MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για τo Σάββατο 12 Φεβρουαρίου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη για σήμερα Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022, καλύπτουν μια ευρεία γκάμα θεμάτων και προτιμήσεων από τις παραδοσιακές φορεσιές και τον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο έως το #metoo, τη σύγχρονη ελληνική εικαστική σκηνή και τις σπουδές στη Γαλλία.

«Έξοδος»: Ατομική έκθεση της Χριστίνας Κάλμπαρη στην γκαλερί Batagianni
Αριστούλα Ζαχαρίου

Κινηματογράφος

1. Φεβρουάριος με Ξεχωριστές Μικρού Μήκους Ταινίες στον Κινηματογράφο Ανδόρα

Ελληνικές μικρού μήκους ταινίες ταλαντούχων νέων σκηνοθετών προβάλλονται και τον Φεβρουάριο στον κινηματογράφο Ανδόρα πριν τη μεγάλη μήκους ταινία της διανομής. Ένα οικογενειακό μπάνιο στην παραλία μια  ηλιόλουστη καλοκαιρινή μέρα, εξελίσσεται εντελώς απρόοπτα. Μια διαδρομή σε ένα ασφυκτικά γεμάτο λεωφορείο αποκτά ερωτικές διαστάσεις. Την ημέρα των γενεθλίων του, ένας απόμαχος ναυτικός αναλογίζεται πώς θα ήταν η ζωή του αν είχε πάρει άλλες αποφάσεις. Μια επέμβαση κι ένα νεογέννητο μωρό αλλάζουν τις ισορροπίες σε μια  οικογένεια. Από την Πέμπτη  10/2 και για μία εβδομάδα, σειρά έχει το «Route-3»  (13’) του πολυβραβευμένου Θανάση Νεοφώτιστου. H ταινία πραγματοποίησε παγκόσμια πρεμιέρα στο 44ο Φεστιβάλ του Τορόντο (2019).
Κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας) στις 17:30
Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τις ταινίες στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι ταινίες της εβδομάδας: Ο Κένεθ Μπράνα ξανασυναντά τον Ηρακλή Πουαρό12.09.2018

Εκθέσεις

2. «Έξοδος»: Ατομική έκθεση της Χριστίνας Κάλμπαρη στην γκαλερί Batagianni

Τη δέκατη ατομική έκθεση της γνωστής εικαστικού Χριστίνας Κάλμπαρη με τίτλο «Έξοδος» παρουσιάζει η Γκαλερί Batagianni, στον ολοκαίνουργιο χώρο της στη γειτονιά της Εθνικής Πινακοθήκης. H Χριστίνα Κάλμπαρη, με ιδιαίτερα ενεργή εικαστική παρουσία στο εξωτερικό, παρουσιάζει στη νέα της έκθεση στην Αθήνα μια σειρά ζωγραφικών έργων, που δημιούργησε τον τελευταίο φορτισμένο χρόνο που μας πέρασε. Στις εικόνες της κυριαρχούν και πάλι οι αινιγματικές κοριτσίστικες φιγούρες της, χαρακτηριστικές μιας δουλειάς  που διαθέτει ξεχωριστή κι αναγνωρίσιμη προσωπική «γραφή».
Εγκαίνια: Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 12.00- 18.00
Διάρκεια:  Έως  19  Μαρτίου 2022
Ώρες λειτουργίας : Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή  17.00 – 21.00 και Τετάρτη & Σάββατο 11.00 – 15.00.
Batagianni Gallery, Αντήνορος  17, Αθήνα. τηλ.2107238047. Email:[email protected].

3. Έκθεση στον ΔΑΘ: Οι Ελληνικές Παραδοσιακές Φορεσιές όπως τις απέδωσε ζωγραφικά ο Γήσης Παπαγεωργίου

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών φιλοξενεί έκθεση σχεδίων του Γήση Παπαγεωργίου από την συλλογή της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές απ’ όλη την Ελλάδα, ηπειρωτική και νησιωτική, υφαντές και κεντητές, μεταξωτές, μάλλινες, λινές, μπαμπακερές, με περίτεχνο χρυσοποίκιλτο ή πολύχρωμο διάκοσμο παρουσιάζονται όλες μαζί ως ένας πολιτισμικός θησαυρός που μαρτυρά την τεράστια πολιτιστική ελληνική κληρονομιά. Το μοναδικό αυτό ενδυματολογικό φαινόμενο, αστείρευτου εικονογραφικού πλούτου και υψηλής αισθητικής αξίας, φέρει τις αντιλήψεις κάθε περιοχής, την προσωπική σφραγίδα κάθε δημιουργού, αρχαία ελληνικά κατάλοιπα, βυζαντινά στοιχεία και επιρροές της κεντρικής Ευρώπης. Οι Ελληνικές Παραδοσιακές Φορεσιές, όπως τις απέδωσε ζωγραφικά ο Γήσης Παπαγεωργίου με απόλυτο σεβασμό και ύστερα από πολυετή έρευνα, αναπαράγονται με λεπτομερή και πρωτοφανή ρεαλισμό.
Διάρκεια έκθεσης: Έως 17 Ιουλίου 2022.
Ελεύθερη Είσοδος
Εκθεσιακός Χώρος «Τέχνη & Περιβάλλον», Επίπεδο Αναχωρήσεων, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Έρωτας στην τέχνη: 10 διάσημα έργα τέχνης που εξυμνούν την αληθινή αγάπη12.09.2018

Άλλες εκδηλώσεις

4. Roma Gallery: Ανοιχτή συζήτηση με τον ζωγράφο Δημήτρη Αληθεινό

Αυτό το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, στις 13:00, ο ζωγράφος Δημήτρης Αληθεινός θα πραγματοποιήσει ανοιχτή συζήτηση για την έκθεση «Για το καθετί υπάρχει ορισμένος καιρός», στη Roma Gallery. Στη νέα του έκθεση στη Roma Gallery ο Δημήτρης Αληθεινός καταθέτει μια ενότητα έργων που πραγματεύονται τον θάνατο, τον έρωτα, τον στοιχειωμένο χρόνο και την αποσπασματική πραγματικότητα, όπως τη βιώνουμε στον καιρό της πανδημίας. Στην έκθεση παρουσιάζονται δύο επιτοίχιες γλυπτικές εγκαταστάσεις και μια σειρά πίνακες από εύπλαστο αυτοξηραινόμενο πηλό.
Σάββατο 12/2, 13:00
Roma Gallery, Ρώμα 5, Αθήνα. Τηλ: 213 035 8344, 211 234 1115. Ε: [email protected] | www.roma-gallery.com

5. Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος: Phygital έκθεση ενημέρωσης για τις σπουδές στη Γαλλία

Λαμβάνοντας υπόψη το ευνοϊκό πλαίσιο ελληνογαλλικής ακαδημαϊκής συνεργασίας και το αυξανόμενο ενδιαφέρον των Ελλήνων φοιτητών-τριών για τις σπουδές στη Γαλλία, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνει την ετήσια Έκθεση για τις σπουδές στη Γαλλία 2022, που θα διεξαχθεί υβριδικά: Με φυσική παρουσία το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στην Αθήνα και την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. Πρόγραμμα θεματικών παρουσιάσεων: 11.00-12.00: Οι προπτυχιακές σπουδές, 14.00-15.00: Οι σπουδές μηχανικών και 16.00-17.00: Οι μεταπτυχιακές σπουδές.
Σάββατο 12/2, από τις 11:00
Ελεύθερη είσοδος
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31. T: (+30) 210 339 8600. Ε: [email protected].

6. Θέατρο Δρόμου: Κύκλος συζητήσεων με θέμα «Τέχνη Vs Έμφυλη βία – Σεξισμός – Πατριαρχία»

Με αφορμή το έργο των Φρανκ Ράμε και Ντάριο Φο «Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία» σε σκηνοθεσία Εμμανουήλ Μαύρου, το Θέατρο Δρόμου διοργανώνει τρεις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν την παράσταση εκτός θεατρικού προγράμματος και με ειδικό μειωμένο εισιτήριο. Τις  συζητήσεις θα παρακολουθήσει το κοινό της παράστασης, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει live streaming (των συζητήσεων). Σάββατο 12 Φεβρουαρίου: 18:00, Παράσταση «Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία» των Φ. Ράμε και Ντάριο Φο | 20:00, Συζήτηση. Θέμα: #METOO.
Σάββατο 12/2, 20:00
Τιμές εισιτηρίων παράστασης: Ειδικό Μειωμένο Εισιτήριο: 10€ | Προπώληση εισιτηρίων Viva.gr
Θέατρο Δρόμος, Αγ. Μελετίου 25, Αθήνα. Τηλ. 210 8818906

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b