MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η Τζέιν Κάμπιον γράφει οσκαρική ιστορία: Η πρώτη γυναίκα με δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ Σκηνοθεσίας

Η Νεοζηλανδή σκηνοθέτις Τζέιν Κάμπιον έγραψε ιστορία ως η πρώτη γυναίκα στην ιστορία των Όσκαρ που είναι για δεύτερη φορά υποψήφια στην κατηγορία Καλύτερου Σκηνοθέτη.

Monopoli Team

Χθες, μετά την ανακοίνωση των φετινών υποψηφίων για βραβείο Όσκαρ, η Νεοζηλανδή σκηνοθέτις Τζέιν Κάμπιον έγραψε ιστορία ως η πρώτη γυναίκα στην ιστορία των Όσκαρ που είναι για δεύτερη φορά υποψήφια στην κατηγορία Καλύτερου Σκηνοθέτη.

Η Κάμπιον είναι υποψήφια φέτος χάρη στην ήδη πολυβραβευμένη ταινία “Η Εξουσία του Σκύλου”, που της χάρισε το σκηνοθετικό βραβείο στο περσινό Φεστιβάλ Βενετίας, δίνοντας της επίσης μία υποψηφιότητα στα βραβεία της Ένωσης Σκηνοθετών Αμερικής.

Η πρώτη υποψηφιότητα της Κάμπιον για Όσκαρ Σκηνοθεσίας ήταν το 1994 για το “Μαθήματα Πιάνου”, το οποίο δεν το κέρδισε -πήρε όμως το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου.

Έτσι και φέτος, η ταινία της είναι υποψήφια σε πολλές ακόμη κατηγορίες, όπως εκείνη της Καλύτερης Ταινίας, Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Β’ Γυναικείου Ρόλου για την Κρίστεν Ντάνστ, Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Κόντι Σμιτ-Μακφί και τον Τζέσι Πλέμονς, Σεναρίου, Μοντάζ, Μουσικής και Κινηματογράφησης, με την διευθύντρια φωτογραφίας Άρι Βάγκνερ να είναι μόλις η δεύτερη γυναίκα στην ιστορία που είναι υποψήφια σε αυτή την κατηγορία.

Η Κάμπιον θα βρεθεί απέναντι στον Στίβεν Σπίλμπεργκ με το “West Side Story”, τον Κένεθ Μπρανά με το “Μπέλφαστ”, τον Πολ Τομας Άντερσον με το “Πίτσα Γλυκόριζα” και τον Ριοσούκε Χαμαγκούτσι με το “Drive my Car”.

Μόλις 7 γυναίκες έχουν προταθεί για Όσκαρ Σκηνοθεσίας στα 94 χρόνια του θεσμού των Όσκαρ: Η Λίνα Βερτμίλερ, η Κάμπιον, η Σοφία Κόπολα, η Κάθριν Μπίγκελοου, η Γκρέτα Γκέργουικ, η Κλόε Ζάο και η Έμεραλντ Φένελ, με τις δύο τελευταίες να γράφουν ιστορία πέρσι μοναδική φορά που βρέθηκαν δύο γυναίκες στην κατηγορία αυτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛίνα Βερτμίλερ: Η σκηνοθέτις που έγραψε ιστορία ως η πρώτη γυναίκα υποψήφια για Όσκαρ Σκηνοθεσίας12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Binge mode on: Οι σειρές που θα δούμε τον Μάιο στη μικρή οθόνη
Cine News
Η τέλεια αστυνομική σειρά για binge-watching αυτό το τριήμερο - και όσα άλλα θα δεις στην TV
Cine News
Για τον Νίκο Ερηνάκη, η φιλοσοφία δεν είναι μια ακαδημαϊκή πολυτέλεια για ήρεμες εποχές
Cine News
Μάιος στην COSMOTE TV: Πρεμιέρα για το A Complete Unknown με τον Τιμοτέ Σαλαμέ και μια νέα σειρά από τον κόσμο του Yellowstone
Cine News
Ο Τούτσι στην Ιταλία: Νέος κύκλος στο Disney+ με φόντο νέες ξεχωριστές περιοχές της Ιταλίας
Cine News
“Βοήθεια!”: Έρχεται το νέο ψυχολογικό θρίλερ του Σαν Ράιμι στο Disney+
Cine News
Πόσο σύντομα είναι το τώρα; Το AnafiFF 2026 επιστρέφει στην Ανάφη
Cine News
The Devil Wears Prada: Το απόλυτο rewatch πριν την πρεμιέρα του sequel – Τι βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Μυστήριο, δράμα, τρόμος – Όσα μάς περιμένουν αυτό το ΣΚ στην TV
Cine News
Σπίτι Χωρίς Διεύθυνση: Η ταινία-έκπληξη της Χάτιτσε Ασκίν στο Newman Cinema
Cine News
Ιερά Οδός, 21 χλμ: Το ντοκιμαντέρ της Νικολέτας Παράσχη ξεκινά την πορεία του στις ελληνικές αίθουσες
Cine News
Σημειώσεις για μια Ορέστεια στην πανδημία: Η ταινία των Φριντζήλα – Ανδριανού για μια επιπλέον προβολή στο Θέατρο Τέχνης