απ’ αυτά για πρώτη φορά – πλούσιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό, 13 κοστούμια από θεατρικές παραστάσεις και ταινίες, 25 αφίσες από της κινηματογραφικές της επιτυχίες, 37 φωτογραφίες της με μεγάλες διεθνείς προσωπικότητες, πρωτότυπα σενάρια με ιδιόχειρες σημειώσεις της, 6 ανέκδοτες επιστολές, προσωπικά της είδη, το καμαρίνι της αλλά και αντικείμενα που είχε μαζί της στο τελευταίο ταξίδι της στη Νέα Υόρκη.
Διάρκεια έκθεσης: Από 18 Ιανουαρίου έως 11 Μαρτίου 2022
Τρi/Τετ/Πέμ/Παρ/Σάβ/Κυρ: 10:00–22:00
Είσοδος ελεύθερη, με προκράτηση δελτίων εισόδου στο viva.gr.
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ15 σπουδαία ερωτικά ποιήματα που εξυμνούν την αγάπη12.09.2018

Άλλες εκδηλώσεις

7. Ρομαντικός περίπατος στην Πλάκα με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στις 11 πμ, το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute σας καλούν σε έναν περίπατο με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Θα μάθουμε: Ποια είναι η πραγματική ιστορία του Μιμήκου και της Μαίρης; Ποιες ήταν οι «μούσες» του Παλαμά; Πώς γράφτηκε η «Ανθισμένη αμυγδαλιά»; Πού γνωρίστηκαν η Μαρώ και ο Γιώργος Σεφέρης; Πως γνωρίστηκαν και ποιο ήταν το τέλος της σχέσης του Περικλή Γιαννόπουλου και της Σοφίας Λασκαρίδου; Ποιοι κινηματογραφικοί έρωτες σχετίζονται με την Πλάκα; Που διαδραματίζεται η Μενεξεδένια Πολιτεία του Άγγελου Τερζάκη; Ποιος αταίριαστος έρωτας γεννήθηκε στην Κατοχή στα Αναφιώτικα; Αυτές και άλλες ιστορίες αγάπης -πραγματικές και φανταστικές θα παρουσιαστούν σε έναν ρομαντικό περίπατο στα στενά της Παλιάς Αθήνας.
Κυριακή 13/2, 11:00
Σημείο Συνάντησης: Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Αγίας Φιλοθέης 17 (εντός στοάς).
Κόστος συμμετοχής: 12 €/άτομο. Φοιτητές, Κάτοχοι κάρτας ανεργίας: 10€ /άτομο. Παιδιά έως 15 ετών: 8 €/άτομο (με τη συνοδεία ενηλίκου).
Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ. Για την εξασφάλιση της θέσης σας απαραίτητη είναι η προπληρωμή.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

8. Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος: Phygital έκθεση ενημέρωσης για τις σπουδές στη Γαλλία

Λαμβάνοντας υπόψη το ευνοϊκό πλαίσιο ελληνογαλλικής ακαδημαϊκής συνεργασίας και το αυξανόμενο ενδιαφέρον των Ελλήνων φοιτητών-τριών για τις σπουδές στη Γαλλία, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνει την ετήσια Έκθεση για τις σπουδές στη Γαλλία 2022, που θα διεξαχθεί υβριδικά: Με φυσική παρουσία το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στην Αθήνα και την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. Πρόγραμμα θεματικών παρουσιάσεων: 11.00-12.00: Οι προπτυχιακές σπουδές, 14.00-15.00: Οι σπουδές μηχανικών και 16.00-17.00: Οι μεταπτυχιακές σπουδές.
Κυριακή 13/2, από τις 11:00
Ελεύθερη είσοδος
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Λεωφόρος Στρατού 2Α, Θεσσαλονίκη. T. +30 2310 82 12 31. E. [email protected]. https://www.ift.gr/

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b