MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η Τζέιν Κάμπιον γράφει οσκαρική ιστορία: Η πρώτη γυναίκα με δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ Σκηνοθεσίας

Η Νεοζηλανδή σκηνοθέτις Τζέιν Κάμπιον έγραψε ιστορία ως η πρώτη γυναίκα στην ιστορία των Όσκαρ που είναι για δεύτερη φορά υποψήφια στην κατηγορία Καλύτερου Σκηνοθέτη.

Monopoli Team

Χθες, μετά την ανακοίνωση των φετινών υποψηφίων για βραβείο Όσκαρ, η Νεοζηλανδή σκηνοθέτις Τζέιν Κάμπιον έγραψε ιστορία ως η πρώτη γυναίκα στην ιστορία των Όσκαρ που είναι για δεύτερη φορά υποψήφια στην κατηγορία Καλύτερου Σκηνοθέτη.

Η Κάμπιον είναι υποψήφια φέτος χάρη στην ήδη πολυβραβευμένη ταινία “Η Εξουσία του Σκύλου”, που της χάρισε το σκηνοθετικό βραβείο στο περσινό Φεστιβάλ Βενετίας, δίνοντας της επίσης μία υποψηφιότητα στα βραβεία της Ένωσης Σκηνοθετών Αμερικής.

Η πρώτη υποψηφιότητα της Κάμπιον για Όσκαρ Σκηνοθεσίας ήταν το 1994 για το “Μαθήματα Πιάνου”, το οποίο δεν το κέρδισε -πήρε όμως το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου.

Έτσι και φέτος, η ταινία της είναι υποψήφια σε πολλές ακόμη κατηγορίες, όπως εκείνη της Καλύτερης Ταινίας, Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Β’ Γυναικείου Ρόλου για την Κρίστεν Ντάνστ, Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Κόντι Σμιτ-Μακφί και τον Τζέσι Πλέμονς, Σεναρίου, Μοντάζ, Μουσικής και Κινηματογράφησης, με την διευθύντρια φωτογραφίας Άρι Βάγκνερ να είναι μόλις η δεύτερη γυναίκα στην ιστορία που είναι υποψήφια σε αυτή την κατηγορία.

Η Κάμπιον θα βρεθεί απέναντι στον Στίβεν Σπίλμπεργκ με το “West Side Story”, τον Κένεθ Μπρανά με το “Μπέλφαστ”, τον Πολ Τομας Άντερσον με το “Πίτσα Γλυκόριζα” και τον Ριοσούκε Χαμαγκούτσι με το “Drive my Car”.

Μόλις 7 γυναίκες έχουν προταθεί για Όσκαρ Σκηνοθεσίας στα 94 χρόνια του θεσμού των Όσκαρ: Η Λίνα Βερτμίλερ, η Κάμπιον, η Σοφία Κόπολα, η Κάθριν Μπίγκελοου, η Γκρέτα Γκέργουικ, η Κλόε Ζάο και η Έμεραλντ Φένελ, με τις δύο τελευταίες να γράφουν ιστορία πέρσι μοναδική φορά που βρέθηκαν δύο γυναίκες στην κατηγορία αυτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛίνα Βερτμίλερ: Η σκηνοθέτις που έγραψε ιστορία ως η πρώτη γυναίκα υποψήφια για Όσκαρ Σκηνοθεσίας12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b