MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης ο 95χρονος Sir David Attenborough

O Sir David Attenborough, o κορυφαίος παραγωγός ντοκιµαντέρ φυσικής ιστορίας του καιρού μας, είναι σήμερα, στα 95 του χρόνια, υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης.

Monopoli Team

O Sir David Attenborough, o κορυφαίος παραγωγός ντοκιµαντέρ φυσικής ιστορίας του καιρού μας, ο άνθρωπος που εδώ και επτά δεκαετίες ταξιδεύει σε μακρινά, αχαρτογράφητα μέρη, για να γνωρίσει τον παρθένο φυσικό κόσμο και να μας τον φέρει στα σπίτια μας είναι σήμερα, στα 95 του χρόνια, υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης, από κοινού με το IPBES (Intergovernmental Science-Policy Platform on Biodiversity and Ecosystem Services), για «τις προσπάθειές του να διαδώσει και να προστατεύσει τη φυσική βιοποικιλότητα της Γης, προαπαιτούμενο για βιώσιμες και ειρηνικές κοινωνίες» (Une Bastholm, επικεφαλής του νορβηγικού Πράσινου Κόμματος).

Υποψήφιοι για το βραβείο είναι επίσης ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία, Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, η Γκρέτα Τούνμπεργκ, ο πάπας Φραγκίσκος, η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Μιανμάρ που σχηματίστηκε από αντιπάλους του περυσινού πραξικοπήματος και ο υπουργός Εξωτερικών του Τουβαλού, Σάιμον Κόφε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSir David Attenborough: Η συγκλονιστική ομιλία του προς τους παγκόσμιους ηγέτες για την κλιματική αλλαγή12.09.2018

Λίγα λόγια για τον Sir David Attenborough

Ο Sir David Attenborough είναι ο πιο γνωστός παραγωγός ντοκιµαντέρ φυσικής ιστορίας στη Μεγάλη Βρετανία.

Μετά τις σπουδές του στο Κέµπριτζ και δύο χρόνια στο Βασιλικό Ναυτικό, η πρώτη του εργασία ήταν σε έναν λονδρέζικο εκδοτικό οίκο. Το 1952 εντάχθηκε στο BBC ως εκπαιδευόµενος παραγωγός. Ενώ δούλευε για τη σειρά Zoo Quest (1954-1964), είχε την πρώτη του ευκαιρία να αναλάβει αποστολές σε αποµακρυσµένα σηµεία του πλανήτη και να κινηµατογραφήσει µοναδικές στιγµές άγριων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον. Εργάστηκε ως βασικό στέλεχος του BBC2 (1965-1968) και συντέλεσε στην καθιέρωση της έγχρωµης τηλεόρασης στη Μεγάλη Βρετανία. Στη συνέχεια υπήρξε Διευθυντής Προγράµµατος στο Τηλεοπτικό Τµήµα του BBC (1969-1972). Το 1973 εγκατέλειψε οριστικά τη διοικητική δουλειά, για να αφοσιωθεί στη συγγραφή και παραγωγή ντοκιµαντέρ.

Καθιερώθηκε σε παγκόσµιο επίπεδο ως ο κορυφαίος παραγωγός ντοκιµαντέρ φυσικής ιστορίας, µε πολλές εµβληµατικές σειρές στο ενεργητικό του: Life on Earth (1979), The Living Planet (1984), The Trials of Life (1990), The Private Life of Plants (1995), Life of Birds (1998), The Blue Planet (2001), Life of Mammals (2002), Planet Earth (2006), Life in Cold Blood (2008).

Ο David Attenborough χρίστηκε ιππότης το 1985 και έλαβε την τιµητική διάκριση του Τάγµατος της Αξίας το 2005. Είναι µέλος της Βασιλικής Εταιρείας και βρίσκεται στην πρώτη γραµµή του αγώνα για τη διατήρηση των ειδών του πλανήτη που τελούν υπό εξαφάνιση.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη το βιβλίο του, «Η ζωή στον πλανήτη μας. Η μαρτυρία μου και ένα όραμα για το μέλλον».

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b