MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου

Ένα ντοκιμαντέρ για τον σπουδαίο ζωγράφο Χρόνη Μπότσογλου, ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ αφιερωμένο στα ανθρώπινα δικαιώματα και μια πολύτροπη έκθεση για τον Φιόντορ Ντοστογιέφσκι βρίσκονται στο επίκεντρο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που προσφέρει η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη σήμερα, Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου.

CineDoc: Προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του σπουδαίου ζωγράφου Χρόνη Μπότσογλου
Αριστούλα Ζαχαρίου

Κινηματογράφος

1. CineDoc: Προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του σπουδαίου ζωγράφου Χρόνη Μπότσογλου

Το CineDoc παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ Χρόνης Μπότσογλου, μια αναδρομή στην ζωή και το έργο ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους. Ο  Χρόνης Μπότσογλου σχεδιάζει με το μολύβι του, τις πρώτες γραμμές μίας προσωπογραφίας σε λευκό χαρτί. Ο σκηνοθέτης Φρέντυ Βιανέλλης τον παρακολουθεί, καταγράφει τη δημιουργία και, πιάνοντας το νήμα του σχεδίου, ανατρέχει στην εικαστική περιπέτεια της ζωής του καλλιτέχνη. Εργα από τα τελευταία 30 χρόνια, μερικά ξαναδουλεμένα, λάδια, γύψος, υδατοχρώματα, συνθέτουν αυτό το εικαστικό γεγονός.
Τετάρτη 9/2, 20:00
Εισιτήριο: 6€ κανονικό / 3€ μειωμένο, Προπώληση: viva.gr.
Auditorium Theo Angelopoulos, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31. T: (+30) 210 339 8600. Ε: [email protected].

2. Petit Plan – Europa III: Περισσότερες από 40 ευρωπαϊκές ταινίες σε δωρεάν φυσικές και διαδικτυακές προβολές

Petit Plan – Europa III: Περισσότερες από 40 ευρωπαϊκές ταινίες σε δωρεάν φυσικές και διαδικτυακές προβολές

Το Φεστιβάλ «Petit Plan: Europa» επιστρέφει για 3η χρονιά στις 8-13 Φεβρουαρίου, με δωρεάν φυσικές και διαδικτυακές προβολές για όλη την Ελλάδα, και παρουσιάζει περισσότερες από 40 ταινίες από 18 Ευρωπαϊκές χώρες. Oι προβολές εστιάζουν στην ανάδειξη των Ευρωπαϊκών Αξιών όπως ισότητα των φύλων, απαγόρευση των διακρίσεων, περιβαλλοντολογική ευαισθητοποίηση κ.α. Πέρα από τα διαγωνιστικά προγράμματα Ευρωπαϊκών Αξιών, Ελληνικού Διαγωνιστικού και Διεθνούς Πανοράματος θα παρουσιαστούν στα πλαίσια του Φεστιβάλ 2 αφιερώματα: «Γάμος για Όλ@» και ένα αφιέρωμα στην σχολή κινηματογράφου Krzysztof Kieślowski Film School ενώ θα γίνει ειδική προβολή της ταινίας «Βασίλισσα χωρίς βασίλειο» για το περιβάλλον.
8-13 Φεβρουαρίου
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Τετάρτη 9/2 προβολές στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Αθήνα) από τις 20:00. 

3. Φεβρουάριος με Ξεχωριστές Μικρού Μήκους Ταινίες στον Κινηματογράφο Ανδόρα

Ελληνικές μικρού μήκους ταινίες ταλαντούχων νέων σκηνοθετών προβάλλονται και τον Φεβρουάριο στον κινηματογράφο Ανδόρα πριν τη μεγάλη μήκους ταινία της διανομής. Ένα οικογενειακό μπάνιο στην παραλία μια  ηλιόλουστη καλοκαιρινή μέρα, εξελίσσεται εντελώς απρόοπτα. Μια διαδρομή σε ένα ασφυκτικά γεμάτο λεωφορείο αποκτά ερωτικές διαστάσεις. Την ημέρα των γενεθλίων του, ένας απόμαχος ναυτικός αναλογίζεται πώς θα ήταν η ζωή του αν είχε πάρει άλλες αποφάσεις. Μια επέμβαση κι ένα νεογέννητο μωρό αλλάζουν τις ισορροπίες σε μια  οικογένεια. Αυτήν την εβδομάδα (ως και τις 9 Φεβρουαρίου),  στην απογευματινή προβολή, παίζεται το «Πρώτο μπάνιο» (15′) του Αλέξανδρου Κωστόπουλου.
Κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας) στις 17:30
Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τις ταινίες στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜία Φάροου: Οι ερμηνείες που σημάδεψαν τη χρυσή εποχή του Hollywood12.09.2018

Εκθέσεις

4. « Σιωπές Αιχμαλώτων: Ελεγεία Επάνω στη Ζωή και το Έργο του Ντοστογιέφσκι»: Έκθεση με αφορμή τα 200 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου συγγραφέα (Θεσσαλονίκη)

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την πολύμορφη Έκθεση «Σιωπές Αιχμαλώτων: Ελεγεία Επάνω στη Ζωή και το Έργο του Ντοστογιέφσκι».  Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «Η Φωτογραφία διαβάζει Ντοστογιέφσκι». Συμμετέχουν με τα έργα τους 27 φωτογράφοι από όλη την Ελλάδα. Έκθεση εικαστικών βιβλίων με τίτλο «Artists Books: (1821-2021) Фёдор Достоевский». Συμμετέχουν 34 καλλιτέχνες από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Ρωσία. Έκθεση με Εκδόσεις και υλικά για τον Ντοστογιέφσκι. Προβολή ταινίας σχετική με τον Ντοστογιέφσκι αλλά και τις δράσεις του ΦΚΘ για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την γέννηση του συγγραφέα.
Διάρκεια της Έκθεσης: από 9 μέχρι 26 Φεβρουαρίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Τρ.- Παρ.10.00 – 6.00μμ,Σάβ. 11.00-6.00μμ Κυρ.11.00 – 4.00μμ, Δευτ. κλειστά
Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης Casa Bianca, Βασιλίσσης Όλγας 182 & Θεμιστοκλή Σοφούλη.

5. «Γεφυροποιός»: Έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στον Θόδωρο Αγγελόπουλο στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη»

O Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την απώλεια του Θόδωρου Αγγελόπουλου (1935-2012), παρουσιάζει την έκθεση «Γεφυροποιός» του σκηνοθέτη, κινηματογραφιστή και φωτογράφου Νίκου Νικολοπουλου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 2 Μαρτίου 2022. Η έκθεση, που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), περιλαμβάνει φωτογραφίες από το εικοσαήμερο των γυρισμάτων της ταινίας «Η Άλλη Θάλασσα», κατά τη διάρκεια των οποίων ο σκηνοθέτης έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή.
Διάρκεια έκθεσης έως 2 Μαρτίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 11:00 – 19:00 Σάββατο – Κυριακή 10:00 – 15:00.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» Δήμου Αθηναίων: Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης – Θησείο. Πληροφορίες: 210 3452150, στάση Μετρό: Κεραμεικός |www.opanda.gr.

6. Τα τυπογραφεία της Ελληνικής Επανάστασης: Έκθεση στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ), σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Τα τυπογραφεία της Ελληνικής Επανάστασης». Τα τυπογραφεία από το 1821 έως το 1827 υπηρετούν ποικιλοτρόπως τους σκοπούς της Επανάστασης παρά τις δυσκολίες σε θέματα τόσο τεχνικού εξοπλισμού όσο και ανθρώπινου δυναμικού. Σαράντα τέσσερα μικρά κατά το μάλλον ή ήττον βιβλία, επτά εφημερίδες και τουλάχιστον διακόσια είκοσι μονόφυλλα αποτελούν την παραγωγή των τυπογραφείων αυτών. Αντιπροσωπευτικά δείγματά τους, προερχόμενα από τις συλλογές της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, παρουσιάζονται σε συνεργασία με το ΚΠΙΣΝ, αναδεικνύοντας τον ρόλο που διαδραματίζει η τυπογραφία στα κρίσιμα εκείνα χρόνια. Παράλληλα, διοργανώνεται έκθεση με τίτλο «Η επιρροή του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού στη διαμόρφωση του νέου Ελληνικού Κράτους».
Διάρκεια Έκθεσης: Από 29 Δεκεμβρίου 2021 έως 27 Φεβρουαρίου 2022
Ωράριο: Καθημερινά 09:30 – 20:00.
Είσοδος: Ελεύθερη
Αίθριο 4ου ορόφου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΚΠΙΣΝ), Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τ. 2130 999 700 | https://www.nlg.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMoby Dick: Το αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας «ζωντανεύει» ξανά στη σκηνή του Christmas Theater12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b