MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου

Μια ανάσα πριν το Σαββατοκύριακο συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες προτάσεις με πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου.

«Υπερβαίνοντας την πραγματικότητα: Το θεατρικό κοστούμι ως πεδίο εκτύπωσης»: Ομαδική έκθεση από το Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών
Αριστούλα Ζαχαρίου

Κινηματογράφος

1. Petit Plan – Europa III: Περισσότερες από 40 ευρωπαϊκές ταινίες σε δωρεάν φυσικές και διαδικτυακές προβολές

Το Φεστιβάλ «Petit Plan: Europa» επιστρέφει για 3η χρονιά στις 8-13 Φεβρουαρίου, με δωρεάν φυσικές και διαδικτυακές προβολές για όλη την Ελλάδα, και παρουσιάζει περισσότερες από 40 ταινίες από 18 Ευρωπαϊκές χώρες. Oι προβολές εστιάζουν στην ανάδειξη των Ευρωπαϊκών Αξιών όπως ισότητα των φύλων, απαγόρευση των διακρίσεων, περιβαλλοντολογική ευαισθητοποίηση κ.α. Πέρα από τα διαγωνιστικά προγράμματα Ευρωπαϊκών Αξιών, Ελληνικού Διαγωνιστικού και Διεθνούς Πανοράματος θα παρουσιαστούν στα πλαίσια του Φεστιβάλ 2 αφιερώματα: «Γάμος για Όλ@» και ένα αφιέρωμα στην σχολή κινηματογράφου Krzysztof Kieślowski Film School ενώ θα γίνει ειδική προβολή της ταινίας «Βασίλισσα χωρίς βασίλειο» για το περιβάλλον.
8-13 Φεβρουαρίου
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Παρασκευή 11/2 προβολές στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Αθήνα) από τις 19:15.

2. Φεβρουάριος με Ξεχωριστές Μικρού Μήκους Ταινίες στον Κινηματογράφο Ανδόρα

Ελληνικές μικρού μήκους ταινίες ταλαντούχων νέων σκηνοθετών προβάλλονται και τον Φεβρουάριο στον κινηματογράφο Ανδόρα πριν τη μεγάλη μήκους ταινία της διανομής. Ένα οικογενειακό μπάνιο στην παραλία μια  ηλιόλουστη καλοκαιρινή μέρα, εξελίσσεται εντελώς απρόοπτα. Μια διαδρομή σε ένα ασφυκτικά γεμάτο λεωφορείο αποκτά ερωτικές διαστάσεις. Την ημέρα των γενεθλίων του, ένας απόμαχος ναυτικός αναλογίζεται πώς θα ήταν η ζωή του αν είχε πάρει άλλες αποφάσεις. Μια επέμβαση κι ένα νεογέννητο μωρό αλλάζουν τις ισορροπίες σε μια  οικογένεια. Από την Πέμπτη  10/2 και για μία εβδομάδα, σειρά έχει το «Route-3»  (13’) του πολυβραβευμένου Θανάση Νεοφώτιστου. H ταινία πραγματοποίησε παγκόσμια πρεμιέρα στο 44ο Φεστιβάλ του Τορόντο (2019).
Κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας) στις 17:30
Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τις ταινίες στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι ταινίες της εβδομάδας: Ο Κένεθ Μπράνα ξανασυναντά τον Ηρακλή Πουαρό12.09.2018

Εκθέσεις

3. Portraits: Διεθνής Έκθεση Φωτογραφίας στη Blank Wall Gallery

Η διεθνής ομαδική έκθεση με τίτλο «Portraits» θα ξεκινήσει την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου στη Blank Wall Gallery. Πορτραίτα ανθρώπων από όλο τον κόσμο θα παρουσιαστούν όπως τα βλέπουν οι φωτογράφοι μέσα από το φακό της μηχανής τους. Η αληθινή εικόνα των ανθρώπων, η εικόνα της ψυχής και πραγματικού του χαρακτήρα τους απεικονίζεται μέσα από αυτές τις φωτογραφίες. Οι φωτογράφοι που τράβηξαν αυτά τα πορτραίτα, κατάφεραν μέσα σε μία στιγμή να αιχμαλωτίσουν μία άλλη πλευρά των ανθρώπων που φωτογράφισαν.
Διάρκεια έκθεσης: 11 Φεβρουαρίου – 23 Φεβρουαρίου 2022
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Τρίτη, Τετάρτη – Παρασκευή: 17:30-21:30 και Σάββατο: 12:30-14:30. 
Είσοδος Ελεύθερη 
Blank Wall Gallery, Φωκίωνος Νέγρη 55 Κυψέλη. Τηλ: +30.211.4052.138. Ε: [email protected]

4. «Υπερβαίνοντας την πραγματικότητα: Το θεατρικό κοστούμι ως πεδίο εκτύπωσης»: Ομαδική έκθεση από το Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών

To Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών- Pandolfini & Σιατερλη Α.Μ.Κ.Ε. σας προσκαλεί στην ομαδική έκθεση «Υπερβαίνοντας την πραγματικότητα: Το θεατρικό κοστούμι ως πεδίο εκτύπωσης» στον χώρο τέχνης ETCH INK έως 5 Μαρτίου 2022. Εννέα σύγχρονες/οι εικαστικοί δημιουργοί διερευνούν τα όρια των καλλιτεχνικών μέσων και τις δημιουργικές γέφυρες επικοινωνίας που διανοίγονται ανάμεσα σε θεατρικο κοστούμι και χαρακτικό τύπωμα. Το θεατρικό κοστούμι ως πεδίο εκτύπωσης, γίνεται επιφάνεια πειραματισμού για τη χαρακτική η οποία αποτυπώνει σ’ αυτό, την δική της ιδιαίτερη γραφή και αφήγημα.
Διάρκεια έκθεσης: 10 Φεβρουαρίου έως 5 Μαρτίου 2022
Ημέρες & Ωράρια λειτουργίας: Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή | 17.00- 21.00 & Σάββατο 11.00 – 15.00.
Χώρος Τέχνης «Etch / ink», Αργυρουπόλεως 16 (και Κλεφτών & Αρματολών 20 ), Λυκαβηττός, Αθήνα. Επικοινωνία: www.athens-printmaking.com και [email protected]

5. «Κορμοί και Σώματα»: Έκθεση της Εύας Νικολακάκη στην Art Place gallery

Ο Κυριάκος Πεταλίδης και η Art Place gallery, παρουσιάζουν την νέα καλλιτεχνική πρόταση της Εύας Νικολακάκη, με τίτλο: «Κορμοί και Σώματα». Ανθρώπινα κορμιά, που αποπνέουν ρεαλιστικό αέρα, προσφέρουν ένα ζεστό άγγιγμα αισθήσεων απουσιάζοντας κάθε πρόθεση πρόκλησης, από τον χρωστήρα της δημιουργού. Κορμοί δέντρων, απογυμνωμένοι, ερωτοτροπούν μέσα από τους ιριδισμούς του φυσικού τους χώρου, κάνοντας ζωηρά παιγνίδια με το φυσικό τους περιβάλλον. Αναζήτηση ίσως της τρίτης διάστασης, με χρώματα λαδιού και πάστες δουλεμένα με πινέλα και σπάτουλες πάνω στον καμβά, δίνουν απλόχερα ακόμη και στον μη εκπαιδευμένο φιλότεχνο, ερεθίσματα και εικόνες μιας διαφορετικής πραγματικότητας.
Διάρκεια έκθεσης από 11 Φεβρουαρίου έως 12 Μαρτίου 2022
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 11:00 – 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 – 20:00.
Art Place gallery, Σκουφά 27, Αθήνα. Τηλ: 2121072771

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Έρωτας στην τέχνη: 10 διάσημα έργα τέχνης που εξυμνούν την αληθινή αγάπη12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b