MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 7 προτάσεις για την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου

Μια ανάσα πριν το Σαββατοκύριακο συγκεντρώσαμε για εσάς προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για σήμερα Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2022.

Theaster Gates - Αγγεία: Ο σπουδαίος σύγχρονος εικαστικός στο Μουσείο Μπενάκη 
Αριστούλα Ζαχαρίου

Κινηματογράφος

1. «Χρυσή Αυγή: Υπόθεση Όλων μας»: Προβολή του ντοκιμαντέρ της Αντζελίκ Κουρούνης στο Studio New Star Art Cinema

Οι Αναιρέσεις σας προσκαλούν την Παρασκευή 4/2 και ώρα 19:00 στην προβολή του Ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή: Υπόθεση Όλων μας» στο Studio New Star Art Cinema. Η σκηνοθέτρια Angelique Kourounis, ξεκινώντας να καταγράφει και να ερευνά το 2009, την τότε αναδυόμενη Χρυσή Αυγή, δημιούργησε το ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση», που εξερευνά και προσπαθεί να εξηγήσει το φαινόμενο αυτού του ναζιστικού μορφώματος, αλλά και γενικότερα της ακροδεξιάς, σε μια περίοδο που στην Ελλάδα είχε αρχίσει να ξεσπά η οικονομική κρίση. Το δεύτερο ντοκιμαντέρ, έρχεται ως συνέχεια του πρώτου, σε μία εντελώς διαφορετική πολιτική και κοινωνική κατάσταση. Η Χρυσή Αυγή, το 2019 μένει εκτός Βουλής, και τον Οκτώβριο του 2020, ολοκληρώνεται η δίκη, με την καταδίκη της ως εγκληματικής οργάνωσης.
Παρασκευή 4/2, 19:00
Δηλώσεις συμμετοχής εδώ
Κινηματογράφος Στούντιο Αρτ Σινεμά, Σταυροπούλου 33, Αθήνα. Τηλ: 21 0864 0054.

2. Φεβρουάριος με Ξεχωριστές Μικρού Μήκους Ταινίες στον Κινηματογράφο Ανδόρα

Ελληνικές μικρού μήκους ταινίες ταλαντούχων νέων σκηνοθετών προβάλλονται και τον Φεβρουάριο στον κινηματογράφο Ανδόρα πριν τη μεγάλη μήκους ταινία της διανομής. Ένα οικογενειακό μπάνιο στην παραλία μια  ηλιόλουστη καλοκαιρινή μέρα, εξελίσσεται εντελώς απρόοπτα. Μια διαδρομή σε ένα ασφυκτικά γεμάτο λεωφορείο αποκτά ερωτικές διαστάσεις. Την ημέρα των γενεθλίων του, ένας απόμαχος ναυτικός αναλογίζεται πώς θα ήταν η ζωή του αν είχε πάρει άλλες αποφάσεις. Μια επέμβαση κι ένα νεογέννητο μωρό αλλάζουν τις ισορροπίες σε μια  οικογένεια. Αυτήν την εβδομάδα (ως και τις 9 Φεβρουαρίου),  στην απογευματινή προβολή, παίζεται το «Πρώτο μπάνιο» (15′) του Αλέξανδρου Κωστόπουλου.
Κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας) στις 17:30
Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τις ταινίες στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNetflix: Οι 10 καλύτερες ταινίες και σειρές που έρχονται τον Φεβρουάριο12.09.2018

Εκθέσεις

3. Theaster Gates – Αγγεία: Ο σπουδαίος σύγχρονος εικαστικός στο Μουσείο Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει μία σειρά κεραμικών μεγάλης κλίμακας του Theaster Gates, ενός από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους καλλιτέχνες διεθνώς, στις αίθουσες των Προϊστορικών, Κλασικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων του Μουσείου Ελληνικού Πολιτισμού. Η συνύπαρξη σύγχρονων και αρχαίων έργων καθίσταται αφετηρία για ελεύθερους συνειρμούς που συνδέουν τα αντικείμενα και την υλικότητά τους. Η αντιπαραβολή των έργων του Gates με τα αρχαία έργα αναδεικνύει τη σημασία της δημιουργίας και της χειρωνακτικής εργασίας καθώς και την πνευματική σύνδεση με το χώμα, τη γη, όπως αυτή έχει πάρει μορφή διαχρονικά και διαπολιτισμικά μέσω της κεραμικής τέχνης.
Διάρκεια έκθεσης: 4 Φεβρουαρίου – 30 Απριλίου 2022
Ωράριο: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 – 18:00. Πέμπτη:10:00 – 00:00. Κυριακή:10:00 – 16:00.
Εισιτήριο: (γενική είσοδος του Μουσείου) € 12, € 8. | Κλείστε τα εισιτήρια σας εδώ
Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, Κουμπάρη 1 & Βασ. Σοφίας, Αθήνα. Τηλ: 210 367 1000. Ε: [email protected] | benaki.org

4. there is nothing inevitable about time: Ομαδική έκθεση στον Tavros

O τίτλος της έκθεσης «There is Nothing Inevitable About Time» (Δεν υπάρχει τίποτα αναπόφευκτο στον Χρόνο) δεν αποτελεί ούτε μια δήλωση βεβαιότητας, ούτε μια ερώτηση, παρά μια επίμονη πρόθεση, έναν κοινό προβληματισμό και μια επιθυμία για κατανόηση. Η έκθεση αναπτύσσεται σε τρεις χρονικά αλληλοκαλυπτόμενες ενότητες με έργα που συνομιλούν μεταξύ τους, άλλοτε για μία μέρα, άλλοτε για μία εβδομάδα, ένα μήνα ή και τρεις μήνες. Κάθε έργο αποτελεί ένα αυτόνομο σύμπαν που αγγίζει αλληλένδετα θέματα όπως η έννοια της κυκλικότητας, η αυτόχθονη γνώση, τα προγονικά καλέσματα, τα φαντάσματα του μέλλοντος, η επιτάχυνση, το χρονικό πλαίσιο της δημιουργίας: του είναι και του γίγνεσθαι. Την ίδια στιγμή, όλα τα επιλεγμένα έργα σχετίζονται μεταξύ τους σε μια διαρκώς εκτυλισσόμενη χορογραφία που επιτρέπει την εναλλαγή συζητήσεων και τη μεταβολή νοημάτων.
Διάρκεια έκθεσης: 3 Φεβρουαρίου – 7 Μαΐου 2022
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη- Παρασκευή: 12:00-20:00 και Σάββατο: 12:00-17:00.
Είσοδος ελεύθερη
Tavros, Αναξαγόρα 33 (1ος όροφος), Ταύρος. Σταθμός ΗΣΑΠ Ταύρος ή Καλλιθέα. | https://tavros.space/el/

5. Άννα Τσαπάρα: Το ζωγραφικό έργο της καλλιτέχνιδας στην Πινακοθήκη Λέφα

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό υποδέχεται τον Φεβρουάριο στις αίθουσες της το ζωγραφικό έργο της Ελληνίδας καλλιτέχνιδας Άννας Τσαπάρα. Μία ζωγραφική έντονη και λαμπερή πλημμυρισμένη από χρώματα που διεκδικούν το μερίδιό τους από το φώς και την σκιά. Και μία ξεχωριστή ζωγράφος που προσεγγίζει την ανθρώπινη μορφή αλλά και τη φύση με θαυμασμό, τρυφερότητα και αγάπη. Για τη δημιουργό το ελληνικό φως, φως μοναδικής διαύγειας και εγγύτητας, είναι οδηγός στην προσωπική περιπέτεια των εικόνων της – το θέμα δεν κάνει τη ζωγραφική αλλά η δύναμη και η αλήθεια της ζωγραφικής  το θέμα.
Εγκαίνια: Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022, 19:00
Διάρκεια Έκθεσης: Από 4 έως 25 Φεβρουαρίου 2022
Δευτέρα/Τρίτη/Πέμπτη: 12:30μμ–3:30μμ και Σάββατο/Κυριακή: 6 – 9μμ.
Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα, Κοκκώνη 15, Ψυχικό. Τηλ: 210-6717097

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑArt around the world: Οι πιο συναρπαστικές εκθέσεις που περιμένουμε το 202212.09.2018

Άλλες εκδηλώσεις

6. Vinyl Market: Η μεγάλη γιορτή του βινυλίου επιστρέφει στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Το Vinyl Market το μεγάλο event της πόλης έρχεται στο καθιερωμένο πλέον ραντεβού με ένα μεγάλο φεστιβάλ, μία γιορτή για το βινύλιο στις 4 – 5 – 6 Φεβρουαρίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Το Vinyl Market επιστρέφει ανανεωμένο και εμπλουτισμένο με νέες συλλογές και καινούριες κυκλοφορίες βινυλίου, αλλά και πολλά άλλα μουσικά εκθέματα. Δίσκοι από όλη τη γκάμα της μουσικής, θα βρίσκονται εκεί για να τους ανακαλύψετε.Rock, Soul, Funk, Jazz, Latin, Blues, Ethnic, Electronica και πολλά άλλα. Όπως πάντα, ευχάριστες μουσικές θα σας συναρπάσουν σε όλη την διάρκεια του event. Στα decks του Vinyl Market θα βρίσκονται γνωστοί DJ’s, αλλά και πολλοί άλλοι από την ομάδα του event. Μια μοναδική ανοιχτή παρουσίαση βινυλίου στον όμορφο εναλλακτικό χώρο της Τεχνόπολης.
4-6 Φεβρουαρίου 2022
Ωράριο λειτουργίας: Παρασκευή από τις 17.00 μέχρι τις 22.00 και  Σαββατοκύριακο από τις 11:00 μέχρι τις 22:00.
Περισσότερες πληροφορίες: [email protected] | www.vinyl-market.gr.
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι. Τηλ: 2130109300. athens-technopolis.gr.

7. A VICIOUS CYCLE: Η poetry performance της Α. Επίθετης παρουσιάζεται στο Underathens Association

Το A VICIOUS CYCLE είναι μια performance βασισμένη σε ποιήματα και πεζά της Α. Επίθετης και το live sound design του Reaktiv. Έχει διάρκεια 1 ώρα και 30 λεπτά και θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Underathens Association. Εργαλείο, συνθέτης, ξεναγός, αρχιτέκτονας και λογιστής συνθέτουν την performance «A VICIOUS CYCLE». Ένας φαύλος κύκλος ζωής, ένα μέρος μιας ζωής, ένας κύκλος μέσα σε άπειρους άλλους. Αιμορραγία, ωοθυλακική φάση, ωορρηξία, ωχρινική φάση. Το πέρασμα του ατόμου από την ζωή, στον θάνατο, στην αναγέννηση. Η ανηφόρα την οποία ανεβαίνει ο Σίσυφος, γνωρίζοντας πως τελεσίδικα θα ξαναβρεθεί στην αρχή της.
Πέμπτη 3/2 και Παρασκευή 4/2, 20:00
Εισιτήριο: 8€ | Προπώληση εισιτηρίων: Κιούμπρικ Συνεργατικό Καφενείο/Μπαρ (Α. Μεταξά 9, Εξάρχεια) | Τηλεφωνικές κρατήσεις στο 6994459175 & 6943550610.
Underathens Association, Αβραμιώτου 11, Μοναστηράκι. Email: [email protected] | https://underathens.gr/

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b