MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΒΟΛΗ

CineDoc: Προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του σπουδαίου ζωγράφου Χρόνη Μπότσογλου

Το CineDoc διοργανώνει προβολές του ντοκιμαντέρ του Φρέντυ Βιανέλλη για τη ζωή και το έργο ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους, του Χρόνη Μπότσογλου, στο Γαλλικό Ινστιτούτο και τον κινηματογράφο Δαναό.

Monopoli Team

Το CineDoc παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ Χρόνης Μπότσογλου, μια αναδρομή στην ζωή και το έργο ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους. Οι προβολές πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία»  και σε συνδιοργάνωση των Anemon Productions, Κινηματογράφου ΔΑΝΑΟΣ και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ

Ο  Χρόνης Μπότσογλου σχεδιάζει με το μολύβι του, τις πρώτες γραμμές μίας προσωπογραφίας σε λευκό χαρτί. Ο σκηνοθέτης Φρέντυ Βιανέλλης τον παρακολουθεί, καταγράφει τη δημιουργία και, πιάνοντας το νήμα του σχεδίου, ανατρέχει στην εικαστική περιπέτεια της ζωής του καλλιτέχνη. Εργα από τα τελευταία 30 χρόνια, μερικά ξαναδουλεμένα, λάδια, γύψος, υδατοχρώματα, συνθέτουν αυτό το εικαστικό γεγονός.

Ο σπουδαίος ζωγράφος επιβεβαιώνει με κάθε του κίνηση ότι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της σύγχρονης τέχνης στη χώρα μας και έναν από τους κορυφαίους ζωγράφους της μεταπολεμικής γενιάς και πρόσωπο «κλειδί» στην αναδιοργάνωση της ΑΣΚΤ (ως καθηγητής και πρύτανης) τη δεκαετία του’90. Συνοδοιπόροι σε αυτή την σπάνια καταγραφή είναι οι ομότεχνοί του, Μάκης Θεοφυλακτόπουλος, Γιάννης Ψυχοπαίδης, Γιώργος Χουλιαράς, Τριαντάφυλλος Πατρασκίδης και ο συλλέκτης Σωτήρης Φέλιος.

Συζήτηση μετά την προβολή

Μετά την προβολή στο Γαλλικό Ινστιτούτο θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη Φρέντυ Βιανέλλη, τον Χρήστο Λάζο συγγραφέα και κριτικό τέχνης, τον Γιώργο Μυλωνά Ιστορικό Τέχνης και την Ελένη Μπότσογλου Καθηγήτρια Φιλόλογος, σύζυγος του ζωγράφου.

Σκηνοθεσία  Φρέντυ Βιανέλλης  | 76’ | Eλλάδα | 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚινηματογράφος Ανδόρα: Ξεχωριστές ταινίες μικρού μήκους και τον Φεβρουάριο12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πρόγραμμα προβολών:

  • Τετάρτη 9/2, 20:00  Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31, Αθήνα
  • Κυριακή 13/2 16:00 Κινηματογράφος Δαναός, Λεωφ. Κηφισίας 109, Αθήνα

Οι προβολές του CineDoc γίνονται υπό την Αιγίδα και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Οι κινηματογράφοι λειτουργούν ως αμιγείς χώροι και δέχονται θεατές με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b