MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Πεκίνο: Ένας τεράστιος χαμογελαστός χιονάνθρωπος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2022

Για να διαφημίσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, η Κίνα κατασκεύασε έναν τεράστιο χιονάνθρωπο με σκοπό να «καλωσορίσει» τους επισκέπτες στη χώρα.

Photo Credits: CGTN
Monopoli Team

Ο τεράστιος χαμογελαστός χιονάνθρωπος, που κατασκευάστηκε στην πόλη Χαρμπίν της βορειοανατολικής Κίνας, έχει ύψος 18 μέτρα και για τη δημιουργία του συνεργάστηκαν 120 γλύπτες χρησιμοποιώντας 2.000 κυβικά μέτρα χιονιού!

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης CGTN, απεικονίζονται εργάτες να φτυαρίζουν το χιόνι στις 8 Ιανουαρίου γύρω από τη βάση του χιονάνθρωπου. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ημέρα της κατασκευής του περίπου 3.000 τουρίστες επισκέπτονται τον χιονάνθρωπο καθημερινά!

Ο χιονάνθρωπος βρίσκεται σε μία τοποθεσία ορόσημο, στο Μουσικό Πάρκο του Χάρμπιν, το οποίο αποτελεί ένα τουριστικό hotspot κατά μήκος του ποταμού Σονγκούα. Εκεί, κάθε χειμώνα, η πόλη φιλοξενεί ένα ετήσιο φεστιβάλ γλυπτικής από χιόνι και πάγο.

Την περασμένη εβδομάδα, η Κίνα παρουσίασε, επιπλέον, ένα νέο τρένο χωρίς οδηγό που ονομάζεται Fuxing και το οποίο θα μεταφέρει αθλητές και δημοσιογράφους από και προς τους Ολυμπιακούς χώρους στο Πεκίνο και τις γύρω περιοχές στο Zhangjiakou.

Το τρένο χρειάζεται μόλις 50 λεπτά για να μεταφέρει τους επιβάτες του από το κέντρο του Πεκίνου στους Ολυμπιακούς χώρους στο Zhangjiakou, ένα ταξίδι που διαρκεί συνήθως περίπου τρεις ώρες μέσω ενός κανονικού τρένου express.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒottega Veneta: Ο οίκος μόδας «καταλαμβάνει» το Σινικό Τείχος με μια μνημειώδη ψηφιακή εγκατάσταση12.09.2018

Υπενθυμίζεται ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου ξεκινούν στις 4 Φεβρουαρίου 2022. Μάλιστα, η χώρα σχεδιάζει να εφαρμόσει ειδικά μέτρα για την προστασία αθλητών, αξιωματούχων, ραδιοτηλεοπτικών φορέων και δημοσιογράφων απέναντι στον κορονοϊό, οι οποίοι θα μπορούν να μετακινούνται μόνο εντός καθορισμένων τοποθεσιών.

Πηγή: insider.com

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b